Η ώρα είναι:

News


29.9.10

Στη φυλακή για... ένα ευρώ Φ.Π.Α. και λουκέτο για ... μία απόδειξη.


Της φυλακής τα σίδερα τελικά είναι και για... φοροφυγάδες, αρκεί βέβαια το “σύστημα” να δουλέψει αυτή τη φοράΣε ρόλο σύγχρονου Δράκοντα η κυβέρνηση φέρνει μέτρα που στέλνουν στη φυλακή τους φοροφυγάδες με το παραμικρό παράπτωμα.Συνοπτικές διαδικασίες προβλέπονται πλέον για όσους δεν αποδίδουν το Φ.Π.Α. (αυτό είναι που πονάει περισσότερο τον κρατικό κορβανά), αλλά και όσους δεν κόβουν αποδείξεις.
Μέχρι και δέκα χρόνια πίσω απ' τα σίδερα θα περνάνε (και έτσι πρέπει) όσοι έχουν διπλά βιβλία ή δεν αποδίδουν φόρους.Μένει να δούμε και την εφαρμογή όσων ανακοινώθηκαν, αλλά σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ακόμη και ένα ευρώ να αποκρύψει από το Φ.Π.Α. κάποιος προβλέπεται ποινή ως και τεσσάρων μηνών κάθειρξης, ενώ η ίδια ποινή προβλέπεται και για ανακριβή στοιχεία.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Φτιάχνουν "σχολείο" για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Στον Έβρο μπήκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός πρότυπου για όλη την Ελλάδα κέντρου ενημέρωσης πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο Δήμος Φερών, "πατάει" πάνω στο παράδειγμα του Γκιούσινγκ της Αυστρίας... Πριν από είκοσι χρόνια, το Γκιούσινγκ ήταν μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας.
Σήμερα, η ίδια πόλη αποτελεί πρότυπο χρήσης και αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εκεί, λειτουργούν πλέον εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων, μονάδα παραγωγής βιομάζας από ξυλεία, που προκύπτει από τον καθαρισμό των δασών, μονάδες παραγωγής τεχνητού φυσικού αερίου από βιοαέριο, αλλά και ερευνητικό κέντρο, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Βιέννης, με αντικείμενο την αξιοποίηση κάθε φυσικής μορφής ενέργειας.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Αποκαλύφθηκαν σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη .


Σχέδιο που προέβλεπε μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, το οποίο καταστρώθηκε στο Πακιστάν, αποτράπηκε από τις μυστικές υπηρεσίες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας Πληροφοριών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Sky News, οι επιθέσεις θα ήταν ανάλογες με αυτές της Βομβάης, το Νοέμβριο του 2008, όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 163 άνθρωποι.

28.9.10

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι μεταφορείς.


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.Η απόφαση των σωματείων του κλάδου ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία: 72 ψήφοι υπέρ κι 6 κατά.Οι μεταφορείς δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να επιστρέψει η κυβέρνηση στο διάλογο, ενώ εφεξής, το συντονισμός της δράσης τους αναλαμβάνει Συντονιστική Επιτροπή.Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμήνυσε, εμμέσως πλην σαφώς ότι η περίοδος της ανοχής τελείωσε και ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο, τόνισε ότι ακόμη και στο θέμα της περαίωσης υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς και αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

26.9.10

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία.


Τους βασικούς άξονες των αλλαγών στην εκπαίδευση, περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Συνάντηση των Δελφών για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Ο κ. Παπανδρέου, προανήγγειλε νέα μορφή εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ούτε καν σε σχολές, πολύ περισσότερο σε τμήματα όπως γίνεται σήμερα. Συνέδεσε τον πολίτη με τη δια βίου μάθηση, αναφερόμενος στην κατάρριψη των τειχών μεταξύ των βαθμίδων εκπαίδευσης για να είναι απρόσκοπτη η γνώση υπό καθεστώς όμως πιστοποίησης των γνώσεων που λαμβάνει ο πολίτης σε οποιαδήποτε ηλικία.Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει «Καλλικράτης» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (σ.σ. αναφέρεται στο ζήτημα της συγχώνευσης, συνένωσης ακόμη και κατάργησης τμημάτων).Επέμεινε στην ανάγκη εξωστρέφειας των πανεπιστημίων και διεθνοποίησής τους ώστε να μπορούν να δέχονται καθηγητές αλλά και φοιτητές από το εξωτερικό.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη Δευτέρα .


Ανοικτοί θα παραμείνουν αύριο όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μεμονωμένα μνημεία, επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.Η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
ΠΗΓΗ-zoygla.gr

Αλλάζουν όλα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ .


Tη σφραγίδα του στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάζει σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην έκτακτη «πρυτανική συνεδρίαση» των Δελφών, που σηματοδοτεί την έναρξη της πιο σαρωτικής μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών.Το όλο εγχείρημα φέρνει σειρά ανατροπών στην παιδεία καθώς αλλάζει ριζικά το υφιστάμενο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ-ΤΕΙ και έχει ως στόχο να βάλει τα ελληνικά πανεπιστήμια στην τροχιά του διεθνούς ανταγωνισμού.Παρουσία του «γκουρού» των μεταρρυθμίσεων στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, Πορτογάλου υπουργού Παιδείας Jose Μariano Gago, ο πρωθυπουργός θα δώσει τον «μπούσουλα» του νέου νόμου-πλαισίου, που παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα το «Εθνος της Κυριακής».Η ψήφισή του νόμου-πλαισίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει το α' δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2011.
ΠΗΓΗ-TVXS.GR

