Η ώρα είναι:

News


30.4.10

Απειλή για την Λουιζιάνα η πετρελαιοκηλίδα.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα των ΗΠΑ, Μπόμπι Τζίνταλ ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας κονδύλια για να διατάξει την ανάπτυξη 6.000 ανδρών της Εθνοφρουράς, για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση αντιμετώπισης των ζημιών από τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, που αναμένεται να φτάσει μέχρι τις ακτές της αμερικανικής πολιτείας. Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα προειδοποίησε ότι η πετρελαιοκηλίδα «απειλεί τον φυσικό πλούτο της πολιτείας», η οποία ακόμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά το καταστροφικό πλήγμα από τον τυφώνα Κατρίνα, το 2005. Η πετρελαιοκηλίδα αναμένεται από ώρα σε ώρα να εξαπλωθεί μέχρι το δέλτα του ποταμού Μισισιπή, απειλώντας ένα καταφύγιο αγρίων ζώων και μία ακτογραμμή που θεωρείται εξαιρετικά ευαίσθητη περιβαλλοντικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι «θα χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα» για να περιοριστεί η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας.Επίσης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δε θα δοθούν άδειες για γεωτρήσεις πετρελαίου σε νέες περιοχές μέχρι να εκτιμηθεί η διαρροή του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. «Καμία επιπλέον γεώτρηση δεν έχει εγκριθεί και δε θα εγκριθεί μέχρι να βρούμε τι έγινε εκεί και αν ήταν κάτι το ιδιάζον και το αποτρέψιμο», δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Άξελροντ, μιλώντας σε εκπομπή του ABC.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Στο 10% η ανεργία στην ευρωζώνη.


Το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερό στο ιστορικά υψηλό επίπεδο του 10% τον Μάρτιο, ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έμειναν άνεργοι, σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat).Το ποσοστό ανεργίας στη ζώνη του ευρώ είχε φτάσει το 10% τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ρεκόρ 11 ετών. Σε όλες τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο τον Μάρτιο στο 9,6%.Πάντως, ο αριθμός των ανέργων συνεχίζει να αυξάνεται, τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Eurostat έχει καταγράψει περισσότερους από 101.000 άνεργους στη ζώνη του ευρώ τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 15.808.000.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση επώδυνων μέτρων.

Θέμα ωρών ή ημερών φαίνεται ότι είναι η ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων που απαιτεί από τη χώρα μας το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας. Στόχος των μέτρων, πάντως, θα είναι η μείωση του ελλείμματος, κατά 10% έως το τέλος του 2011.Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η κατάργηση του 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο, της 13ης-14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση τους χαμηλοσυνταξιούχους. Καταργείται η υποχρεωτική διαιτησία, μειώνονται επιπλέον 10% τα επιδόματα του δημοσίου, αυξάνεται κατά 2% ο ΦΠΑ, ενώ στο 4% θα φθάνει το όριο απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις. Ανοιχτό μένει, ωστόσο, ακόμη το θέμα «διάσωσης» του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Εκδόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων .


τη δημοσιότητα δόθηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με νέες τιμές σε 12.150 φάρμακα και μειώσεις τιμών έως 27%.Ειδικότερα, εκδόθηκε την Παρασκευή το με αριθμό 1/2010 Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που θα έχει ισχύ από 3/5/2010. Στο Δελτίο περιλαμβάνονται:α) Νέες τιμές σε 12.150 φαρμακευτικά προϊόντα, που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της αριθ. 3/2010 Αγορανομικής Διάταξης, η οποία περιλαμβάνει μειώσεις τιμών έως 27%.Η μεταβατική ρύθμιση αυτή έγινε για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών δυσχερειών της χώρας, λόγω του ύψους του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, σε βάρος τόσο των ασφαλισμένων τους και γενικά της δημόσιας υγείας όσο και των συμφερόντων των ιδίων των φαρμακευτικών εταιρειών που είναι προμηθευτές των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και της Εθνικής Οικονομίας και θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

29.4.10

ΟΛΜΕ : Αναστολή κινητοποιήσεων .

Τη διάθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν σήμερα οι καθηγητές. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δημ. Πεπές, "δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί". Διευκρίνισαν ωστόσο ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

"Εποπτεία" Μ. Ομπάμα στις συνομιλίες Ισραήλ - Παλαιστινίων .


Σε ετοιμότητα για παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων, είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αν κάποια από τις δύο πλευρές παρεμποδίσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, που ενδέχεται να ξαναρχίσουν μέσα στο επόμεο διάστημα. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις προερχόμενες από παλαιστινιακή πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.Μάλιστα η πιθανή παρέμβαση του κ. Ομπάμα δε θα είναι ίσων αποστάσεων, αλλά σε βάρος της πλευράς που θα δυσχεράνει τις συνομιλίες.Σχετική επιστολή έχει σταλεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ προς τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, η οποία επιδόθηκε από τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

ΠΓΔΜ: Κατάσχεση όπλων στα σύνορα με Κόσοβο.

Μεγάλη ποσότητα όπλων κατασχέθηκε από την αστυνομία στην ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Τα όπλα βρέθηκαν κοντά στη συνοριακή διέλευση Μπλάτσε και ομάδα ενόπλων μασκοφόρων είχε αναλάβει τη φρούρησή τους.Για να πέσει ο οπλισμός στα χέρια της αστυνομίας χρειάστηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας εκ των μασκοφόρων, που διέφυγε στο γειτονικό Κόσοβο.Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ την ομάδα των μασκοφόρων αποτελούσαν 12 άτομα. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, όλμοι, μυδράλια, βόμβες, μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται σε τρομοκρατικές ενέργειες.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Συνάντηση Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους.


Οι εξελίξεις στην οικονομία και η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, ενώ το απόγευμα θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του κόμματος.«Οι κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας δεν έχουν να αθροίσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει να εργαστούμε έτσι, ώστε η παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα να συγκλίνουν στο στόχο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

28.4.10

Στον τελικό με «γλυκιά ήττα» η Ίντερ.


Στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 38 χρόνια προκρίθηκε η Ίντερ.Η ομάδα του Μουρίνιο, ηττήθηκε με 1-0 στο «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, ωστόσο χάρη στη νίκη της με 3-1 στο Μιλάνο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 22ης Μαΐου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, αλλά δεν στάθηκε αρκετό, ουτώς ώστε οι μπλαουγκράνα να περάσουν στον τελικό πέτυχε ο Πικέ στο 84’.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «νερατζούρι», αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 29', όταν και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μότα.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Άρης-Ολυμπιακός 2-0 .


Φωτιά στα πλέι οφ έβαλε ο Άρης. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατάφερε να αφήσει πίσω της το χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και να επικρατήσει με 2-0 του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος.
Με αυτό το τρίποντο οι « κίτρινοι» έφτασαν τους τρεις βαθμούς, και απέχουν μόλις ένα από τους «ερυθρόλευκους» και τον ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στην κορυφή με τέσσερις.

Τα γκολ του Άρη σημείωσε ο Τζόνσον στο 39' και 90+2'.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..

