Η ώρα είναι:

News


30.3.10

Σχεδίαζε τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και δεκάδων άλλων ατόμων παραδέχτηκε ότι συμμετείχε Αμερικανός νεοναζί. Ο Ντάνιελ Κάουαρτ, 21 ετών, και ο συνεργός του, Πολ Σλέσελμαν, είχαν συλληφθεί λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Για πέντε ημέρες κλειστή η εθνική Τρίπολης-Πύργου .


Παντελώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 67ο χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης–Πύργου, 1 χλμ. μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας προς Πύργο, από τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου πετρών-χωμάτων και υποχώρησης μέρους του οδοστρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίλυση του προβλήματος θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε μέρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου .


Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών, αλλά και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, θα βρεθούν στο επίκεντρο του σημερινού, άτυπου υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό. Αυτή την ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκαλέσει το διαθεσμικό όργανο -αποτελούμενο από μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικά στελέχη κι εκπροσώπους του κόμματος- ενώ, το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Μόσχα: Ημέρα πένθους .

Τουλάχιστον 39 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις χθεσινές βομβιστικές επιθέσεις σε δύο συρμούς του μετρό της Μόσχας σε ώρα αιχμής, οι οποίες αποδίδονται από τις αρχές σε δύο γυναίκες καμικάζι που σχετίζονται με τους αντάρτες του ρωσικού Καυκάσου. Ως τώρα οι αρχές κάνουν λόγο για ενέργεια των Τσετσένων αυτονομιστών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίζεται να εξολοθρεύσει τους υπεύθυνους ενώ ο πρόεδρος Μεντβέντεβ διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις συγκοινωνίες της Ρωσίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

G8: Μέτρα για την οικονομική στήριξη Αφγανιστάν-Πακιστάν .


Οικονομική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη των μεθοριακών περιοχών του Αφγανιστάν και του Πακιστάν αναλαμβάνει η G8, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της που συνεδριάζουν στην Οτάβα του Καναδά, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή των συνόρων. Επιπλέον, η G8 θα ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να λάβει "τα απαραίτητα και ισχυρά" μέτρα για να δείξει την αποφασιστικότητά της όσον αφορά τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

29.3.10

Απαγόρευση σφαγής αμνοεριφίων σε υπαίθριους χώρους κατά την περίοδο του Πάσχα.


Όπως κατά καιρούς μας καταγγέλλεται, κατά την προ του Πάσχα περίοδο παρουσιάζονται κρούσματα σφαγής αμνοεριφίων προς εμπορία εκτός σφαγείων και συγκεκριμένα σε υπαίθριους χώρους (σταύλους, μαντριά, κ.λ.π.), κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων περί υγειονομικού Κτηνιατρικού ελέγχου των σφαγίων ζώων, περί προστασίας των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος.Το φαινόμενο αυτό θεωρείται παράνομο και απαράδεκτο, θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και για να εξαλειφθεί παρακαλούμε, σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές και την Αγροφυλακή, να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή του.Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Ν.Α Ημαθίας θα είναι αμείλικτη σε θέματα Δημόσιας Υγείας και οι παραβάτες των παράνομων αυτών σφαγών, θα υποστούν τις βαριές συνέπειες του Νόμου.
ΠΗΓΗ - idisi.gr

Διπλή έκρηξη στο μετρό της Μόσχας.


Τουλάχιστον 38 νεκροί και τουλάχιστον 64 τραυματίες, μεταξύ αυτών αρκετά παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός των δύο διαδοχικών βομβιστικών επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας.Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 07:56 στη στάση «Λιουμπιάνκα», όπου βρίσκεται το κεντρικό κτήριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), διαδόχου της KGB, και 45 λεπτά αργότερα στη στάση «Παρκ Κουλτούρι», όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι» και το δορυφορικό δίκτυο «Russia Today».
Οι δύο στάσεις απέχουν περίπου ένα και τρία χιλιόμετρα αντιστοίχως από το Κρεμλίνο και την Κρατική Δούμα και βρίσκονται στην «κόκκινη» γραμμή του μετρό, μια από τις πλέον πολυσύχναστες και κεντρικές. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής, όταν περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι και σπουδαστές, κατευθύνονταν στους τόπους εργασίας τους και εκπαιδευτικά ιδρύματα, που εδρεύουν στην περιοχή.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Διαμαρτυρία των Σκοπίων για τα συνθήματα.

Προφορικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην επικεφαλής του ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι τα συνθήματα που ακούστηκαν στην διάρκεια της παρέλασης στην Αθήνα «προκαλούν ανησυχία και θεωρούνται ως απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά που εκδηλώθηκε σε μία χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημοκρατικής κοινωνίας στην περιοχή της Ν.Α Ευρώπης».
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Καταδίκη της επίθεσης από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.


Την απερίφραστη καταδίκη για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα Πατήσια, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας 15χρονος Αφγανός, εξέφρασαν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Ο υπουργός συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γι' αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες, αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν».
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Άρειος Πάγος: Δεν επιτρέπεται το κτίσιμο στους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών.

Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 131/2010 απόφασή του έκρινε ότι στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας δεν μπορεί κανείς από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να κτίσει, ακόμη και αυτοί που έχουν την αποκλειστική χρήση ολόκληρου ή τμήματος του ακάλυπτου χώρου.
Ειδικότερα, στην Κέρκυρα το 1973 με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και κανονισμό πολυκατοικίας παραχωρήθηκε η χρήση τμήματος 400 τ.μ. του ακάλυπτου χώρου πολυκατοικίας σε τέσσερις ιδιοκτήτες. Το 1988 οι ιδιοκτήτες που είχαν την αποκλειστική χρήση των 400 τ.μ. του ακάλυπτου χώρου κατασκεύασαν από γκρο μπετόν τρεις εξώστες ύψους περίπου από 1,20 έως 1,50 μ. ο καθένας, οι οποίοι ξεκινούσαν από τη στάθμη του εδάφους και έφθαναν μέχρι το ύψος του υπερυψωμένου ισογείου που βρίσκονται τα διαμερίσματά τους.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ η Μέρκελ, ζητά λύση του Κυπριακού .

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι απαραίτητο να καταλήξουν στην ένταξη της πρώτης, επανέλαβε τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Άγκυρα. "Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει" από τότε που η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης, πριν από πενήντα χρόνια, είπε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

28.3.10

Έκρηξη βόμβας στα Πατήσια με έναν νεκρό.


Ένας άνθρωπος νεκρός και ένα ανήλικο κορίτσι ελαφρά τραυματισμένο είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στη συμβολή των οδών Ιακωβάτων και Ιωνίας στα Κάτω Πατήσια.Η έκρηξη πιθανολογείται ότι σημειώθηκε κατά τη μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού από τον νεκρό, ο οποίος διαμελίστηκε. Η ταυτότητά του δεν έχει εξακριβωθεί, όπως και το αν απλά περνούσε από το σημείο ή αν ήταν ο βομβιστής. Το αφγανικής καταγωγής κορίτσι, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, περνούσε από την περιοχή μαζί με τη μητέρα της. Η γυναίκα έχει υποστεί σοκ και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Super League:29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Super League:ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Super League:28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

F1..Κουμπί κερδίζει Μελβούρνη θρίλερ για τη McLaren.


Jenson Button μετακινούνται εντός έξι σημεία του κύριου παγκόσμιου πρωταθλήματος την Κυριακή με ένα θαυμάσια κρίνεται νίκη για τη McLaren σε ένα δραματικό Αυστραλιανό Grand Prix που έδωσε σταθερά το ψέμα σε υποδείξεις για την Φόρμουλα Ένα αγώνες είναι βαρετό.Ένα ντους βροχής λίγο πριν από την έναρξη είδε την έναρξη πεδίο για ενδιάμεσα ελαστικά της Bridgestone, και μετά από μια βούρτσα μεταξύ Button, Fernando της Ferrari Alonso και Michael Mercedes "Schumacher, στη συνέχεια, μια βαριά συντριβή συμμετοχή Kamui BMW Sauber του Kobayashi, Sebastien Toro Rosso του Buemi και Nico Ουίλιαμς Hulkenberg στη στροφή έξι, το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν σε εφαρμογή.
Όταν αγωνίζεται επαναλαμβάνεται την Lap Πέντε οδηγοί, στη συνέχεια έπρεπε να κριθεί η καλύτερη στιγμή για να στραφούν σε κηλίδα ελαστικών στην πίστα άρχισε να στεγνώνει κατά τόπους. Κουμπί έλαβε την απόφαση πρώτη, αλλά φαινόταν πρόωρο δεδομένου ότι προς στιγμήν γλίστρησε έξω από τον δρόμο που επανήλθε από το pit stop του για Lap έξι.
ΠΗΓΗ - F1

Ώρα της Γης: Η ώρα των πολιτών .

Περισσότερες από 4.000 πόλεις, σε 125 χώρες συμμετείχαν το Σάββατο 27 Μαρτίου στην "Ώρα της Γης" και έσβησαν τα φώτα για μία ώρα. Σκοπός της συμβολικής αυτής ενέργειας, που ξεκίνησε το 2007 από την Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF, είναι να ασκηθεί πίεση για τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής στη Διάσκεψη του Μεξικού στα τέλη του 2010. Στην "Ώρα της Γης" συμμετείχε για δεύτερη φορά και η χώρα μας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ανοιχτός στο κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου .


Ανοικτός στο κοινό είναι από σήμερα ο πανέμορφος κήπος του Προεδρικού Μεγάρου. Η εντολή δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι επισκέπτες με την επίδειξη της ταυτότητας ή του διαβατηρίου θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον εντυπωσιακό κήπο περίπου 27 στρεμμάτων με τα σπάνια φυτά.Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση στα Τέμπη .


Ολοκληρώθηκαν στα Τέμπη, οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Δημήτρη Ρέππα, το επίπεδο οδικής ασφάλειας είναι τώρα ανώτερο από αυτό των προηγούμενων χρόνων. Το πράσινο φώς για την χρησιμοποίηση του δρόμου αναμένεται να ανάψει από την Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο. Στο μεταξύ, συντομότερο θα είναι από την Μεγάλη Τετάρτη, το ταξίδι προς την Καλαμάτα, καθώς παραδίδεται στην κυκλοφορία το τμήμα Αθήνα- Μεγαλόπολη με το οποίο παρακάμπτονται όλες οι επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Στους δρόμους Αθήνας – Θεσσαλονίκης οι ομάδες "ΔΙΑΣ".


Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα δίκυκλης αστυνόμευσης που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Στο λεκανοπέδιο της Αττικής θα περιπολούν συνολικά 2.004 αστυνομικοί ανά δυάδες, με 1002 μοτοσικλέτες των 650 κυβικών.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Διαμαρτυρίες σε σταθμούς διοδίων .