Τελεσίγραφο από τους αγρότες - Kατώτατη τιμή για το βαμβάκι από το Υπουργείο,


Μέχρι το Δεκέμβριο δίνουν περιθώριο οι αγρότες στην κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, αλλιώς θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας, στη ανοιχτή σύσκεψη με αντικείμενο την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης στη Λάρισα, στην οποία προήδρευσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, «αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου μέχρι τον Δεκέμβριο, οι αγρότες δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στους δρόμους». Μεταξύ άλλων, οι αγρότες ζήτησαν να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, υπενθυμίζοντας ότι στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένο μεγάλο μέρος αγροτικής γης, προκειμένου οι ίδιοι να μπορούν να παίρνουν δάνεια Στη σύσκεψη μετείχαν αγρότες από όλη τη Θεσσαλία και όλων των κομματικών χώρων.
ΠΗΓΗ-TVXS.GR

25.9.10

Το κινητό έχει "σκοτώσει" 16.000 ανθρώπους σε 6 χρόνια!


Οι οδηγοί που αφαιρούνται όταν οδηγούν επειδή μιλούν στο κινητό ή στέλνουν γραπτά μηνύματα προκάλεσαν το θάνατο περίπου 16.000 ανθρώπων κατά το διάστημα 2001-2007, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αμερικανοί ερευνητές.Η έκθεση, μία από τις πρώτες επιστημονικές απόπειρες καταγραφής του αριθμού των θυμάτων εξαιτίας της χρήσης κινητού εν ώρα οδήγησης, αποδεικνύει ακόμη ότι ένας μεγάλος αριθμός των οδηγών αυτών είναι κάτω των 30 ετών.Ο Φερνάντο Γουίλσον και ο Τζιμ Στίμπσον του Κέντρου της Επιστήμης της Υγείας του πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας χρησιμοποίησαν τα στοιχεία για τα τροχαία από κάθε αμερικανική πολιτεία, στοιχεία για τους χρήστες κινητών και δεδομένα για τον όγκο των γραπτών μηνυμάτων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου μετά απο τηλεφώνημα για εκρηκτικά.


Πανικός το πρωί σε πτήση των πακιστανικών αερογραμμών. Καταγγελία για επιβάτη με εκρηκτικά προσγείωσε εκτάκτως το αεροπλάνο.Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση και ανακρίνει έναν άνδρα για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες ότι μετέφερε εκρηκτικά στο αεροσκάφος ενός Boeing 777 της Pakistan International Airlines, το οποίο είχε απογειωθεί από τον Καναδά και κατευθυνόταν προς το Πακιστάν.Το περιστατικό ξεκίνησε όταν μια γυναίκα επιβάτις του αεροσκάφους τηλεφώνησε στην καναδική αστυνομία μετά την απογείωση και δήλωσε ότι ένας άνδρας έχει μαζί του εκρηκτικά.Η καναδική αστυνομία ενημέρωσε τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον σουηδικό εναέριο χώρο, και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Με έκπτωση 50% θα μονιμοποιηθούν τα αυθαίρετα.


- Εκπτώσεις 50% στα πρόστιμα ανέγερσης αυθαιρέτων
- Το κράτος υπολογίζει να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ
- Μονιμοποιούνται χιλιάδες αυθαίρετα σε Αττική, Ηλεία, Κρήτη, Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου
«Περαίωση» και για τα αυθαίρετα, με μεγάλη μείωση των προστίμων κατά 50% σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να εισπράξει χρήματα που αδυνατεί να φέρει από άλλες πηγές στον κρατικό κορβανά.Επιδίωξη του υπουργείου Οικονομικών με την «εκπτωτική» κίνηση είναι η είσπραξη περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την τριετία 2011-2013, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν μέσα στο 2011.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Προσγειώθηκε με ασφάλεια το Σογιούζ.


Το διαστημόπλοιο Σογιούζ, που μεταφέρει δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, προσγειώθηκε σήμερα με ασφάλεια στο Καζακστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού κέντρου επιχειρήσεων.Η επιστροφή του Σογιούζ καθυστέρησε κατά μία ημέρα, αφού η αρχική προσπάθεια αποσύνδεσής του από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απέτυχε διότι δεν άνοιξαν τα άγγιστρα που το συγκρατούσαν.Το Σογιούζ μετέφερε στη γη τους Ρώσους κοσμοναύτες Αλεξάντρ Σκβορτσόφ και Μιχαήλ Κορνιένκο και την Αμερικανίδα αστροναύτη Τρέισι Κάλντγουελ-Ντάισον που βρίσκονταν στον διεθνή διαστημικό σταθμό επί έξι μήνες.
ΠΗΓΗ-TVXS.GR

Προβλήματα στην αγορά .


Τη συνδρομή της αστυνομίας ζητούν πλέον, τόσο τα σούπερ μάρκετ, όσο και οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού, ώστε να αρχίσει σιγά-σιγά να ανεφοδιάζεται η αγορά.Και αυτό, καθώς ήδη τα προβλήματα είναι πολύ έντονα, αφού στα περισσότερα σούπερ μάρκετ, τα ράφια με είδη πρώτης ανάγκης είναι άδεια, ενώ τα παντοπωλεία λειτουργούν πλέον με τα τελευταία στοκ εμπορεύματα των αποθηκών.Τυροκομικά, γαλακτοκομικά, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα, φρούτα, αλλά και κονσέρβες, είναι είδος προς εξαφάνιση στα σούπερ μάρκετ. Την ίδια ώρα, οι έμποροι, τόσο στη Βαρβάκειο κρεαταγορά, όσο και στη λαχαναγορά, ισχυρίζονται, ότι εάν δεν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και στον κλάδο τους από τη Δευτέρα.Έως και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει επάρκεια στα καύσιμα, δηλώνουν οι πρατηριούχοι, ενώ δύσκολα θα είναι τα πράγματα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, σε προσωρινή άδεια υπαλλήλων έχουν προχωρήσει αρκετές επιχειρήσεις, καθώς πρώτες ύλες είναι εγκλωβισμένες στα τελωνεία του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Επί ποδός πολέμου οι μεταφορείς.