Check out this SlideShare Presentation:

Μοιρασιά στο ΟΑΚΑ. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0 - 0


Χωρίς νικητή έληξε η κάκιστη ποιοτικά αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.Aυτό το αποτέλεσμα δεν ικανοποίησε φυσικά την ΑΕΚ, η οποία πλέον έχει δύο βαθμούς και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός φύγει με το «διπλό» από το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα απέχει πέντε βαθμούς από την πρώτη θέση.Στον αντίποδα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με το βαθμό που πήρε από το ΟΑΚΑ ανέβηκε στους τέσσερις και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Α. Μέρκελ: «Να επιταχυνθεί η βοήθεια στην Ελλάδα».


Πρέπει να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ από το Βερολίνο. «Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν», τόνισε στη δήλωσή της η καγκελάριος της Γερμανίας.Να βοηθήσουμε, τώρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, είναι η κοινή γραμμή της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Γερμανίας.Οι επικεφαλής της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο, επισήμαναν την ανάγκη να ολοκληρωθούν έως το Σαββατοκύριακο οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την «τρόικα».Ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε πως από το Βερολίνο ότι διακυβεύεται η εμπιστοσύνη στο σύνολο της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης, ενώ προανήγγειλε πολύ επώδυνα μετρα για τους Έλληνες.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Βγήκαν τα αποτελέσματα του DNA από τις "γιάφκες" του «Επ. Αγώνα» .


Τρεις διαφορετικούς τύπους γενετικού υλικού, που ανήκουν σε ασύλληπτα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις σε αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια, και το αυτοκίνητο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", ενώ, όσον αφορά στο δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε αντικείμενο στο οίκημα της οδού Μήδειας 7 στην Κυψέλη, τα αποτελέσματα της εξέτασης έδειξαν ότι ταυτίζεται με το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων.Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν σήμερα από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας τα πρώτα αποτελέσματα για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα, που έχουν βρεθεί στις γιάφκες, σπίτια και στα οχήματα, τα οποία σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

ΚΚΕ: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Μάη.


Πανελλαδικό συλλαλητήριο ανακοίνωσε το ΚΚΕ για το Σάββατο 15 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα. Ήδη από την προηγούμενη Δευτέρα η κ. Παπαρήγα είχε θέσει σα στόχο την προπαγάνδιση των προτάσεων του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση, με κορύφωση ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο. Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου, είναι: "Τώρα πρέπει να μιλήσει ο λαός και να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του".Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι: Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους, στους μετανάστες, στους συνταξιούχους.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

OAEΔ: Επιδότηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων .

Το τέταρτο πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών για επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Πληροφορίες για τους όρους του προγράμματος, αλλά και για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρέχονται από το site του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Πληροφορίες για θέματα αιτήσεων δίνονται στα τηλέφωνα: 210 9989114 και 210 9989136 και για συμπλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων: 210 9989014 και 210 9989016.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Ριζικές αλλαγές με τον "Καλλικράτη" .

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το σχέδιο "Καλλικράτης" από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά, αφού οι δήμοι θα είναι λιγότεροι από 370 από 1034 που είναι σήμερα και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες 13 από 57, ενώ καταργούνται οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ταυτόχρονα αποκεντρώνονται υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Ο "Καλλικράτης" διέπεται από την αρχή ένα νησί, ένας δήμος.Από τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, θα παραμείνουν περίπου 2.000, με το πολιτικό προσωπικό να μειώνεται από 50.000 σε 25.000.Για το μόνιμο προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους.
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη εκτιμάται ότι θα γίνει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1,8 δις ευρω.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

27.4.10

Στρατιωτικό διαστημόπλοιο σε τροχιά .

Σε τροχιά τέθηκε χθες το X-37B, το πρωτότυπο του πρώτου μη επανδρωμένου στρατιωτικού διαστημόπλοιου των ΗΠΑ! Με μήκος 9 μέτρων και πλάτος 4,5 μέτρων, είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος των ΗΠΑ που μπορεί να εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα και να προσγειωθεί αυτόνομα, κάτι που του επιτρέπει να μεταφέρει τα αποτελέσματα διαφόρων πειραμάτων ή δείγματα για ανάλυση. Το εν λόγω στρατιωτικό διαστημόπλοιο, κινείται με ηλιακή ενέργεια σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου.Οι στόχοι και το κόστος του προγράμματος αυτού δεν έχουν γίνει γνωστά, καθότι πρόκειται για στρατιωτικό εξοπλισμό που ακόμα δεν παράγεται μαζικά και βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Πανέτοιμος ο ΠΑΟΚ .


Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την αναμέτρησης της Τετάρτης (16.45, ΣΚΑΪ) κόντρα στη ΑΕΚ με τη οποία ανοίγει η αυλαία των πλέι οφ. Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του επιθετικά με στόχο να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Μοναδικό πρόβλημα για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ο τραυματίας, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος, ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ στην οποία συμπεριλήφθησαν οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Σαλπιγγίδης: "Oλα ξεκαθαρίζουν σε 15 μέρες"

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας για το θέμα της παραμονής του στο «τριφύλλι» απέφυγε να πει τι σκέφτεται να κάνει, αποκαλύπτοντας ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαριστεί για το αν θα συνεχίζει να φοράει την «πράσινη» φανέλα, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την διοίκηση και τον προπονητή του για τη στάση που είχαν απέναντί του.Μεταξύ άλλων είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στον ρ/σ "NovaΣπορ Fm": «Έχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, που δεν είμαι σε θέση να μοιραστώ. Εφόσον καταλήξω, θα πω τι σκέφτομαι και τι θα κάνω» πρόσθεσε ο διεθνής επιθετικός, ο οποίος εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του στους φίλους των "πρασίνων", αν και αναγνώρισε ότι κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι από την παρουσία του.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Μάχη στο "Ζερλάν"


bayern_lionTo πρώτο εισιτήριο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης θα γίνει γνωστό απόψε (21:45 MEGA), καθώς η Λιόν υποδέχεται την Μπάγερν στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης. Η "Βαυαροί" έχουν το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο ματς είχαν νικήσει με 1-0, στο Μόναχο και καλούνται να το υπερασπιστούν σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι το "Ζερλάν". Από την άλλη οι "Λιονέ", από τη στιγμή που έχουν χάσει κάθε ελπίδα για τον τίτλο στο "σαμπιονά", θα τα δώσουν απόψε όλα για τη νίκη – πρόκριση στον τελικό.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Θα επισκευάζουν την καρδιά χρησιµοποιώντας βλαστοκύτταρα .

Επιστήµονες απέσπασαν βλαστοκύτταρα από αιµοφόρα αγγεία που είχαν αφαιρεθεί στο πλαίσιο επεµβάσεων και τα χρησιµοποίησαν για την ανάπτυξη νέων αρτηριών.Η εξέλιξη χαιρετίστηκε από ερευνητές, οι οποίοι λέ νε ότι θα προσφέρει στους γιατρούς έναν επαναστατικό τρόπο για να επισκευάζουν την καρδιά έπειτα από καρδιακή προσβολή. Η έγχυση βλαστοκυττάρων που έχουν αποσπασθεί από παλιά αιµοφόρα αγγεία, λένε, µπορεί σύντοµα να χρησιµοποιηθεί για καρδιές που ασθενούν.«Αυτή η πολύ ενθαρρυντική και σηµαντική πρόοδος φέρνει ένα βήµα πιο κοντά τη δυνατότητα της «κυτταρικής θεραπείας» καρδιών που έχουν υποστεί βλάβη», λέει στον βρετανι κό «Οµπζέρβερ» ο καθηγητής Πίτερ Βάισµπεργκ, ιατρικός διευθυντής του Βρετανικού Καρδιολογικού Ιδρύµατος.
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Ζητούν να κόψουμε δύο μισθούς .