Συντονισμένες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή σε διάφορα σημεία της χώρας, από κινήσεις πολιτών που αντιδρούν στις αυξήσεις των τιμών των διοδίων.
Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στους σταθμούς διοδίων:
Μαλγάρων Θεσσαλονίκης
Λεπτοκαρυάς Πιερίας
Μοσχοχωρίου Λάρισας
Τραγάνας Φθιώτιδας
Αφιδνών Αττικής
Μεταμόρφωσης Αττικής
Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
Σπαθοβουνίου Τριπόλεως
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Επίσκεψη Κ. Παπούλια στο Μεσολόγγι .

Το Μεσολόγγι επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 184η Επέτειο της ηρωικής εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου, την οποία χαρακτήρισε ως "μια πράξη γενναιότητας πέρα από τα ανθρώπινα μέτρα. Η ανάμνησή της παραμένει συγκλονιστική, όχι μόνο για το μέγεθος του ηρωισμού και το μεγαλείο της υπέρβασης αλλά και για το εκτυφλωτικό μήνυμα που έστειλε σε όλο τον κόσμο".
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

27.3.10

Ν. Κορέα: Έρευνες για τη βύθιση του πλοίου και αγνοούμενους .

Προς αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, οδηγούν οι δηλώσεις αξιωματούχων της τελευταίας, σχετικά με τους λόγους της βύθισης νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου."Με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν από τις κυβερνητικές αρχές, το συμπέρασμα της κυβέρνησης είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο το αίτιο του δυστυχήματος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα", τόνισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αναστάτωση για απόρρητα σχέδια .


Αναστάτωση προκάλεσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το γεγονός της κλοπής των απορρήτων σχεδίων ασφαλείας της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου. Τελικά τα έγγραφα βρέθηκαν σε φοριαμό αστυνομικού, που όπως ανακοινώθηκε τα πήρε για να τα μελετήσει.Ήδη με τη διαπίστωση αυτή, που όπως έγινε γνωστό σημειώθηκε πριν από μια βδομάδα, κινητοποιήθηκε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας. Η αφαίρεση των εγγράφων έγινε από γραφείο αξιωματικού της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα σχέδια δεν αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια των κτηρίων και από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι τα σχέδια αφορούν τα μέτρα και τις περιπολίες της Άμεσης Δράσης στην αστική περιοχή πέριξ των κτιρίων αυτών. Η εξαφάνιση των εγγράφων, αρχικά θεωρήθηκε αποτέλεσμα εσωτερικών διαμαχών μεταξύ αξιωματικών της αστυνομίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Aλλαγή ώρας αύριο Κυριακή .


Mία ώρα μπροστά θα πρέπει να πάνε οι δείκτες των ρολογιών αύριο Κυριακή στις 3 τα ξημερώματα και να δείχνουν 4πμ. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Nέες τιμές στα καύσιμα .


Τις νέες ανώτατες τιμές των καυσίμων που θα ισχύουν από τη Μ. Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι νέες ανώτατες τιμές είναι 0,1 - 0,2 λεπτά υψηλότερες σε σχέση με εκείνες που ισχύουν τώρα, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών στο μεσοδιάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων επιβλήθηκε σε οκτώ νομούς (Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λασίθι, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Φωκίδα, Χανιά) και θα ισχύσει μέχρι τις 11 Απριλίου. Το υπουργείο καλεί τις νομαρχίες να κάνουν ελέγχους για την εφαρμογή του πλαφόν και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης. Ο νόμος προβλέπει ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα από 5.000 έως 1.500.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

"Ώρα της Γης" το Σάββατο .


Το κλείσιμο του διακόπτη του ηλεκτρικού μπορεί να είναι μια κίνηση που κάνουμε μηχανικά και που πολλές φορές αμελούμε αφήνοντας τις λάμπες να καίνε άσκοπα. Με το να κλείσουμε όμως τα φώτα στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2010, συμμετέχουμε στη συμβολική κινητοποίηση της οργάνωσης "Ώρα της Γης" για τις κλιματικές αλλαγές. Πέρυσι η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στις συμμετοχές, χάνοντας την πρωτιά από τις Φιλλιπίνες την τελευταία στιγμή. Φέτος η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, μεταξύ των χωρών που λαμβάνουν μέρος στη δράση. Στην εκδήλωση είναι χορηγός η ΕΡΤ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

26.3.10

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας .

Δηλώσεις που αντανακλούν το θετικό κλίμα για τη συμφωνία που επετεύχθη, έκαναν μετά τη σύνοδο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα και το πλήρες κείμενο της συμφωνίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για τα φορολογικά μέτρα .


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, προκειμένου να διαμορφώσει τη στάση της απέναντι στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει ζητήσει τη φορολόγηση επί των καθαρών κερδών, ωστόσο δεν λείπουν οι μητροπολίτες που αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι η φορολόγηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ένταση στις σχέσεις Ισραήλ - Παλαιστινίων .

Νέα επίθεση με ρουκέτα δέχτηκε σήμερα το πρωί το Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση παρόμοιων επιθέσεων, στις οποίες ο ισραηλινός στρατός απαντά με αεροπορικές επιδρομές.Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαπιστώθηκε απόκλιση αντιλήψεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στο θέμα της ανέγερσης επιπλέον ισραηλινών κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Θεσσαλονίκη: Νύχτα με ληστείες και πυρπολήσεις .

Σωρεία παραβατικών συμπεριφορών σημειώθηκε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με πυρπολήσεις, κλοπές και σωματικές βλάβες από άγνωστους δράστες.Συγκεκριμένα πυρπολήθηκε αυτοκίνητο δίπλα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "ΑΧΕΠΑ", στις 4:30 τα ξημερώματα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε δύο ελληνικές σημαίες οι οποίες ήταν αναρτημένες σε κολώνες της ΔΕΗ, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

25.3.10

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στις επενδύσεις για την "πράσινη ενέργεια" .