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν, κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου, οι μεταφορείς.Η επιτροπή αγώνα αναλαμβάνει πλέον έργο, προκειμένου να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, με έμφαση το λιμάνι του Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και στα αντισταθμιστικά θέματα διαπιστώθηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης.Ήδη, μάλιστα, από χθες το πρωί βρίσκεται σε κλοιό το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια.Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, είχε αποστείλει εγγράφως τις θέσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τη φορολογία, τη συνταξιοδότηση, αλλά και την ένταξη του κλάδου στον αναπτυξιακό νόμο.Οι γραπτές διαβεβαιώσεις δεν φαίνεται να έπεισαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών βυτιοφόρων, οι όποιοι τονίζουν ότι οι δεσμεύσεις έχουν ασάφειες και δεν καλύπτουν όλα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

23.9.10

Πετρέλαιο θέρμανσης: ακριβότερο ως και 50% σε σχέση με πέρυσι.


Από 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση
- Ως και 30 λεπτά ακριβότερο
- Απειλούν να κλείσουν τις κάνουλες οι πρατηριούχοιΌλα δείχνουν ότι αν και δεν θα αυξηθεί ο φόρος το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα βάλει φωτιά στην τσέπη του Έλληνα.
Λιγότερο από ένα μήνα πριν ξεκινήσει η διάθεσή του οι τιμές που... παίζουν είναι μεταξύ 0,80 και 0,85 ευρώ το λίτρο, ενώ η περσινή τιμή, στην αρχή της διάθεσής του δεν ξεπερνούσε τα 0,57 ευρώ.
Ήδη μιλάμε δηλαδή για μια αύξηση περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο που θα σημάνει μια αύξηση στα έξοδα των νοικοκυριών από 150 ως και 500 ευρώ.
ΠΗΓΗ-NEWSLT.GR

Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – 5 δισ. ευρώ από το Κατάρ.


Τι σχεδιάζει το εμιράτο του Κατάρ για το Ελληνικό. Έπεσαν το βράδυ οι υπογραφές μεταξύ του πρωθυπουργού και του εμίρη. Άλλα έλεγε ο Παπανδρέου ως αρχηγός της αντιπολίτευσης και άλλα κάνει ως πρωθυπουργός. Αποφεύγει τις δηλώσεις για το θέμα η Τίνα Μπιρμπίλη!Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας- Κατάρ ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση από το εμιράτο μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στη χώρα μας. Αν και δεν έχουν καθοριστεί οι τοποθεσίες στις οποίες θα γίνουν οι επενδύσεις, ο εμίρης Αλ Θανί έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και το τμήμα του προς το παραλιακό μέτωπο. Μάλιστα φημολογείται ότι θέλει να δημιουργήσει πόλο αναψυχής με ξενοδοχεία, καζίνο, μαρίνες και άλλες παρεμβάσεις ακόμη και αερολιμένα!
Η περιοχή θεωρείται φιλέτο προς εκμετάλλευση εξαιτίας τόσο της θέσης όπου βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας όσο και της μεγάλης έκτασής της. Πάντως και μόνη η επιθυμία δραστηριοποίησης των εμίρηδων του Κατάρ στο Ελληνικό ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν αντιδράσεις, κάτι που άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που ανακοινώνονται σχέδια αξιοποίησής του φορτωμένα με... μπετόν.
ΠΗΓΗ-NEWSLT.GR

Ομιλία Γκιούλ στον ΟΗΕ για τα ελληνοτουρκικά.


Προσφωνώντας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, εξέφρασε την ελπίδα να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να επιλύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, σεβόμενη τα κοινά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των δυο χωρών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο».Ο κ. Γκιούλ, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο, χαρακτήρισε το 2010 ξεχωριστή χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς στη διάρκειά της εγκαινιάσθηκε το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» που ανοίγει, όπως είπε, τον δρόμο για μια δεδομένη και θεσμικά κατοχυρωμένη πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών και γεννά ελπίδες για το μέλλον.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

«Χρήσιμο ταξίδι, πολλά τα αποτελέσματα».


«Θετικές εντυπώσεις, αλλά και αποτελέσματα» άφησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους «ήταν ένα γεμάτο ταξίδι, με πάρα πολλές επαφές, συναντήσεις, αλλά και αποτελέσματα. Αξιοποιήσαμε την παρουσία μας, την παραδοσιακή παρουσία των ηγετών που βρίσκονται εδώ στα Ηνωμένα Έθνη, για να μιλήσουμε για τα θέματα προτεραιότητας που αφορούν την χώρα μας, ξεκινώντας από το οικονομικό ζήτημα». Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «αξιοποιώντας επίσης και τις θετικές επιδώσεις, με δυσκολία και πόνο βεβαίως, έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε σημαντικά βήματα, με την αποδοχή πια, όπως ακούσατε απ’ όλες τις πλευρές, από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, μέχρι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και άλλους φορείς και παράγοντες, που αναγνωρίζουν όχι μόνο τις προσπάθειες, αλλά και την επιτυχή πορεία». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «θετικό μήνυμα» που δόθηκε, με την προσδοκία «να αποτυπωθεί στις αγορές».
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

ΗΠΑ: Στόχος η διπλωματική λύση με το Ιράν .