Τα πρώτα σκληρά δείγματα γραφής έδωσαν ΔΝΤ και Ε.Ε.
σε σχέση με τις αξιώσεις που έχουν από τη χώρα μας για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Εμμέσως πλην σαφώς, σύμφωνα με τον υπουργό, μάς υποδεικνύουν κατάργηση και του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης μείωση του κατώτατου μισθού (σήμερα είναι στα 780 ευρώ) και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.O κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει μονόδρομο την ενεργοποίηση του μηχανισμού, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις ακόμη και για στελέχη της κυβέρνησης, λέγοντας πως επικρατούσε αμφισημία και έλλειψη προσήλωσης στη στοχοθεσία της χώρας. Κύριε υπουργέ, τελικώς η κυβέρνηση ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Ηταν μονόδρομος;
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Θύελλα στο ποδόσφαιρο .


Ο Κοντοές σε μια προσπάθειά του στο ματς του Πανιωνίου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, όπου οι Νεοσμυρνιοί έφυγαν με τους τρεις βαθμούς. Το ματς κρίνεται από την ΟΥΕΦΑ ως «ελαφρώς ύποπτο»...Σεισμό στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα προκαλεί η αποκάλυψη (από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανάσιο Πλεύρη), χτες στη Βουλή, της λίστας με τους ύποπτους αγώνες (όσον αφορά τον στοιχηματισμό) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με το θέμα ασχολούνται ήδη η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία, όμως από σήμερα ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση των αρμόδιων ποδοσφαιρικών αρχών.Δύο παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας (και τα δύο με γηπεδούχο τον Πανθρακικό), τρία ματς Κυπέλλου και 22 αγώνες της Β΄ Εθνικής είναι αυτοί οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αποστείλει στην ΕΠΟ η ΟΥΕΦΑ παρουσιάζουν περίεργο στοιχηματισμό.
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Κυβέρνηση: "μαχαίρι" στον ιδιωτικό τομέα και στους αορίστου χρόνου του Δημοσίου .


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο για απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο. Μετά τη χτεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους Θ. Πάγκαλο και Φ. Σαχινίδη, με αντικείμενο την πορεία των εργασιών της επιτροπής για την κατάργηση ή τη συγχώνευση οργανισμών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που ασχολείται με το ζήτημα έλεγε, αναφορικά με τους εργαζόμενους, ότι "το πιο πιθανό είναι η μετάταξή τους", αφήνοντας να αιωρούνται υπόνοιες ακόμα και για απολύσεις ορισμένων. Ο ίδιος έλεγε ότι "σε ό,τι αφορά στους συμβασιούχους, θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος".Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι έτοιμο, προβλέπει σε πρώτο κύμα την κατάργηση ή την συγχώνευση 70 - 75 οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι συγχωνεύσεις του ΗΣΑΠ με τη Μετρό Α.Ε. της ΕΘΕΛ με τα ΗΛΠΑΠ, της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. με τη Θέμις Κατασκευαστική και τον ΟΣΚ, και του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος. Ακόμη, καταργήσεις όπως, μεταξύ άλλων, εταιρειών διανομής αερίου, της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας, του Ολυμπιακού Χωριού Α.Ε., της Σχολής Επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, του Μουσείου Κιν/φου Θεσσαλονίκης, του Μουσείου κα της Βιβλιοθήκης Εθνικού Τυπογραφείου.
ΠΗΓΗ - ΑΥΓΗ

Γρίφος με τους μισθούς στον ιδ. τομέα.

«Ανοιχτό» παραμένει το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να χαράξει γραμμή... άμυνας στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κοινοτικών εταίρων για «ψαλίδισμα» 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής σημείωσε για το θέμα πως τα «πάντα είναι ανοιχτά» μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «χαμηλούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα».Το ζητούμενο βέβαια είναι αν με τις αγορές «κλειστές» για το ελληνικό Δημόσιο, αφού τα spreads έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν -στις 19 Μαΐου πρέπει να καλυφθεί λήξη ομολόγου αξίας άνω των 8 δισ. ευρώ- η κυβέρνηση μπορεί να αποκρούσει τις απαιτήσεις της «τρόικας» για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Πιλότοι σε «λευκή» απεργία.


«Λευκή» απεργία για δεύτερη φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Αεροπορίας σημειώθηκε χτες από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής.Από το πρωί χτες σε όλες τις Πτέρυγες Μάχης με πρώτη την Ανδραβίδα εκδηλώθηκε μαζική δήλωση «ψυχολογικής αδυναμίας» για την εκτέλεση των πτητικών τους καθηκόντων στις μη επιχειρησιακές πτήσεις (ασκήσεις).
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

26.4.10

Παρουσιάζεται την Τετάρτη ο «Καλλικράτης»


Το σύνολο των διατάξεων του σχεδίου «Καλλικράτης» και τον νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσει την προσεχή Τετάρτη (28/4) στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.Το προγραμματισμένο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης 27 Απριλίου μεταφέρθηκε μία ημέρα αργότερα, λόγω της σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη.Το σχέδιο περιλαμβάνει λιγότερους από 370 δήμους και 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης παρουσίασε το σχέδιο «Καλλικράτης» και στους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Η κυβέρνηση ελπίζει να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από τις περικοπές δαπανών των νέων δήμων και από την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ στόχος της είναι να ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» στην Ολομέλεια της Βουλής εντός του Μαΐου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Κρίσιμη εβδομάδα/ Νέες συναντήσεις της τρόικας .

Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκίνησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ σχετικά με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Το τελικό κείμενο με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν την επόμενη τριετία αναμένεται να είναι έτοιμα το αργότερο σε 10 μέρες ώστε, όπως είπε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας, "να καμφθούν οι όποιοι ενδοιασμοί υπάρχουν στην ευρωζώνη αλλά και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις ανάγκες της και δεν θα φύγει από το Ευρώ". Διαβεβαίωσε επίσης, ότι σε περίπτωση καθυστέρησης, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταμειακής διευκόλυνσης από κράτη της ζώνης του ευρώ. Η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης θα τεθεί την Τρίτη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Αποξήλωση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων .


Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων-εξαιτίας των οποίων έχουν συμβεί και πολλά τροχαία δυστυχήματα- από την συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Σπύρου Λούη. Συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και της ΕΛ.ΑΣ παρουσία εισαγγελέως, θα συνεχίσουν την αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων σε όλες τις κεντρικές λεωφόρους του λεκανοπεδίου.Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνακης επισήμανε ότι όλοι όσοι παρανομούν θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στα προβλεπόμενα πρόστιμα.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

24.4.10

Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη .


Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το όγδοο νταμπλ της ιστορίας του.
Το γκολ που χάρισε τη νίκη και το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του Νίκου Νιόπλια σημείωσε ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 63’ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0

Γκολ: 63' Λέτο

Κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην αν.Μεσόγειο, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα .

Ο βυθός της λεκάνης της Λεβαντίνης στην ανατολική Μεσόγειο, μέρος της οποίας ανήκει στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, περιέχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο που έχουν εντοπιστεί και σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου.Τα ευρήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ανακοίνωσε το Κέντρο Γεωλογικών Μελετών των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό κέντρο δίνει στη δημοσιότητα μελέτη που αφορά αξιολόγηση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση σεισμολογικών στοιχείων και άλλων επιστημονικών μεθόδων έρευνας για κοιτάσματα. Πρόκειται για στοιχεία ερευνών που έγιναν την περίοδο 2000-2002 και επαναξιολογήθηκαν από το 2008 μέχρι και πρόσφατα.Η εκτίμηση του USGS είναι ότι στη λεκάνη της Λεβαντίνης υπάρχουν «122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανακτήσιμου φυσικού αερίου» όπως «περίπου 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια, δυνητικά ανακτήσιμου πετρελαίου».
ΠΗΓΗ - ΤΟ ΒΗΜΑ

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του G20.


Ικανοποίηση για την καλύτερη του αναμενόμενου οικονομική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων και αναδυομένων κρατών (G20), προειδοποίησαν όμως για το ενδεχόμενο υπερβολικής αυτοπεποίθησης, καθώς η κρίση χρέους της Ελλάδας έθεσε στο επίκεντρο την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών.Ωστόσο, δεν υπήρξε συναίνεση όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο αναπλήρωσης του κόστους διάσωσης των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα των οποίων οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στη μεγαλύτερη ύφεση από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
ΠΗΓΗ - ΤΟ ΒΗΜΑ

Στρος Καν: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση της Ελλάδας»

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε την κατάσταση της Ελλάδας ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.Ο Ντομινίκ Στρος Καν σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τους όρους ενός πιθανού δανεισμού «μόλις ξεκίνησαν και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ολοκληρωθούν».Ο ισχυρός άνδρας του διεθνούς οργανισμού απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (που θα ανάγκαζε τους πιστωτές της Ελλάδας να συμβιβαστούν με μειωμένες πληρωμές).«Είναι προφανείς ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να επιλυθεί», είπε ο Στρος Καν, που επισήμανε ότι το Ταμείο θα λάβει υπ’ όψιν του τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα που παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Τo SΟS... ελήφθη .


Το αργότερο έως τις 19 Μαΐου, οπότε η Ελλάδα καλείται να πληρώσει σε λήξεις παλαιών ομολόγων 9 δισ. ευρώ, θα έχουν εισρεύσει τα πρώτα κεφάλαια από τον μηχανισμό στήριξης στη χώρα.«Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η Ελλάδα θα έχει τα κεφάλαια που χρειάζεται στις 19 Μαΐου, είτε από τον μηχανισμό είτε από τις αγορές», διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας κατηγορηματικά πως με βάση τη συμφωνία Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ «είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι δεν τίθεται κανένα πρόβλημα δανεισμού για τη χώρα». Την ίδια ώρα, τόσο ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν όσο και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντ. Στρος-Καν, διαβεβαίωναν πως η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γίνει το ταχύτερο δυνατό.
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Όλα έτοιμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Η μεγάλη ώρα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πλησιάζει… Παναθηναϊκός εναντίον Άρη στο Ολυμπιακό στάδιο. Ένας αγώνας που θα κρίνει αν οι «πράσινοι» κατακτήσουν το νταμπλ ή αν οι «κίτρινοι» πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια.Ο τελικός ένωσε τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και φίλαθλοι «ονειρεύονται» το πρώτο νταμπλ έπειτα από έξι χρόνια και το 17ο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου.Ο Νίκος Νιόπλιας ετοιμάζει σχήμα 4-2-3-1, με τον Τζόρβα στο τέρμα και τους Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, και Σπυρόπουλο να συνθέτουν την τετράδα της αμυντικής γραμμής. Ανασταλτικά χαφ στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα ενώ την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Σισέ, θα απαρτίζουν οι Λέτο, Καραγκούνης (Νίνης) και Σαλπιγγίδης.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Αρχές Μαΐου η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, εκτίμησε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της «Ομάδας των 20» (G-20) που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα μέλη της ευρωζώνης και την εκπλήρωση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων, που υπάρχουν στην κάθε χώρα, τόνισε ο κ. Ρεν, ο οποίος ανέφερε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια (2011-2012). Υπογράμμισε, δε, ότι κρίνονται όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, αλλά και της ευρωζώνης και, τελικά, του κόσμου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Στην κυκλοφορία μία λωρίδα κυκλοφορίας στα Τέμπη .

Με εναλλάξ κυκλοφορία ανά μία μόνο κατεύθυνση και σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, δόθηκε από τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην κυκλοφορία η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών. Η κίνηση των οχημάτων θα επιτραπεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στις 6:00 τα ξημερώματα, οπότε ο δρόμος θα ξανακλείσει προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίας για να ξανανοίξει -πιθανόν πάλι με το ίδιο καθεστώς- το επόμενο Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς. Για την τήρηση των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων επιστρατεύθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ χωρίς την καταβολή διοδίων θα γίνεται η διέλευση από τους σταθμούς Πυργετού και Μακρυχωρίου.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

 Γ. Παπανδρέου: "Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες"


"Θέλουμε να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας" τόνισε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως "δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες για το είδος του μηχανισμού βοήθειας". Παράλληλα, μιλώντας σε συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Δωδεκανήσου στη Ρόδο, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Κρίσιμες συναντήσεις στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον θα έχει αυτό το διήμερο ο υπουργός Οικονομικών. Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, εκτίμησε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ .

Η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσόρισαν την εξέλιξη, ενώ το BBC δηλώνει στις εκπομπές του ότι η προσφυγή δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η γαλλική Le Monde, επικαλούμενη το γερμανικό Der Spiegel, σε δημοσίευμά της αναφέρεται στην προσπάθεια της Άνγκελα Μέρκελ να κερδίσει χρόνο μέχρι τις εκλογές της 9ης Μαΐου στη Ρηνανία-Βεστφαλία.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

23.4.10

Δρακόντεια μέτρα για τον τελικό .


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τρεις ζώνες έλεγχου στην είσοδο του ΟΑΚΑ ,για να αποκλεισθεί η είσοδος οπαδών που δεν έχουν εισιτήριο ή μεταφέρουν απαγορευμένα ή επικίνδυνα αντικείμενα,τα οποία μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια ,έχουν προγραμματισθεί για τον τελικό κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη.Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν έχουν διατεθεί 23.473 εισιτήρια για τους φιλάθλους κάθε ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, κίτρινου χρώματος για τους φιλάθλους του Άρη και πράσινου χρώματος για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.Τα αυστηρά μέτρα θα ξεκινήσουν κατά τις μετακινήσεις των οπαδών .Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ που θα μετακινηθούν από την περιφέρεια με μισθωμένα λεωφορεία θα μεταβούν σε προκαθορισμένα σημεία και από εκεί σταδιακά με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα οδηγηθούν στο Ο.Α.Κ.Α.
ΠΗΓΗ - ΤΑ ΝΕΑ

Πανστρατιά για την Κούπα!