Η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά το 2009 τις ΗΠΑ στις επενδύσεις σε μορφές ενέργειας με χαμηλή έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όπως η αιολική και η ηλιακή, σύμφωνα με έρευνα της Pew Charitable Trusts που δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη. Το 2009 η Κίνα επένδυσε 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην λεγόμενη "καθαρή", ή "πράσινη", ενέργεια, έναντι 18,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται στην έρευνα, η οποία τιτλοφορείται "Ποιος Κερδίζει στην Κούρσα για την Καθαρή Ενέργεια;". Σύμφωνα με την Φίλις Κατίνο, διευθύντρια της Εκστρατείας για την Αποτροπή της Θέρμανσης του Πλανήτη του Pew Environment Group, οι ΗΠΑ δεν έχουν εφαρμόσει "σθεναρές" εγχώριες πολιτικές προκειμένου να στηρίξουν την ανανεώσιμη ενέργεια.
ΠΗΓΗ - ΣΚΑΙ

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα .

Στη δεύτερη θέση στον πίνακα των χωρών των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται η Ελλάδα σε ότι αφορά τη σπατάλη του νερού. Υπολογίζεται ότι κάθε κάτοικος στη χώρα μας καταναλώνει 2.400 κυβικά νερό το χρόνο όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά τα 1250 κυβικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, σε έναν άνθρωπο επαρκούν έως και 50 λίτρα ημερησίως για την κάλυψη των αναγκών ενώ στην Ελλάδα ξοδεύονται από κάθε πολίτη έως και 160 λίτρα την ημέρα.
ΠΗΓΗ - ΣΚΑΙ

Επτά συλλήψεις οπαδών στην Καβάλα.


Από επεισόδια εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου σημαδεύτηκε ο αγώνας Καβάλα – Άρης για το κύπελλο Ελλάδας.Έξω από το γήπεδο οπαδού του Άρη συνεπλάκησαν με άλλους που φορούσαν διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ οι οπαδοί επιτέθηκαν και στο αυτοκίνητο του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θανάση Αθανασιάδη.Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους οπαδούς των δύο ομάδων να πετάνε καρέκλες και άλλα αντικείμενα
Η αστυνομία πραγματοποίησε επτά συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.
ΠΗΓΗ - ΣΚΑΙ

Συμβιβαστική συμφωνία για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα .


Σε συμβιβαστική συμφωνία για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα σε δύο σκέλη, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωζώνη, κατέληξαν Γαλλία και Γερμανία όπως δήλωσε εκπρόσωπος του μεγάρου των Ηλυσίων. Αμέσως μετά το spread των ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στις 313 μονάδες βάσης σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά.
Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα καλυφθεί από δάνεια χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
ΠΗΓΗ - ΣΚΑΙ

Σεισμός 6,1 βαθμών Ρίχτερ στις Φιλιππίνες.


Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Πέμπτη (25/3) στην Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές. Κάτοικοι, ωστόσο, στο εμπορικό κέντρο της πόλης ανέφεραν ότι τα κτίρια ταρακουνήθηκαν.Αξιωματούχος του σεισμολογικού κέντρου της Μανίλας ανέφερε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το εστιακό του βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν 100 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μπατάνγκας, νότια της Μανίλας.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Προκαλούν και μέσω ΠΓΔΜ οι Τούρκοι.

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ. «Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα », δήλωσε ο Νταβούτογλου την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανίων να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Προκαλούν και μέσω ΠΓΔΜ οι Τούρκοι.

Τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ. «Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας της και υποστηρίζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς με το συνταγματικό της όνομα », δήλωσε ο Νταβούτογλου την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), όπου επισκέφθηκε τον τόπο στον οποίο πέρασε ένα μέρος των μαθητικών του χρόνων ο Κεμάλ Ατατούρκ. Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί όλες οι χώρες των Βαλκανίων να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Η κρίση στα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.


Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για τη συνοχή της Ε.Ε» τόνισε ο κ. Κάρολος Παπούλιας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Όπως το 1821 το κύμα των φιλελλήνων έσπευσαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες, έτσι και σήμερα στις Βρυξέλλες δίνεται μια σκληρή μάχη και ζητάμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων», σημείωσε ο Πρόεδρος.«Με αγώνες και ευθύνη μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία στην Ελλάδα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Μήνυμα Ομπάμα για την 25η Μαρτίου.


«Καθώς εορτάζουμε την 189η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας επαναβεβαιώνουμε τους δεσμούς που συνδέουν τα έθνη μας ως συμμάχους και θερμούς φίλους. Τιμούμε επίσης τις επιτυχίες των Ελληνοαμερικανών και την ασύγκριτη συμβολή τους στις ΗΠΑ» τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε διακήρυξή του για την 25η Μαρτίου.
Αφού υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που είχε η ιδέα της δημοκρατίας στην ίδρυση του αμερικανικού κράτους σημειώνοντας ότι «οι αξίες της αρχαίας Ελλάδας αποτέλεσαν τη βάση για το μεγάλο αμερικανικό πείραμα», ο κ. Ομπάμα υπενθυμίζει ότι ένας από τους σημαντικότερους ιδρυτές της αμερικανικού έθνους και κύριος συγγραφέας της διακήρυξης της αμερικανικής ανεξαρτησίας, ο Τόμας Τζέφερσον, «εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες και την κληρονομιά τους καθώς πολεμούσαν για την ανεξαρτησία τους».
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

«Μας καλύπτει το γαλλογερμανικό σχέδιο»