Ανοιχτό άφησε το παράθυρο για διπλωματική λύση στη διαμάχη με το Ιράν, για το θέμα του πυρηνικού του οπλοστασίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στα πλαίσια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της διάδοσης (των πυρηνικών) έτεινα το χέρι μου στην ισλαμική δημοκρατία του Ιράν την προηγούμενη χρονιά και υπογράμμισα ότι έχει δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις ως μέλος της διεθνούς κοινότητας. Αν το Ιράν δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις του θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Κάτι που το κάναμε.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δραστηριότητες και στηρίξεις .


Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο τοπίο των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων, με ανακοινώσεις στηρίξεων, έναρξη περιοδειών και παρουσιάσεις προγραμμάτων.Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010, του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι: «Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Συλλαλητήρια για εργασικά - ακρίβεια .


Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις. Αιχμή της κινητοποίησης ήταν η αντίθεση στις ανατιμήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών που «εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ». Επίσης οι δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μεταξύ των αιτημάτων ήταν η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, η μείωση κατά 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους, η φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%, επίδομα θέρμανσης για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, κ.ά.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

21.9.10

Πύρινα μέτωπα σε Άνδρο και Κρήτη.


Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο νησί της Άνδρου, σε δύσβατη περιοχή του δήμου Υδρούσα, που ξέσπασε χθες το βράδυ.Η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή και έχει πάρει διαστάσεις, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ενδέχεται να εμποδίσουν το έργο της πυρόσβεσης. Στο πύρινο μέτωπο αναμένεται να σπεύσουν εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις για να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης.Υπάρχουν δε φόβοι ότι αν το μέτωπο ξεφύγει τότε θα κατέβει σε καλλιεργήσιμη έκταση, και ενδέχεται να απειλήσει έναν οικισμό που είναι κοντά.Ακόμη μια φωτιά είναι σε εξέλιξη στα Χανιά, στο δήμο Μουσούρων, ωστόσο το μέτωπο είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά χαρακτηρίζεται ως αντιμετωπίσιμη, και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.
πηγη-αντ1

Πορεία των μεταφορέων στην Αθήνα.


Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας, έχει προκαλέσει η κινητοποίηση, χωρίς οχήματα, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.Aπό νωρίς το πρωί οι μεταφορείς άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, στην οδό Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια, μεταφορείς, προκειμένου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και στην πορεία που θα σχηματιστεί στη συνέχεια προς τη Βουλή.Ο κόσμος που έχει μαζευτεί έξω από τα γραφεία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα η τροχαία να διακόψει, για προληπτικούς λόγους, την κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς και στους γύρω δρόμους. Αυτό, όμως έχει δημιουργήσει ένα γενικότερο κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας.
πηγη-αντ1

Διαφάνεια στην αγορά καυσίμων ζητούν οι πρατηριούχοι .


Την παρέμβαση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να αποκατασταθούν όροι διαφάνειας στην αγορά καυσίμων, ζητά με ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων. Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, την ώρα που εξαγγέλλονται έλεγχοι, ποινές και κάθαρση στο κύκλωμα των καυσίμων, έχει σταματήσει η ανακοίνωση του εβδομαδιαίου δελτίου τιμών καυσίμων, το οποίο πρέπει να αναζητούν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ όπου αναρτάται με καθυστέρηση, ενώ οι τιμές χονδρικής των Εταιριών Εμπορίας, δεν δημοσιοποιούνται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, και εκείνες που αναφέρονται στο παρατηρητήριο του υπουργείου, ως ανώτατες και κατώτατες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
πηγη-νετ

20.9.10

Λαμπέτη, Κατράκη, Μερκούρη και Χορν τιμά η φετινή «Ημέρα του Ηθοποιού» στο Ηρώδειο.


Η «Ηµέρα του Ηθοποιού» παρουσιάζεται και φέτος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 20.30 τη Δευτέρα. Η εκδήλωση είναι αφιερωµένη σε τέσσερις αγαπηµένους ηθοποιούς του 20ού αιώνα: Μάνο Κατράκη, Έλλη Λαµπέτη, Μελίνα Μερκούρη, Δηµήτρη Χορν.Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την εκδήλωση παρουσιάζει η Καίτη Ιµπροχώρη και κύριος οµιλητής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα σκηνικά, η διαµόρφωση του χώρου και τα κοστούµια του Γιώργου Πάτσα.Τη µουσική επιµέλεια έχει αναλάβει ο Γιάννης Αναστασόπουλος. Τα βίντεο αφιερώµατα στους τέσσερις ηθοποιούς επιµελήθηκε ο Λεωνίδας Βαρδαρός και σκηνοθέτησαν οι Νίκος Ξυθάλης, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Σταµατόπουλος.
πηγη-in.gr

Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Σουηδίας.

Ο κεντροδεξιός κομματικός συνασπισμός υπό τον απερχόμενο πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία, συγκεντρώνοντας το 49,2% των ψήφων, που αντιστοιχεί σε 172 έδρες από τις 349 του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή.Ο Φρέντρικ Ράινφελντ γίνεται ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Σουηδίας που εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία. Καμία συντηρητική κυβέρνηση δεν έχει επανεκλεγεί στη σκανδιναβική χώρα εδώ και έναν αιώνα.Η αριστερή παράταξη, που συνασπίζει υπό τη σημαία των Σοσιαλδημοκρατών της Μόνα Ζάχλιν τους Πράσινους και του εξωκοινοβουλευτικού κόμματος Αριστερά (πρώην Κομμουνιστές) συγκεντρώνει 43,7% και 157 έδρες.
πηγη-in,gr

Συνάντηση Παπανδρέου-Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη.