Η συμμετοχή του Αρη στον τελικό Κυπέλλου αντιμετωπίζεται σαν γιορτή όχι μόνο από τους φιλάθλους των «κίτρινων», που ετοιμάζουν πρωτοφανή εκδρομή στο ΟΑΚΑ, αλλά και από τους παίκτες του Εκτορ Ραούλ Κούπερ.Ολοι τους ζουν σε ρυθμούς του Σαββατιάτικου (24/4, 20:30) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Σπύρος Λούης» και θα ήθελαν να προσφέρουν προκειμένου ο Αρης να κατακτήσει, μετά από 40 χρόνια, το τρόπαιο. Ωστόσο, ο μόνος που δεν μπορεί να το κάνει είναι ο Κάρλος Αράνο, μετά την αποβολή του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.Όμως, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αποφάσισε να συμπεριλάβει και τον Αργεντινό αμυντικό στην αποστολή που θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής (23/4, 09:00) με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ ΣΠΟΡ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη Χιλή.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Παρασκευή στη Χιλή, κοντά στην πόλη που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του Φεβρουαρίου, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές ή θύματα.Οι κάτοικοι της περιοχής Μπίο-Μπίο ξύπνησαν από τη δόνηση που κράτησε περίπου 25 δευτερόλεπτα, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Cooperativa, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών δεν «υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για καταστροφές σε κτίρια ή τραυματισμούς, αλλά οι κάτοικοι είναι ταραγμένοι».
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Φονικές βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ.


Σε 56 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις επτά εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε σιιτικές περιοχές της Βαγδάτης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Οκτώ ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από βόμβες στο σουνιτικό δυτικό Ιράκ.Επτά εκρήξεις, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έπληξαν διάφορες περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας την ώρα της προσευχής, κυρίως κοντά σε σιιτικά τεμένη και μία αγορά, ανέφερε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 112.«Στόχος ήταν στη μεγάλη πλειοψηφία τους προσκυνητές. Πρόκειται για αντίποινα για τις απώλειες που υπέστη η Αλ Κάϊντα»,δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Βαγδάτη, ποστράτηγος Κασίμ αλ Μουσάουι.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Παπανδρέου: "Προσφεύγουμε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης"


Την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο δηλώνοντας ότι ήδη έδωσε τη σχετική εντολή στον υπουργών Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Ήρθε η στιγμή το χρόνο που δεν μας δίνουν η αγορές, να μας τον δώσει η απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της Ε.Ε. για τη στήριξη της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά. «Τελικός μας στόχος είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από την επιτήρηση», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνεται και το μήνυμα ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

22.4.10

Βρετανία: Νέα έρευνα για τις συνέπειες της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία.


Μια νέα έρευνα που θα διαρκέσει όχι χρόνια, αλλά δεκαετίες, για το αν η χρήση κινητών τηλεφώνων συνδέεται με την εμφάνιση μακροπρόθεσμα προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος και οι νευρολογικές παθήσεις, ξεκίνησε σήμερα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.
Η έρευνα αυτή που φέρει τα αρχικά COSMOS (Cohort Study on Mobile Communications) θα είναι η μεγαλύτερη του είδους της και θα γίνει σε δείγμα περισσότερων από 250.000 ανθρώπων ηλικίας 18 ως 69 ετών στη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.Οι προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό, δηλώνει ο καθηγητής Πολ Έλιοτ, κύριος ερευνητής του Imperial College του Λονδίνου στο βρετανικό κομμάτι της COSMOS, ήταν μέχρι σήμερα καθησυχαστικές, αλλά διαρκούσαν μόνον γύρω στα 10 χρόνια ή και λιγότερο.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Θεαματικές οι εικόνες του ήλιου απο το νέο δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA .


Οι πρώτες εντυπωσιακές -και... ολίγον ψυχεδελικές- εικόνες του ήλιου, που τράβηξε το νέο δορυφορικό τηλεσκόπιο της ΝΑSΑ ( το Solar Dynamics Observatory), ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας. Αν και δεν έδωσαν ακόμα λεπτομέρειες, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ήδη μαθαίνουν νέα πράγματα από τις παρατηρήσεις του νέου δορυφόρου που εκτοξεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου πάνω σε ένα πύραυλο "Άτλας" και ήδη έστειλε στη Γη εντυπωσιακές έγχρωμες φωτογραφίες, καθώς και σύντομα βιντεοκλίπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια της 7ης ΔΕΘΒ .


Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, τα εγκαίνια της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι: "Δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι άνθρωποι που παράγουν Πολιτισμό. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστεί στον Πολιτισμό και ο Πολιτισμός να γίνει πηγή ανάπτυξης για την πόλη".Συνεχίζοντας ο κ. Γερουλάνος ανέφερε πως: "Η χάραξη μιας εθνικής πολιτικής βιβλίου που θα χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και συνέπεια, είναι ασφαλώς το πρώτο στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε μαζί. Μία εθνική πολιτική βιβλίου, αν θέλει να είναι αντάξια του ονόματός της, οφείλει να υπηρετεί ορισμένες βασικές αρχές:
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου.


Ισπανοί γιατροί πραγματοποίησαν την πρώτη παγκοσμίως ολική μεταμόσχευση προσώπου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας Πέρε Μπαρέτ. Μια επιστημονική ομάδα 30 ειδικευμένων ιατρών πραγματοποίησαν την επέμβαση στο νοσοκομείο της Βαρκελόνης Βαλ ντε Χεμπρόν, σε ένα νεαρό που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο πριν από πέντε χρόνια. Ο ασθενής αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην αναπνοή, την κατάποση και την ομιλία, εξήγησε ο δόκτωρ Μπαρέτ. Στον ασθενή τοποθετήθηκαν νέοι μύες προσώπου, δέρμα, μύτη, χείλια, σιαγώνες, δόντια, στοματική κοιλότητα και ζυγωματικά οστά σε μια επέμβαση που διήρκεσε 22 ώρες και πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Συνάντηση Παπανδρέου-Ομήρου .

Για νέα δεδομένα, μετά την εκλογή Έρογλου στις παράνομες εκλογές στα Κατεχόμενα της Κύπρου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Τονίζοντας ότι, "παρά το γεγονός ότι τις πολιτικές τις καθορίζει η Άγκυρα, εν τούτοις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Έρογλου θα καταθέσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων τις πιο σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις του. Ουσιαστικά (δηλαδή) για δύο κράτη και για χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους".
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Κρίσιμες διαβουλεύσεις .

Δεύτερη μέρα των καθοριστικών διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους εμπειρογνώμονες της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Ταμείου. Στη μία συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ αναμένονται οι εαρινές προβλέψεις της Eurostat για την πορεία του ελλείμματος. Ο υπουργός Οικονομικών μετά την πρώτη του συνάντηση με τους εμπειρογνώμονες για το μηχανισμό στήριξης απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ή αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και πριν ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες, σημείωσε ο Γιωργος Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι το τελικό κείμενο θα βασίζεται στην έκθεση προόδου που θα υποβληθεί στην Κομισιόν, έως τις 15 Μαΐου.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

20.4.10

«Εκτίναξη» ανεργίας στο 11,3% τον Ιανουάριο.

Το ποσοστό της ανεργίας «εκτινάχθηκε» στο 11,3% τον Ιανουάριο φέτος έναντι 9,4% τον αντίστοιχο περσινό μήνα σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).Τον Δεκέμβριο του 2009, η ανεργία είχε υπολογιστεί στο 10,2%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιανουάριο του 2010 εκτιμάται σε 4.445.743 άτομα ενώ οι άνεργοι ανήλθαν σε 567.132 άτομα. Εξάλλου, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.276.258 άτομα. Σε σχέση με πέρσι τον Ιανουάριο, οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 39.272 άτομα δηλαδή σε ποσοστό 0,9%. Παράλληλα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 παρατηρήθηκε μείωση των απασχολούμενων κατά 11.914 άτομα (0,3%).
ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία .

Τις βασικές προβλέψεις της νομοθετικής ρύθμισης που αφόρα στους εκπαιδευτικούς, στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής επαρκείας, τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και την κατάργηση της βάσης του 10, παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. «Πρέπει να μιλάμε εξ ονόματος των μαθητών και όχι των ομάδων», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Έκκληση στην Υπουργό να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, απηύθυνε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ, επικαλούμενη τον κίνδυνο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Έκκληση ΗΠΑ-Ρωσίας για μείωση των πυρηνικών όπλων.


Οι ΗΠΑ και η Ρωσία, επικαλούμενες την πρόσφατη συμφωνία τους για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων, κάλεσαν τις χώρες μέλη των Ηνωμένων Εθνών να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να λάβουν μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή. Οι πρεσβευτές των δύο χωρών απηύθυναν την έκκλησή τους στη διάρκεια συζήτησης για τον αφοπλισμό και την ασφάλεια στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε να μεταφερθούν οι πόροι που προορίζονται για τον εξοπλισμό στον τομέα της ανάπτυξης. Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις χαρακτήρισε «μείζονος σημασίας βήμα για την πυρηνική ασφάλεια και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων» την υπογραφή της νέας συνθήκης START για τον πυρηνικό αφοπλισμό, στην Πράγα, στις αρχές Απριλίου από τους προέδρους Ομπάμα και Μεντβέντεφ.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Επίθεση εθνικιστών σε μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν.


Επίθεση από Τούρκους εθνικιστές δέχθηκαν δύο μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν, στην κηδεία στρατιώτη που σκοτώθηκε σε μάχη με Κούρδους αντάρτες. Ο δράστης ήταν ένας νεαρός δάσκαλος ο οποίος χτύπησε στο πρόσωπο τον υπουργό Ενέργειας και φυσικών Πόρων, ενώ υβριστικά συνθήματα άκουσε κι ο υπουργός Εσωτερικών. Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ερντογάν για αναγνώριση των δικαιωμάτων των Κούρδων και τον αφοπλισμό τού ΡΚΚ. Ο νεαρός που πραγματοποίησε την επίθεση ήταν ένας από τους εκατοντάδες που φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και έβριζαν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην κηδεία. Αυτός που την πλήρωσε ήταν ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, αλλά αρκετά άκουσε και ο συνάδελφός του, υπουργός Εσωτερικών, Μπεσίρ Αταλάι, που ήταν στην κηδεία.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Πρώτοι ημιτελικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Με τους πρώτους ημιτελικούς συνεχίζεται την Τρίτη και την Τετάρτη το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ίντερ φιλοξενεί σήμερα τη Μπαρτσελόνα, σε ένα παιχνίδι όπου το φαβορί είναι οι Καταλανοί.Η αποστολή της ισπανικής ομάδας ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να φτάσει στο Μιλάνο, αφού λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Ευρώπης, πολλά αεροδρόμια της γηραιάς ηπείρου παραμένουν κλειστά. Έτσι, η αποστολή της Μπαρτσελόνα ταξίδεψε οδικώς περίπου 1.000 χιλιόμετρα για την ιταλική πόλη.Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ζοζέ Μουρίνιο θα επιχειρήσει να μπλοκάρει την ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα και αναμένεται να παρατάξει την Ίντερ με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και διπλή ζώνης άμυνας. Από την πλευρά του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα που δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για τον καταρτισμό της 11αδας, θέλει ένα γκολ, έτσι ώστε η Μπαρτσελόνα να γίνει το απόλυτο φαβορί ενόψει του επαναληπτικού.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

19.4.10

Βρέθηκε το οπλοστάσιο του «Επαναστατικού Αγώνα»

Αντιαρματικές ρουκέτες, εκτοξευτήρας RPG7, αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, εκρηκτικοί μηχανισμοί, πιστόλια και υποπολυβόλα MP5, είναι μερικά από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, σε ρετιρέ πενταόροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αιγίνης και Ύδρας, στην Κυψέλη. Aνάμεσα στα ευρήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και εκρηκτική ύλη, ζελατοδυναμίτιδα και αμμωνιοδυναμίτιδα, που έχει ήδη μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.Το διαμέρισμα, μία γκαρσονιέρα 30 τ.μ. είχε νοικιαστεί από άτομο που χρησιμοποίησε το όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, ένα από τα ονόματα που αναγράφονταν στις πλαστές ταυτότητες, που ανακάλυψε η Αστυνομία στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, Κώστα Γουρνά.
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Το πρόγραμμα των πλέι οφ .


1η αγωνιστική 28/4
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Άρης-Ολυμπιακός

2η αγωνιστική 2/5
ΠΑΟΚ-Άρης
Ολυμπιακός-ΑΕΚ

3η αγωνιστική 5/5
ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

4η αγωνιστική 9/5
Άρης-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική 12/5
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Άρης

6η αγωνιστική 16/5
Άρης-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Στροφή προς τα βιοκλιματικά σπίτια.


Απόσβεση σε χρονικό διάστημα λίγων ετών και καλύτερη ποιότητα ζωής στους ιδιοκτήτες τους υπόσχονται τα προκατασκευασμένα βιοκλιματικά σπίτια. Με κόστος που είναι μεγαλύτερο κατά 10-15% από ένα τυπικό προκάτ σπίτι, τα βιοκλιματικά φαίνεται ότι κερδίζουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά ακινήτων.Η καλύτερη ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των βιοκλιματικών σπιτιών ανεβάζει το κόστος τους στα 850-950 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σε σχέση με τα 750-800 ευρώ που αναμένεται να πληρώσει όποιος αποφασίσει να αγοράσει ένα μη βιοκλιματικό σπίτι. Οι αποκλίσεις στις τιμές παρουσιάζονται σε σχεδόν όλα τα μέρη του σπιτιού. Και το συνολικό κόστος μπορεί να ανέβει κατά 50.000 ευρώ επιπλέον, αν ο αγοραστής αποφασίσει να επενδύσει στο «πλήρες πακέτο» τοποθετώντας φωτοβολταϊκό και σύστημα γεωθερμίας. «Τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν μπορούν να γίνουν ποτέ 100% βιοκλιματικά», λέει ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Παπαβλασόπουλος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το «ελαφρύ» κέλυφός τους δεν έχει τη θερμοχωρητικότητα που έχει ένα σπίτι κατασκευασμένο, για παράδειγμα, από πέτρα.
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Θύμα του κλίματος η αποδημία.


Το τέλος της αποδημίας των πουλιών προεξοφλούν 200 επιφανείς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο σε συνέδριο που διεξήχθη στην Ισπανία, κατηγορώντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου για τις αλλαγές στις συνήθειες των μεταναστευτικών πτηνών. Σύμφωνα με τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας, η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για την αλλαγή πορείας 20 εκ. μεταναστευτικών πτηνών τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ τα πουλιά που διανύουν μικρές αποστάσεις για την εξεύρεση τροφής και τη διαιώνιση του είδους προτιμούν να μη φθάσουν στον προορισμό τους εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Μισθοί και συντάξεις στην πρέσα .