Το σχέδιο απόφασης της συνόδου κορυφής που προβλέπει τη σύσταση μηχανισμού κατά βάση ευρωπαϊκού για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας με συμμετοχή του ΔΝΤ καλύπτει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Γιώργο Πεταλωτή.«Είναι θετικό ότι υπάρχει σχέδιο απόφασης που θεωρούμε ότι μας καλύπτει πλήρως», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας με τους δημοσιογράφους το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η «απόφαση θα προβλέπει την δημιουργία μηχανισμού κατά βάση ευρωπαϊκού, με συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
«Θεωρούμε ότι η δημιουργία μηχανισμού είναι μήνυμα σταθερότητας που θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Πεταλωτής. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως «ζητούσαμε (δημιουργία) μηχανισμού στήριξης και ήταν αναμενόμενο ότι θα συμμετείχε το ΔΝΤ».
ΠΗΓΗ -ΝΕΤ

24.3.10

Βουλή: Φ. Γεννηματά - 6.000 αναμονές στις λίστες μεθαδόνης .

Μια πρώτη ενημέρωση στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, έκανε η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τη νέα πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) Μένη Μαλλιώρη. Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά: "Έξι χιλιάδες αναμονές στις λίστες της ντροπής, στις λίστες της μεθαδόνης και έξι χρόνια κατά μέσο όρο αναμονής για μια θέση σε ένα θεραπευτικό πρόγραμμα υποκαταστάτων, ως ύστατη ελπίδα για τη ζωή, είναι η σκληρή πραγματικότητα που παρέλαβε το υπουργείο Υγείας στο χώρο των ναρκωτικών".
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Επίσκεψη Παπανδρέου σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ .


Τη Β' Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης Αθήνας του ΟΚΑΝΑ επισκέπτεται το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στον Οργανισμό η υφυπουργός υγείας Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, αναφέροντας ότι 6.000 χρήστες ναρκωτικών ουσιών περιμένουν στη λίστα αναμονής του ΟΚΑΝΑ, η οποία ξεπερνά και τα έξι χρόνια.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Aλλάζει η ώρα την Κυριακή 28/3


Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα. Έτσι, στις 03.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00. Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 31/10/2010, εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιανoυαρίου 2001.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο .


Σε μία πρωτόγνωρη πρόκληση προέβησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι Τούρκοι, παραμονή της εθνικής επετείου. Δυο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, κι ενώ βρίσκονταν στο στενό του Καφηρέα - εντός χωρικών υδάτων- η τουρκική κορβέτα Μπάφρα εξέπεμψε μήνυμα ζητώντας από το παραπλέον εμπορικό πλοίο Αρχάγγελος τα στοιχεία του δρομολογίου του. Πέντε λεπτά νωρίτερα η φρεγάτα Κρυσταλλίδης που παρακολουθούσε στενά το τουρκικό πολεμικό σκάφος είχε επισημάνει με μήνυμα ότι παραβιάζει τις αρχές της αβλαβούς διελεύσεως.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Απέλαση Ισραηλινού διπλωμάτη από τη Βρετανία .

Την απέλαση ενός Ισραηλινού διπλωμάτη, επισημαίνοντας την "ευθύνη" του Ισραήλ στη χρήση των πλαστών βρετανικών διαβατηρίων τον Ιανουάριο στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ ζήτησε από το Τελ Αβίβ να συνεργαστεί πλήρως για τη διαλεύκανση του θέματος. Δεν υπάρχει ισραηλινή συμμετοχή στην υπόθεση, τονίζει ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών Άβινγκτορ Λίμπερμαν, ο οποίος επιμένει πως το Λονδίνο δεν έχει καμία απόδειξη κατά της χώρας του. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί και η Αυστραλία, διαβατήρια της οποίας είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

23.3.10

Αύξηση πνευμονοπαθειών κατά 65%.


Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από χρόνιες πνευμονοπάθειες όπως χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα αυξήθηκαν κατά 65% μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Κλινικών Ερευνών του Οντάριο του Καναδά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου, η γενίκευση των χρόνιων πνευμονικών παθήσεων μεταξύ ενηλίκων από 35 και πάνω αυξήθηκε κατά 64,8%, από το 1996 μέχρι το 2007.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ο Ζορντι Σαβάλ στο Μέγαρο Μουσικής .


Ο Ισπανός δεξιοτέχνης της βιόλα ντα γκάμπα, Ζoρντι Σαβάλ,- βραβείο Σεζάρ 1991 για τη μουσική στην ταινία "Όλα τα πρωϊνά του κόσμου" - έρχεται με το σύνολο, Hesperion XXI, το φωνητικό σύνολο Καπέλια Ρεάλ ντε Καταλούνια και τη σοπράνο και σύζυγό του Μονσερά Φιγέρας, για μια συναυλία με τίτλο "Χριστόφορος Κολόμβος: Χαμένοι παράδεισοι". Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Ζόρντι Σαβάλ, ενώ την αφήγηση έχουν αναλάβει οι ποιητές Μανουέλ Φορκάνο και Χεζούς Φουέντε, σε ένα πρόγραμμα που ανιχνεύει τους ήχους και τις συγγένειες της χριστιανικής, μουσουλμανικής και εβραϊκής παράδοσης. Τραγούδια και χοροί με ηλικία αιώνων αιφνιδιάζουν και ακούγονται φρέσκα με μια καινούργια συγκινητική δύναμη.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις .


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν κλάδοι επαγγελματιών που αντιδρούν στο νέο τρόπο φορολόγησής τους. Δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές προχωρούν σε τριήμερη προειδοποιητική αποχή από τα δικαστήρια ενώ στάση εργασίας έως τις 12 πραγματοποιούν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημερίων. Συνάντηση θα έχουν το μεσημέρι με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 3:00 έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό, ο οποίος θα παραμείνει ακινητοποιημένος από τις 12:00 έως τις 3:00. Τις ίδιες ώρες, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια της "Αττικό Μετρό", από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο. Για δεύτερη ημέρα, συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους, οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των φυλακών της χώρας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Σε ισόβια κάθειρξη πρώην μέλος των Ες Ες .


Γερμανικό δικαστήριο της πόλης Αάχεν καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 88χρονο γερμανό υπήκοο Χάινριχ Μπέρε, πρώην μέλος των Ες Ες, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε τρία μέλη της ολλανδικής αντίστασης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ολλανδικής καταγωγής Μπέρε, που ζει στη Γερμανία τα τελευταία 55 χρόνια, περιέγραψε λεπτομερώς στο δικαστήριο τις τρεις δολοφονίες, το 1944, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε διαταγές. Ο 88χρονος είπε στο δικαστήριο πώς ο ίδιος και ένα ακόμα μέλος των Ες Ες, φορώντας πολιτικά ρούχα, επισκέφτηκαν τα σπίτια των ανθρώπων που πίστευαν ότι ήταν εχθροί των Ναζί. Αφού τους ρώτησαν εάν είναι οι άνθρωποι που ζητούσαν, τους πυροβόλησαν με σιγαστήρα.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Λωρίδα της Γάζας: Τέσσερις τραυματίες σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή .

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές. Τα τέσσερα θύματα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα πυραύλου που εκτοξεύθηκε εναντίον κατοικίας ανατολικά της Γάζας, ανακοίνωσε παλαιστινιακή πηγή των δυνάμεων ασφαλείας. Η κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς και τρία γειτονικά σπίτια υπέστησαν ζημιές.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αφγανιστάν: 35 νεκροί από χιονοστοιβάδα .

35 άνθρωποι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε πέντε σπίτια στην επαρχία Μπαντακσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν. Το τραγικό γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή Αργκο Παντζκούα, που συνορεύει με την Κίνα, το Πακιστάν και το Τατζικιστάν. Με την άνοδο των θερμοκρασιών, συχνές είναι οι χιονοστιβάδες στην επαρχία, μια από τις φτωχότερες περιοχές του Αφγανιστάν.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

22.3.10

Κέρδισε το μεγάλο στοίχημα ο Ομπάμα .


Νίκη ορόσημο για τον Πρόεδρο Ομπάμα, αποτελεί το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της υγείας που έλαβε την Κυριακή την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων. Το νομοσχέδιο που επεκτείνει την ασφαλιστική κάλυψη σε σχεδόν όλους τους Αμερικανού πέρασε με 219 ψήφους λαμβάνοντας τρεις περισσότερες από τις 216 που χρειαζόταν. Οι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν καταγράφηκε η 216η ψήφος. "Αποδείξαμε ότι παραμένουμε ένας λαός ικανός για μεγάλα πράγματα" δήλωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Λ. Κατσέλη: Οι πέντε μεγάλες προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής .

Στην τόνωση των ιδιωτικών παραγωγικών επενδύσεων, με την αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Μάιο και θα διοχετεύσει τις ιδιωτικές επενδύσεις σε τομείς εξωστρεφείς, σε τομείς υψηλής εγχώριας προστιθέμενης αξίας αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune. H κ. Κατσέλη αναφέρθηκε σε πέντε μεγάλες προτεραιότητες που αποτελούν και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που προάγουν τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Στις 3 Μαΐου οι εξετάσεις των πτυχιούχων ΤΕΕ για εισαγωγή στα ΤΕΙ .


Αρχίζουν τη Δευτέρα 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι εξετάσεις στα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΙ με το σύστημα των εισιτηρίων εξετάσεων των πτυχιούχων Β' κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων, όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι απόφοιτοι Β' κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων εξετάζονται στις 3 και 4 Μαΐου 2010.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Σταδιακή εξίσωση ορίων ηλικίας από το 2013 .

Αποδέχθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό αίτημα να εφαρμοστεί από το 2013 και σταδιακά η εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών για τη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε ήδη προφορικά από τον αρμόδιο Επίτροπο, Βλαντιμίρ Σπλίντλα, στο Υπουργείο Εργασίας.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

21.3.10

WWF: Η προστασία της φύσης και η οικονομική πολιτική της ΕΕ .


Στη συνάντηση του Συμβουλίου που έγινε στις Βρυξέλλες στις 15 Μαρτίου, οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ συζήτησαν τρία σημαντικά και αλληλένδετα θέματα: την απώλεια της βιοποικιλότητας, την κλιματική αλλαγή και τη νέα οικονομική πολιτική της ΕΕ, που είναι πλέον γνωστή ως «Ευρώπη (EE) 2020». Πρόκειται για τρία θέματα τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη μετάβαση της ΕΕ σε μια αειφόρο οικονομία του μέλλοντος.
Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης οι Ευρωπαίοι υπουργοί Περιβάλλοντος αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα όραμα για την προστασία της βιοποικιλότητας με ορίζοντα το 2050. Συμφώνησαν, δηλαδή, στην ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και της υποβάθμισης των λειτουργιών των οικοσυστημάτων μέχρι το 2020 με παράλληλη προώθηση της αποκατάστασης της βιοποικιλότητας.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Έκρηξη χειροβομβίδας στον Πειραιά.


Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα έκρηξη σε είσοδο κτιρίου στον Πειραιά.
Στις 04:15, σημειώθηκε έκρηξη στο εξαώροφο κτίριο που στεγάζεται ταξιδιωτική εταιρεία, στη συμβολή των οδών Γιαννοπούλου και Ειρήνης.
Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν μία περόνη και εκτιμάται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα, την οποία οι δράστες πέταξαν στο σημείο. Για την επίθεση γίνονται έρευνες από την Αστυνομία.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Σάντος: "Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί".


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου τόνισε ότι το παρά την ήττα στο ντέρμπυ με τον Άρη το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμη ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της διαιτησίας λέγοντας ότι οι διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα με τον Άρη ήταν συνειδητά προς μια πλευρά.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σάντος υπογράμμισε ότι: «Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμη. Είναι όλα ανοικτά. Αυτό είπαμε και σήμερα στους παίκτες. Όσο το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί βαθμολογικά, δεν μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας αλλού, όπως τα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος αυτήν τη στιγμή και μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Πριν από μία εβδομάδα το λέγανε όλοι αυτό, τώρα ξαφνικά λέμε δεν αξίζουμε τίποτα; Ότι ξαφνικά πρέπει να φοβόμαστε αντιπάλους ή συγκεκριμένη ομάδα; Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Προφανώς γνωρίζουμε και σεβόμαστε τον επόμενο αντίπαλό μας, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και πιστεύοντας στις δυνατότητες της ομάδας θα παλέψουμε για να κερδίσουμε.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Τα βλέμματα στραμμένα σε ΟΑΚΑ και Τούμπα .



Δύο μεγάλα ντέρμπυ δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται αυτήν την Κυριακή, το el classico στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και η «αετομαχία» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα.
Το παραδοσιακό ντέρμπυ «αιωνίων» μπορεί μεν να μην κρίνει τον τίτλο, όμως και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, ο μεν πρωτοπόρος Παναθηναϊκός για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και ο δε Ολυμπιακός , που υπολείπεται 7 βαθμούς από τη κορυφή, για να ανακτήσει την ψυχολογία του και να ανακάμψει ενόψει και των κρίσιμων πλέϊ οφ που θα κρίνουν την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δύο ομάδες θα θελήσουν την νίκη για έναν επιπλέον λόγο, για να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις από τον αποκλεισμό τους από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Έκρηξη έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών .


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 16:00, το απόγευμα του Σαββάτου, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οδό Πέτρου Ράλλη 26 στον Ταύρο. Από την έκρηξη, σε στάση λεωφορείου, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα και στην εξωτερική περίφραξη του τμήματος. Εν τω μεταξύ, έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος σημειώθηκε τα ξημερώματα στην είσοδο του σπιτιού του προέδρου των μεταναστών Ελλάδος και αντιπροέδρου της πακιστανικής κοινότητας, στα Πατήσια.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Συγγνώμη Πάπα από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης .


Συγγνώμη από τα θύματα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην παιδική τους ηλικία από Ιρλανδούς ιερείς ζήτησε το Σάββατο με επιστολή του ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', προσθέτωντας ότι αισθάνεται "ντροπή και τύψεις". Στην επιστολή, ο Πάπας ανακοινώνει την έναρξη έρευνας στις ιρλανδικές επισκοπές, τα ιεροδιδασκαλεία και τα θρησκευτικά τάγματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Την απογοήτευσή τους με το περιεχόμενο της επιστολής του Πάπα, εξέφρασαν τα θύματα. Όπως τονίζουν, η επιστολή επικεντρώνεται στην ευθύνη χαμηλόβαθμων Ιρλανδών ιερέων χωρίς να αναγνωρίζει την ευθύνη του Βατικανού και δεν καλεί σε παραίτηση τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ιρλανδίας, την οποία έχουν ζητήσει οργανώσεις που εκπροσωπούν τα θύματα. Έρευνα για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών διεξάγει η γερμανική Καθολική Εκκλησία.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Προς αναζήτηση κοινού μετώπου στην Ευρωζώνη .


Στα ύψη βρίσκεται ο διπλωματικός πυρετός, προκειμένου να βρεθεί λύση πριν από τις 25 Μαρτίου για το είδος της βοήθειας που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα. Οι εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και οι συνεχείς επαφές δεν έχουν βρει μια τελική διέξοδο με ενιαία απόφαση, καθώς παραμένουν μοιρασμένα τα στρατόπεδα των χωρών. "Η ΕΕ έχει τα μέσα για μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια" δηλώνει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του, ενώ λύση απελπισίας χαρακτηρίζει η ΝΔ την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Νέο περιστατικό παρενόχλησης αεροσκάφους.


Νέο περιστατικό παρενόχλησης αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, ενταγμένο στη δύναμη της Frontex, παρενοχλήθηκε εντός FIR από δύο τουρκικά F16 πάνω από το Φαρμακονήσι. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, τόσο από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού όσο και Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.Η παρενόχληση έγινε μέσω ασυρμάτου τρεις φόρες, όταν το ελικόπτερο του ΛΣ πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, σε ύψος 100 μ..
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αλ. Παπαρήγα: Επικίνδυνη για το λαό η κυβέρνηση .


"Επικίνδυνη" για τον λαό γίνεται η κυβέρνηση, τόνισε το Σάββατο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άσκησε κριτική και στη ΝΔ, και υπαινίχθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για το Αιγαίο. "Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στον λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του λαού" δήλωσε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Εναν πατριωτισμό, που βρίσκεται πια στα λείψανα της Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον λαό αν θέλει να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό του, να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων, του συστήματος, που έχουν μία μόνο πατρίδα ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη κερδοφορία".
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

20.3.10

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ .


Με βασικά θέματα, τις εξελίξεις στην οικονομία και την στήριξη της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και πως έχει ισχυρή και αποφασισμένη κυβέρνηση που κάνει ότι χρειάζεται για να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της οικονομικής σταθερότητας. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα των μέτρων που ελήφθησαν προκειμένου να διασωθεί η οικονομία. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από χθες Παρασκευή, ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της χώρας, ούτε πρόβλημα συμμετοχής της στην Ευρωζώνη. Από ότι φαίνεται, εξελίξεις θα έχουμε και στο σκοπιανό, αφού στο περιθώριο της Συνόδου της 25ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με το Σκοπιανό ομόλογό του.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ελβετία-ΠΟΥ- Συνεχίζει να υφίσταται ο ιός της γρίπης Η1Ν1.


Η "πανδημία" της γρίπης Η1Ν1 συνεχίζει να υφίσταται και ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως έχει φτάσει τους 16.813 από την ημέρα της εμφάνισης του ιού στα τέλη του Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου του 2009, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Μέχρι τις 14 Μαρτίου ο ιός Η1Ν1 είχε εντοπιστεί σε 213 χώρες και περιοχές του Κόσμου και έχει προκαλέσει το θάνατο 100 ανθρώπων μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφονται στο βόρειο ημισφαίριο.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Προτάσεις Σαμαρά για "Ανοικτό Κόμμα"


Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΝΔ ώστε να γίνει "Ανοιχτό Κόμμα" πρότεινε στο προσυνέδριο του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, τελειώνουμε και με τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ ανοίγοντας τις εργασίες του Α΄ προσυνεδρίου του κόμματος. Παρουσία του Κ. Καραμανλή ο οποίος έγινε με επευφημίες δεκτός στην αίθουσα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε 13 αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της βάσης σε όλα τα εκλεγμένα Όργανα του κόμματος.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αποχή δικηγόρων στις 23, 24 και 26/3 για την επιβολή ΦΠΑ .


Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας συνήλθε το μεσημέρι του Σαββάτου εκτάκτως και αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για την επερχόμενη Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 23, 24 και 26 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες των δικηγόρων. Παράλληλα, τις ίδιες μέρες θα απέχουν και οι δικαστικοί επιμελητές.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός δήλωσε σχετικά: "Η διάταξη για την επιβολή ΦΠΑ δεν θα βαρύνει εμάς (δικηγόρους) αλλά τον πελάτη".
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

19.3.10

Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στην Ονδούρα.

Η τρίτη άγρια δολοφονία δημοσιογράφου, σημειώθηκε αυτόν τον μήνα στην Ονδούρα. Νεκρός από τα πυρά αγνώστων που κυριολεκτικά γάζωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έπεσε ο 34χρονος δημοσιογράφος Ναούμ Παλάσιος Αρτεάγα στην πόλη Τοκόα στα βόρεια της χώρας. Ο Αρτεάγα, που εργαζόταν σε τοπικό ραδιοσταθμό και τηλεοπτικό κανάλι, είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα που τον καλούσαν να σταματήσει να υπερασπίζεται τους φτωχούς. Μετά το νέο περιστατικό βίας δεκάδες δημοσιογράφοι κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις δολοφονίες των συναδέλφων τους.
ΠΗΓΗ - EXNET.GR

Το σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει την εκκλησία ..


Εξακολουθούν να συγκλονίζουν την Ιρλανδία, οι υποθέσεις παιδεραστίας στους κόλπους της εκκλησίας, που έρχονται στο φως. Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην χώρα, καρδινάλιος Σον Μπράντυ, ζήτησε συγγνώμη, για τον ρόλο του, σε συγκάλυψη υπόθεσης παιδόφιλου ιερέα. Διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος των καταγγελιών για υποθέσεις παιδεραστίας με πρωταγωνιστές καθολικούς ιερωμένους. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πάπα Βενέδικτου και ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη νησιωτική χώρα, καρδινάλιος Σον Μπράντυ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, μετά από την κατακραυγή που ξεσήκωσε η αποκάλυψη για το ρόλο του στη συγκάλυψη της υπόθεσης ενός παιδόφιλου ιερέα, το 1975.

Μυστικές παρακολουθήσεις του FBI στο Facebook..

Οι μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στην εκμάθηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, για να προσεγγίζουν υπόπτους ώστε να συλλέγουν ενοχοποιητικά στοιχεία σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Η είδηση προκύπτει από καταγγελία της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Electronic Frontier Foundation (EFF).
Η εσωτερική εγκύκλιος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με την εκπαίδευση των πρακτόρων, υπό τον τίτλο "Τμήμα Συλλογής και Χρήσης Στοιχείων από Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης", αναφέρει ότι μυστικοί πράκτορες του FBI και άλλων υπηρεσιών είχαν φτιάξει πλαστά προφίλ και τα είχαν ανεβάσει σε ιστοσελίδες όπως το My Space και το Facebook σε μία προσπάθεια να συλλάβουν υπόπτους αποκτώντας πρόσβαση στο κοινωνικό τους δίκτυο.

Πλησιάζει... η Ώρα της Γης.


Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Tο Σάββατο 27 Mαρτίου, στις 20:30, ολόκληρη η Eλλάδα θα συμμετάσχει στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας έτσι το δικό της στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.
Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα του WWF για την Ώρας της Γης.Περισσότεροι από 100 δήμοι στη χώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης, δίνοντας το σύνθημα για μια ακόμη πρωτοπορία της χώρας μας. Πέρυσι, εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα κατέβασαν τον γενικό διακόπτη στέλνοντας το μήνυμα…
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

ΚΑΙΡΟΣ