Με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ συναντάται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου -συνάντηση που πραγματοποιείται έπειτα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και σε μία στιγμή που η χώρα βρίσκεται απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα.Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας δήλωσε ότι εντάσσεται «συστηματική επαφή» που έχει αναπτύξει η χώρα με τον ηγέτη του Ιράν, τόσο για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, όσο και για προώθηση ειρηνευτικών προσπαθειών στην περιοχή.Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που δημοσιεύονται στα Νέα, η Αθήνα αποδέχθηκε το αίτημα του Ιρανού προέδρου, με στόχο να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να μιλά με όλους τους παίκτες στην περιοχή και, συνεπώς, να έχει σοβαρό ρόλο στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.
πηγη-in.gr

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με τα στελέχη της τρόικας για τον προϋπολογισμό.


Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει ο Γ.Παπακωνσταντίνου το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την υλοποίηση του τρέχοντος προϋπολογισμού και την κατάρτιση του νέου, αλλά και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.Ο ενδιάμεσος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας ολοκληρώνεται με την αναχώρηση του κλιμακίου της τρόικας την Τετάρτη.Έπεται ο νέος έλεγχος τον Οκτώβριο, με βάση τα αποτελέσματα του οποίου θα εγκριθεί η τρίτη δόση του δανείου τον Δεκέμβριο.Όσον αφορά την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού, η τρόικα εστιάζει τόσο στην υστέρηση των εσόδων και τον τρόπο κάλυψής της, αλλά και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, ΟΤΑ), οι οποίες «απειλούν» να εξανεμίσουν το «μαξιλάρι» των περίπου 5 δισ. ευρώ στο σκέλος των δαπανών.
ΠΗΓΗ-in.gr

19.9.10

4η Αγωνιστική.


Ηρακλής - Καβάλα
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος
Λάρισα - Κέρκυρα
Άρης - Εργοτέλης
Ατρόμητος Αθ. - Πανσερραϊκός
Ξάνθη - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ

3η Αγωνιστική.



Καβάλα - Παναθηναϊκός 2-2
Ηρακλής - Λάρισα 1-0
Πανιώνιος - Άρης 1-0
Κέρκυρα - Ατρόμητος Αθ. 3-1
Εργοτέλης - Ξάνθη 1-0
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1-1
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2

Απογοητευμένος ο λαός από τους πολιτικούς.


Μεγάλη απογοήτευση του εκλογικού σώματος από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα και έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα την κοινωνία, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «το Θέμα».Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Έλληνες γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.Το 77% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό της απογοήτευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση (82,8%).Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρώτο, στην πρόθεση ψήφου, με 9 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Το δρόμο της αποχής ή του λευκού φαίνεται ότι επιλέγει, μεγάλο ποσοστό όσων ψηφίσαν και τα δυο μεγάλα κόμματα.Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 34,6%, η ΝΔ το 25,6%, το ΚΚΕ το 8,9%, ο ΛΑΟΣ το 5,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 3,4%, η Δημοκρατική Αριστερά το 3% και οι Οικολόγοι το 1,3%.Ωστόσο, η δημοτικότητα του Γ. Παπανδρέου «έπεσε» στο 39% και του Αντώνη Σαμαρά στο 27%. Προσδοκίες πάντως φαίνεται να καλλιεργεί η συμμετοχή στο πολιτικό σκηνικό του Φώτη Κουβέλη, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της δημοτικότητας, με ποσοστό 33%.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη.


Τουλάχιστον 12 νεκροί και 48 τραυματίες απο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας. Φόβοι οτι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη, ανακοίνωσαν πηγές της ιρακινής αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών.Οι επιθέσεις έγιναν στις 10.10 το πρωί στις συνοικίες Καντιμίγια (βορειοδυτικά) και Μανσούρ (δυτικά) της πρωτεύουσας.Από την επίθεση στην Καντιμίγια, στην πλατεία Άντεν, εννέα άτομα σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν, ενώ η επίθεση στη συνοικία Μανσούρ, μπροστά από ένα εστιατόρειο, προκάλεσε το θάνατο τριών και τον τραυματισμό δώδεκα ανθρώπων. Σύμφωνα με την πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Ξένες τράπεζες “έδωσαν” 100.000 Έλληνες φοροφυγάδες.


- 70 CD με τις καταθέσεις 100.000 Ελλήνων στο εξωτερικό παρέλαβε το υπ.Οικ από τις χώρες της ΕΕ
- Μέχρι στιγμής 50.000 ευρώ "μάζεψε" η ΔΟΥ Γλυφάδας για τους τόκους καταθέσεων εξωτερικού
- Νέα στοιχεία θα προκύψουν από τις διασταυρώσεις και το "πόθεν έσχες"
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο από το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το υπουργείο είχε απευθύνει αίτημα σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, αλλά και στην Ελβετία για να αντλήσει στοιχεία για τους Έλληνες που δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν.Τα στοιχεία είναι ένα "όπλο" του οικονομικού επιτελείου κατά της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιείται παράλληλα με το καθολικό πόθεν έσχες και τα νεα αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης, ενώ τα αποτελέσματα θα φανούν ως την άνοιξη τηου 2011 όταν υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Βροχή πτωχεύσεων μέσα σε 9 μήνες - Σε κίνδυνο 300.000 θέσεις εργασίας.