Μέχρι και 25% θα πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, σε περίπτωση που περάσουν τα σκληρά μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των επιτελών της Ε.Ε. για περικοπές σε μισθούς και δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό οφείλεται στο ότι η μείωση των μισθών θα οδηγήσει σε μείωση των καταβαλλόμενων εισφορών, με αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία των ασφαλιστικών φορέων.Σε μια τέτοια περίπτωση -και με δεδομένο πως η "μαύρη τρύπα" των μεγάλων ταμείων ξεπερνά ήδη τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ- η μείωση των συντάξεων θα αποτελέσει μονόδρομο. Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο για τους ασφαλισμένους, καθώς οι αλλαγές θα τρέξουν άμεσα και με τη μέθοδο του "ντόμινο" θα επηρεάσουν μισθούς και συντάξεις.
ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Η Εγνατία εξακολουθεί να σκοτώνει τις αρκούδες .


Το πρόβλημα των τροχαίων με θύματα τις αρκούδες, απόλυτα προστευόμενο είδος, επαναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση "Καλλιστώ", επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάλληλη περίφραξη στην Εγνατία Οδό (κομμάτι Γρεβενών - Μετσόβου) και κυρίως στους κάθετους άξονες ώστε οι αρκούδες να μην μπορούν να περάσουν στο οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου.Αφορμή, περιστατικό την Κυριακή του Πάσχα, όταν μεγαλόσωμη αρκούδα προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα και ήρθε αντιμέτωπη με διερχόμενο όχημα, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα στο επαρχιακό δίκτυο του Δ.Δ. Φελλίου - Γρεβενών, κοντά σε δασική περιοχή. Όπως επισημαίνει η οργάνωση, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασής της για την Αρκούδα ειδοποιήθηκε αμέσως από την Τροχαία Γρεβενών και έσπευσε στην περιοχή.
ΠΗΓΗ - ΑΥΓΗ

Επιτέλους, ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων .

Βελτιώσεις, το ταχύτερο δυνατόν, απαιτούνται για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και να απομακρυνθεί ο εφιάλτης της επικίνδυνης και πανάκριβης καύσης, επισημαίνουν τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις (Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, Μεσόγειος SOS, WWF) με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.Στα θετικά του νομοσχεδίου οι οργανώσεις κατατάσσουν την υποχρεωτική χρέωση ανά τόνο για τους ΟΤΑ στην τελική διαχείριση των υπολειμμάτων - απορριμμάτων, που παραδίδονται στους ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ή σε χώρους ολοκληρωμένης διαχείρισης, όπως και τις διατάξεις που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ).
ΠΗΓΗ - ΑΥΓΗ

Προσοχή στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών .

Η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών που καταγράφεται στη χώρα μας, καθιστά τα φάρμακα ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, μερίδιο ευθύνης φέρουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι με τη στάση τους ενισχύουν την τάση των ασθενών να καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς ιατρική γνώμη. Το αποτέλεσμα είναι, να δημιουργούνται ανθεκτικά και επικίνδυνα μικρόβια λόγω της κατάχρησης.
ΠΗΓΗ - ΝΕΤ

Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας διαβεβαιώνει ο Α. Λοβέρδος.


«Δεν αυξάνουμε τις εισφορές, δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, δεν μειώνουμε τις χαμηλές συντάξεις», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από το 2010, θα συνεισφέρουν σε έναν λογαριασμό αλληλεγγύης και τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία, που έχουν ανάγκες.Αναφερόμενος στη χαμένη ευκαιρία να τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό επί Τ. Γιαννίτση, ο υπουργός τόνισε ότι «χάθηκαν δύο κρίσιμες δεκαετίες για να λυθεί το ασφαλιστικό και φτάσαμε στο σημείο να αγωνιζόμαστε σήμερα να βρούμε λεφτά για να δώσουμε τον Ιούνιο συντάξεις στους εμπόρους και τους αυτοκινητιστές. Είναι αίσχος».
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Στην Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ,


Βαθύτατα συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, συλλειτούργησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην ιστορική Μονή της Ζωοδόχου πηγής Μπαλουκλί, έξω από τα τείχη τη Πόλης. «Ήρθαμε να χαιρετίσουμε εν ευλάβεια Eσάς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την ζώσα και έμψυχο εικόνα του Χριστού. Ήρθαμε να προσκυνήσουμε και να κλάψουμε στην Αγία Σοφία, να ψηλαφίσουμε τα πάθη της φυλής μας, να υποκλιθούμε στους λίγους που εναπέμειναν εδώ, σε αυτούς που όρισαν στην ζωή τους να φυλάσσουν Θερμοπύλες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τρεμάμενη από τη συγκίνηση φωνή απευθυνόμενος σε ένα επίσης συγκινημένο εκκλησίασμα, Ρωμιών, Κυπρίων και προσκυνητών απ όλα τα μέρη του κόσμου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική.

Αποτυπώματα και DNA αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις τρεις μηχανές που βρέθηκαν στο υπόγειο γκαράζ στον Καρέα, όπου εντοπίστηκαν και 180 κιλά από το εκρηκτικό ANFO, «σφραγίδα» του «Επαναστατικού Αγώνα».Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα εκρηκτικά προσομοιάζουν με αυτά που βρέθηκαν πέρυσι τον Φεβρουάριο σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Citibank στην Κάτω Κηφισιά.Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του χώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Δίχως τέλος ο απεργιακός πυρετός.


Αιτία πολέμου θεωρούν τα συνδικάτα και η Αριστερά την αύξηση του εργασιακού βίου, τις μικρότερες συντάξεις και τις μεγαλύτερες εισφορές που φέρνει το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.Στις 22 Απριλίου απεργεί η ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 21 και 22 Απριλίου πραγματοποιεί 48ωρη απεργία το ΠΑΜΕ.Με κινητοποιήσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων απειλούν οι καθηγητές, ενώ ήδη αποφάσισαν 24ωρη απεργία για τις 4 Μαΐου, ημέρα εξετάσεων των αποφοίτων των ΤΕΕ.Η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρεται για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έχει αποφασίσει ότι θα μετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4 και στα συλλαλητήρια, ενώ θα μετάσχει και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 27/4 σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, θα μετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Ματαιώνονται πτήσεις και στην Ελλάδα.


Ματαιώνονται σήμερα, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, 114 πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Μέχρι και χθες το απόγευμα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας είχαν ματαιωθεί 174 πτήσεις, κυρίως από και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε θα ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομική ζημιά.Η Aegean με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των σημαντικών περιορισμών που προκαλούνται στην εναέρια κυκλοφορία από το νέφος ηφαιστειακής στάχτης αναγκάζεται να ματαιώσει για σήμερα Δευτέρα, 19 Απριλίου, 40 σκέλη πτήσεων και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ επιστροφής για Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Μιλάνο, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Βιέννη, Βελιγράδι, και Βενετία. Επίσης ματαιώνονται και οι πτήσεις της εταιρίας από Θεσσαλονίκη για Ντίσελντορφ, Μόναχο, Στουτγάρδη και Φρανκφούρτη.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Προσοχή στην ηφαιστειακή τέφρα!


Ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εν όψει της «επίσκεψης» της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία και στη χώρα μας.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στα άτομα που έχουν άσθμα, στις έγκυες και σε ηλικιωμένους με προβλήματα πνευμονολογικά, μιας και τα σωματίδια της σκόνης φαίνεται ότι είναι εισπνεόμενα.Όσοι, λοιπόν, ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους κατά τις ημέρες επίσκεψης της σκόνης, ενώ εάν χρειαστεί να μετακινηθούν, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουν ειδικές μάσκες και να έχουν μαζί τους τα φάρμακα που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

18.4.10

Πανηγυρική νίκη Eroglu στα κατεχόμενα.


Νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων αναδείχθηκε σήμερα ο Dervish Eroglu, νικώντας στις «προεδρικές εκλογές» στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου τον Mehmet Ali Talat.Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Eroglu εξασφάλισε ποσοστό 50,37% ενώ ο Talat το 42,84%.Υπεύθυνος της επιτροπής «εκλογών» δήλωσε ότι απομένει να καταμετρηθούν οι ψήφοι από μερικές μόνο κάλπες, αλλά δεν προβλέπεται ανατροπή του αποτελέσματος.Στην πρώτη του δήλωση ο Eroglu εμφανίστηκε ευτυχής με την εκλογή του. «Θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό σε συνεργασία με την Τουρκία. Οι δύο λαοί θα πρέπει να ζήσουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλο», είπε.Από την πλευρά του, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, στο πρώτο του σχόλιο επισήμανε ότι «πρόκειται για αρνητική εξέλιξη με δεδομένο τις θέσεις του κ. Eroglu στο Κυπριακό».
ΠΗΓΗ - zoygla.gr

Η βαθμολογία των πλέι οφ.

Ομάδα Βαθμοί Παιχνίδι Γκολ

Ολυμπιακoς 4 - -

ΠΑΟΚ 3 - -

ΑΕΚ 1 - -

Άρης 0

Πρωτάθλημα τέλος…



Με τον Λεβαδειακό να γίνεται η τρίτη ομάδα που αποχαιρετά τη Super League, ολοκληρώθηκε το φετινό πρωτάθλημα. Οι Βοιωτοί έκαναν το χρέος τους και επικράτησαν 2-1 της Λάρισας στο «Αλκαζάρ», όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού στο «Καυτανζόγλειο» η Ξάνθη νίκησε με 4-2 τον Ηρακλή και κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Πιέσεις από το ΔΝΤ, αντιδράσεις από ΓΣΕΕ.


Δρακόντειες διατάξεις, λες και έχουν γραφτεί από το χέρι των επιτηρητών του ΔΝΤ περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας «πιάνουν» ακόμη και τους ήδη συνταξιούχους.Προβλέπουν δραστική μείωση των αποδοχών για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2018, από 10% (για τις χαμηλές αποδοχές) έως και 20%. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι καθιερώνει ενιαίο σύστημα. Οι εξαιρέσεις καθιστούν άδικες, άρα πιο σκληρές, τις επιδιωκόμενες αλλαγές. *Η προώθηση του εν λόγω σχεδίου τελεί, ουσιαστικά, υπό την έγκριση των διεθνών ελεγκτών και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κλιμάκιο του ΔΝΤ στο πλαίσιο των νέων μέτρων (για τη διετία 2011-12) ώστε να ξεκλειδώσει η διεθνής βοήθεια. Παράλληλα, και φυσικά αντίρροπα από τα αιτήματα των εκπροσώπων των αγορών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ), κινούνται τα αιτήματα της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων, που διεκδικούν την απόσυρση των μέτρων.
ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στο... απόσπασμα και η μονιμότητα στο Δημόσιο .

Έτοιμη να υποδεχθεί το ΔΝΤ, η κυβέρνηση μέσω κορυφαίων στελεχών της εμφανίζεται να... ακονίζει τώρα το "μαχαίρι" και για τους μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, μετά τους συμβασιούχους. Ερμηνεύοντας το Σύνταγμα, Θ. Πάγκαλος και Γ. Παπακωνσταντίνου θέτουν εν αμφιβόλω τη μονιμότητα. Έτσι, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των θέσεων ή των οργανισμών στους οποίους υπηρετούν, και με πρόσχημα την "τακτοποίηση" του Δημοσίου, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και μόνιμοι ή αορίστου χρόνου, θα απολυθούν.Με διαφορά μερικών ωρών, σε συνεντεύξεις τους στο κρατικό κανάλι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να δικαιολογήσουν μελλοντικές απολύσεις "μόνιμων", έδωσαν την ερμηνεία τους για τη διάταξη του άρθρου 103 του Συντάγματος που προβλέπει ότι "οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν". Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε αρκετές φορές στη συγκεκριμένη συνέντευξη να διευκρινίσει τι θα γίνει με τους μόνιμους, παρά τις συνεχείς διακοπές του λόγου του από διευκρινιστικές ερωτήσεις του δημοσιογραφικού πάνελ για τους συμβασιούχους.
ΠΗΓΗ - Η ΑΥΓΗ

Λύγισε από τη Βαλένθια ο Πανελλήνιος.


Ο Πανελλήνιος «κοίταξε στα μάτια» την πανίσχυρη Βαλένθια, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Eurocup. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ηττήθηκε 92-80 από τους ισπανούς στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και την Κυριακή θα διεκδικήσει την 3η θέση στο μικρό τελικό κόντρα στην Μπιλμπάο. Το βαρύτιμο τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Άλμπα Βερολίνου με τη Βαλένθια.Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική ομάδα, που προηγήθηκε 15-10 χάρη στον επιθετικό οίστρο του Ντέβιν Σμιθ. Τα εντυπωσιακά ποσοστά, όμως, των παικτών της Βαλένθια από τη γραμμή του τριπόντου έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανών. Με 11 στα 17 τρίποντα, η Βαλένθια προηγήθηκε 22-28 στο 10' και 39-53 στο ημίχρονο.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

«Πόλεμος» για την παραμονή.


Η τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πανθρακικό στην Β εθνική, είναι η μοναδική εκκρεμότητα, όσον αφορά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την 30η αγωνιστική. Η Ξάνθη που έχει πλεονέκτημα ενός βαθμούς σε σχέση με τον Λεβαδειακό, φιλοξενείται από τον βαθμολογικά αδιάφορο Ηρακλή και -λόγω κινήτρου- είναι το φαβορί για την νίκη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Βοιωτούς που ταξιδεύουν στην Λάρισα για να αντιμετωπίσουν στο «Αλκαζάρ» την τοπική ομάδα που επίσης εξασφάλισε την παραμονή της στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα παίξει στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, με στόχο να κλείσει νικηφόρα το πρωτάθλημα, ενώ τους τρεις βαθμούς θέλουν ο Ολυμπιακός που φιλοξενεί τον Αρη, ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον Εργοτέλη και η ΑΕΚ που θα φιλοξενήσει τον Αστέρα Τρίπολης για να βελτιώσουν την συγκομιδή τους, ενόψει της ειδικής βαθμολογίας με την οποία θα αρχίσουν τα πλέι οφ. Τέλος, η Καβάλα θέλει την νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για να κλείσει την χρονιά ως η καλύτερη επαρχιακή ομάδα, ενώ ο Ατρόμητος θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό σε έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

Απεργία εν μέσω εξετάσεων από την ΟΛΜΕ.


Κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εξαιτίας των κινητοποιήσεων των καθηγητών.Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας στις 4 Μαΐου, ημέρα εξετάσεων για τους αποφοίτους των ΤΕΕ, ενώ προτάθηκε και η πραγματοποίηση απεργίας και κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως αναμένεται να τινάξει στον αέρα τις πανελλήνιες.Η ΟΛΜΕ όμως φαίνεται ανυποχώρητη στις διεκδικήσεις της, ενώ έχει αποφασίσει ότι θα μετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4 και στα συλλαλητήρια , και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στις 27/4 σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, θα μετάσχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μαΐου.
ΠΗΓΗ - ΑΝΤ1

ΚΑΙΡΟΣ