1.000 επιχειρήσεις έχουν μπει σε καθεστώς πτώχευσης από τον Δεκέμβριο του 2009. 375.180 επιχειρήσεις στο κόκκινο με κίνδυνο να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, στις 1.000 έχουν φτάσει πλέον οι επιχειρήσεις που από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχουν κάνει χρήση του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Μεταξύ των εταιρειών αυτών βρίσκονται και 12 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε εκείνες που έχουν εισαχθεί "επιτυχώς" σε πτώχευση, γιατί οι επιχειρηματίες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 είναι πολλαπλάσιοι.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Συνέντευξη Σαμαρά στη ΔΕΘ .


Με την προβολή βίντεο από ομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όταν ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί ολιγόλεπτου προλόγου, όπως ήταν το μέχρι τώρα συνηθισμένο, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 75ης ΔΕΘ. Στο βίντεο παρουσιάστηκαν επιλεγμένες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου τόσο πριν τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, όσο και μετά. Ακολούθως ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «πολιτική εξαπάτηση» τα όσα είχε υποσχεθεί ο κ. Παπανδρέου.
Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των απαντήσεων, για το περιεχόμενο των οποίων το news.ert.gr θα σας ενημερώνει σταδιακά.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Λονδίνο: Διαδήλωση εναντίον του Πάπα Βενέδικτου .

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίσκεψη του πάπα στη Βρετανία. Ο πάπας πραγματοποιεί επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας και οι επικριτές του διαδήλωσαν στο Λονδίνο.Το Σάββατο ο πάπας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον αναπληρωτή του Νικ Κλεγκ και την υπηρεσιακή ηγέτη των Εργατικών Χάριετ Χάρμαν.Η τρίτη μέρα της ιστορικής επίσκεψής του Πάπα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ολοκληρωθεί με ολονυχτία πιστών στο Χάιντ Παρκ. Στην ομιλία του στη λειτουργία που τέλεσε στον καθεδρικό Ναό του Ουεστμίνστερ, ο πάπας αναφέρθηκε στις κακοποιήσεις ανηλίκων από καθολικούς ιερείς, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα αυτά, «ακατανόμαστα εγκλήματα» και εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

 Α. Σαμαράς: «Επτά αλήθειες ενάντια στα επτά ψέματα της κυβέρνησης» .


Σκληρή γλώσσα σε βάρος της κυβέρνησης χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το βράδυ του Σαββάτου, από το βήμα της 75ης ΔΕΘ προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Δεσμευόμενος για αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους το ταχύτερο δυνατό, παρουσίασε τα «επτά ψέματα», αλλά και τις «επτά αλήθειες», που είναι οι προτάσεις της Ν.Δ.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Στους δρόμους φορτηγά - βυτιοφόρα .


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι έχουν παρατάξει εκατοντάδες φορτηγά και βυτιοφόρα κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου και περιφερειακών δρόμων του Λεκανοπεδίου. Παράλληλα, με δηλώσεις εκπροσώπων τους στη ΝΕΤ, έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένας δρόμος.
Φορτηγά και βυτιοφόρα ενισχύουν τα μπλόκα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στις εθνικές οδούς και σε περιφερειακούς δρόμους της Αττικής, ενώ η εφαρμοζόμενη τακτική των οδηγών, είναι να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές πορείες με τα οχήματά τους, διαμαρτυρόμενοι ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των μεταφορών. Στην Αττική υπάρχουν 19 σημεία στα οποία έχουν συγκεντρωθεί φορτηγά και βυτιοφόρα. Την Τρίτη οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν πανελλαδικής συμμετοχής πορεία στη Βουλή και καθιστική διαμαρτυρία.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

18.9.10

«Βαθιά λύπη» για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στους κόλπους της Εκκλησίας εξέφρασε ο ποντίφικας.


Τη βαθύτατη λύπη του για τα «ειδεχθή εγκλήματα» της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας εξέφρασε το Σάββατο ο Πάπας Βενέδικτος Ι Στ' μετά τη Λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.«Πάνω από όλα επιθυμώ να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου στα αθώα θύματα αυτών των εγκλημάτων, όπως επίσης και την ελπίδα ότι η Χάρη του Χριστού και η θυσία Του θα φέρουν γαλήνη και θα επουλώσουν πληγές» σημείωσε, μεταξύ άλλων.Ο ποντίφικας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις «υπεύθυνες προσπάθειες» που γίνονται από πολλές πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.Κάλεσε, όμως, τους πιστούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους και στους απλούς ιερείς, οι οποίοι επίσης δοκιμάζονται.Νωρίτερα είχε περάσει το κατώφλι της επίσημης πρωθυπουργικής κατοικίας, στο Νο10 της Ντάουνιγκ Στριτ, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τον αντιπρόεδρο Νικ Κλεγκ.Η επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βρετανία συνεχίζεται για τρίτη μέρα.
ΠΗΓΗ-IN.GR

Από εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις και οι όροι για την περαίωση μαμούθ.


Οι τελικές αποφάσεις για την περαίωση μαμούθ φορολογικών υποθέσεων από το 200 έως το 2009 θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα μετά από τις συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Κουσελάς μιλώντας στην ΕΤ3 μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.Ο κ. Κουσελάς δεν αποκάλυψε το ύψος των εσόδων που αναμένει να έχει η κυβέρνηση από την περαίωση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.Το ποσό που θα πληρώσουν όσοι ενταχθούν στην περαίωση θα προκύπτει από συγκεκριμένο αλγόριθμό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται απο 200 έως 400 ευρώ.
ΠΗΓΗ-NEWSLT.GR

Επίθεση στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.


Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε το φυλάκιο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη, από άγνωστους νεαρούς, τα ξημερώματα.Οι δράστες της επίθεσης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εκτόξευσαν τις μολότοφ κατά του φυλακίου, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Αποστόλου Παύλου, και στη συνέχεια διέφυγαν.Η επίθεση των κουκουλοφόρων δεν προκάλεσε τραυματισμούς, αλλά προκλήθηκε φωτιά, που αντιμετωπίστηκε γρήγορα. Οι δράστες εκτιμάται ότι κρύφτηκαν στο Αριστοτέλειο, που είναι κοντά στο προξενείο.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Φονικό τροχαίο στην Πιερία.


Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, το βράδυ της Παρασκευής, στην Πιερία, στην εθνική Θεσσαλονίκης-Αθήνας, όπου τρεις άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μετά από τροχαίο.Συγκεκριμένα, ένα τζιπ στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, συγκρούστηκε με ένα τρακτέρ, και από τη σύγκρουση, το τζιπ πήρε φωτιά. Οι τρεις επιβάτες του όμως εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημα, και απανθρακώθηκαν, σύμφωνα και με τα όσα ανέφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έφθασαν στο σημείο.Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα τροχαίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα θύματα ήταν ένα ανήλικο κοριτσάκι.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

ΣΔΟΕ: Κόκκινη κάρτα σε στημένους αγώνες και παράνομο στοίχημα .


Συνεχίζεται το σαφάρι εναντίον της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος σε όλα τα επίπεδα, με το χώρο του αθλητισμού να ελέγχεται για τα όσα ενδεχομένως κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα. Στα πλαίσια αυτά το ΣΔΟΕ αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.Αντικείμενο έρευνας είναι η υπόθεση δύο μάνατζερ ποδοσφαίρου, οι οποίοι εντοπίστηκαν με αδήλωτα κέρδη, που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Έρευνα θα γίνει και για τη λειτουργία κυκλώματος με στημένα παιχνίδια, καθώς και για την πιθανή διασύνδεσή του με στελέχη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Από το ΣΔΟΕ εξετάζονται στοιχεία για περισσότερα από 50 άτομα, καθώς και πληροφορίες για καταθέσεις στελεχών της ΕΠΟ, που κινούνται σε ύψη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Σύλληψη σπείρας για εμπορεία ανθρώπων και ωαρίων .


Σπείρα εκμετάλλευσης γυναικών και εμπορίας οργάνων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Βουλγαρίας. Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες είναι και ένας Έλληνας γυναικολόγος, ο οποίος σε ιδιωτική κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης αφαιρούσε ωάρια από τις νεαρές αλλοδαπές έναντι 2.000 ευρώ.Σοβαρή υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και ωαρίων στην οποία εμπλέκεται γνωστός γιατρός, ιδιοκτήτης κλινικής όπου γίνονται εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.Οι αστυνομικοί μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις συνέλαβαν δύο Βούλγαρους, 25 και 26 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για σωματεμπορία, δύο Ρουμάνες, 26 και 37 ετών αντίστοιχα καθώς και τον 47χρονο γιατρό. Επίσης συνελήφθησαν δύο 18χρονοι, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, από τη Βουλγαρία, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων. Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη, μια Βουλγάρα 20 ετών η οποία κατηγορείται για σωματεμπορία.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο .


Με το σύνθημα "Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα", άνοιξε το πρωί του Σαββάτου κύκλος εκδηλώσεων από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Μεταξύ άλλων η Πανεπιστημίου, έκλεισε για τα αυτοκίνητα από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα και μετατράπηκε σε πεζόδρομο. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας πύκνωσαν τα δρομολόγια του μετρό, του τραμ, των τρόλεϊ και των κεντρικών λεωφορειακών γραμμών, ενώ το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κοστίζει 1 ευρώ για όλη την μέρα.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

16.9.10

Ο νέος τρόπος πληρωμών στο Δημόσιο.


θα .... περνούν από κόσκινο καθώς θα ελέγχεται κάθε τους έσοδο και θα γίνεται διασταύρωση με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ταυτόχρονα όμως με την εφαρμογή του του κανόνα που προβλέπει το σύνολο των επιδομάτων να μην υπερβαίνει το βασικό μισθό, πολλοί είναι εκείνοι που θα δουν να μπαίνει ψαλίδι στα έσοδά τους.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Βήμα” οι μισθοί του Δημοσίου θα καταβάλλονται κάθε 13 και 27 του μήνα.Στην περίπτωση που η 13η ή η 27η του μηνός είναι αργία, ο μισθός θα καταβάλλεται την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη.
Επιδόματα, υπερωρίες κλπ επιπλέον του μισθού θα καταβάλλονται ένα μήνα μετά. (Για παράδειγμα οι υπερωρίες του μήνα Σεπτεμβρίου θα πιστώνονται στο λογαριασμό του υπαλλήλου τον Οκτώβριο).Οι πληρωμές των Δ.Υ. θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών, αυτό για να γίνεται διαρκής έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων.Όλοι οι υπάλληλοι που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό (όσοι δεν πληρώνονβται μέσω τράπεζας μέχρι σήμερα) πρέπει να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό, τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμούν.Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουν στην υπηρεσία τους τον αριθμό ΙΒΑΝ προσκομίζοντας είτε φωτοτυπία του βιβλιαρίου, είτε ένα αντίγραφο του λογαριασμού τους από κάποια συναλλαγή.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

«Χρυσός» βαθμός στο Μπριζ.


Με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το Βέλγιο ο ΠΑΟΚ. Το σύνολο του Παύλου Δερμιτζάκη απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Κλαμπ Μπριζ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τον Στέλιο Μαλεζά να ισοφαρίζει στο 78ο λεπτό το γκολ που είχε πετύχει στο 61’ ο Κουεμάχα.

Τεράστια εμφάνιση και νίκη για τον Άρη.


Το ιδανικό ντεμπούτο στους ομίλους του Europa League έκανε ο Άρης. Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας επικράτησε με 1-0, χάρη σε απίστευτο γκολ του Χαβίτο στο 59ο λεπτό. Μάλιστα, θα μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη τους, καθώς το διαγώνιο σουτ του Κόκε στο 70’ σταμάτησε στο δοκάρι του Ντε Γκέα.Έχοντας ως 12ο παίκτη του τον κόσμου του, ο οποίος δημιούργησε μια μαγευτική ατμόσφαιρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης κατέβηκε στο τερέν με το κλασικό 4-4-2 του Κούπερ, έχοντας επίγνωση του ποια ομάδα έχει απέναντί του και με κύριο στόχο αρχικά να διαφυλάξει το μηδενικό του παθητικό. Ωστόσο, οι Ισπανοί δεν έδειξαν να βρίσκονται στην καλύτερή τους μέρα, κάτι που οι γηπεδούχοι κατάλαβαν αρκετά νωρίς και άρχισαν να πιέζουν τους «ροχιμπλάνκος»
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Αναρτήθηκε η λίστα των ασφαλισμένων σε Ασπίς Πρόνοια-Commercial Value που δικαιούνται αποζημίωση.

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αναρτήθηκε την Πέμπτη η λίστα με όλους τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και της Commercial Value που δικαιούνται αποζημίωση μετά το «λουκέτο» που έβαλαν οι δύο εταιρείες.
Δείτε τη λίστα.
Όσοι από τους ασφαλισμένους δεν βρουν το όνομά τους στη λίστα, έχουν δυνατότητα προσφυγής ώς το τέλος του 2010.Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης αναφέρεται ότι ο Επόπτης των Χαρτοφυλακίων Ζωής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α και COMMERCIAL VALUE A.A.E, γνωστοποιεί ενδεικτικό κατάλογο των ασφαλισμένων των εταιρειών αυτών.Η γνωστοποίηση αφορά στα χαρτοφυλάκια που έχουν σχηματισθεί μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης της αδείας των εταιρειών, που είναι η 21/9/2009 για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, και η 26/2/2010 για την Commercial Value και περιλαμβάνει τα εξής:
Τα ενεργά χαρτοφυλάκια:
α. Στις Ατομικές ασφαλίσεις Ζωής
β. Στην Κεφαλαιοποίηση
γ. Στα Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα
δ. Στα Ομαδικά προγράμματα παροχών με συμπληρωματικές καλύψεις.
ΠΗΓΗ-IN.GR

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους κυβέρνηση και ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων.


Την τακτική του «κλεφτοπόλεμου» με την αστυνομία έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, την ώρα που στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απ-ό την αρμόδια Επιτροπή, χωρίς να υπάρξει καμία υποχώρηση από πλευράς υπουργείου Υποδομών.Την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο εισέρχεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής (τρία χρόνια), αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άυλης αξίας των αδειών.Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φιλοσοφία για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.Ο κ. Ρέππας είπε ότι έγινε ένας ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι και το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να υπάρχει.
ΠΗΓΗ-IN.GR

Η οικονομική διακυβέρνηση στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


H ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ορθή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες.Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα παρουσιάσει στους 27 ηγέτες των κρατών μελών της Ένωσης έκθεση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την ειδική ομάδα της οποίας προεδρεύει και η οποία έχει συσταθεί για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Στο επίκεντρο των εργασιών της Επιτροπής Ρομπάι έχει βρεθεί η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης τον όρων του Συμφώνου. Θέση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής είναι ότι οι όποιες κυρώσεις θα πρέπει να επιβάλλονται με «ημι-αυτόματο» τρόπο.Η, δε, μόνη αποκρυσταλλωμένη πρόταση για την αυστηροποίηση του Συμφώνου είναι αυτή που εξέφρασε η Γερμανία και αναφέρεται σε αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου των κρατών εκείνων που παρουσιάζουν υπερβάσεις σε ελλείμματα και δημόσιο χρέος.
ΠΗΓΗ-IN.GR

15.9.10

Νέο πλανητικό σύστημα εντόπισαν επιστήμονες .


Δύο νέους πλανήτες, έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα, οι οποίοι θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον Κρόνο και που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι, το οποίο μοιάζει με τον ήλιο, ανακάλυψαν αστροφυσικοί με το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιθανό στο ηλιακό σύστημα να υπάρχει και ένας τρίτος μικρότερος πλανήτης, το μέγεθος του οποίου είναι ανάλογο με της Γης. Ο συγκεκριμένος πλανήτης, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να βρίσκεται σε τροχιά πιο κοντά στο άστρο.Η ανακάλυψη των ερευνητών δημοσιεύθηκε στο 'Science Express', στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Science και ανέφεραν ότι οι δύο γιγάντιοι πλανήτες που ονομάστηκαν Κέπλερ-9b και Κέπλερ-9c περιστρέφονται γύρω από το άστρο τους σε 19,2 και 38,9 ημέρες αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Μεξικό .


Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5.32 τα ξημερώματα στα νησιά Μαρίας στην περιοχή Ναγιαρίτ του Μεξικού. Το επίκεντρο εντοπίζεται 113 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του θερέτρου Πουέρτο Βαγιάρτα. Για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία τους.Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία δέκα χρόνια.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

ΚΑΙΡΟΣ