ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗN ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΚΟΣΜΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙA -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. e-mail: gxal73@yahoo.gr
6.3.11
Χαλβάς και ταχίνι: Οι «πρωταγωνιστές» της νηστείας.
Ένα από τα τρόφιμα που λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας την περίοδο αυτή, είναι το ταχίνι (και ο χαλβάς), που παράγεται με ειδική επεξεργασία από τους σπόρους σουσαμιού.Στην Ελλάδα, μολονότι το ταχίνι δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο σε άλλα κράτη, όπως στη Μ. Ανατολή και στην Ινδία όπου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του διαιτολογίου τους, τα τελευταία χρόνια κερδίζει τη θέση του στο καθημερινό μας τραπέζι. Παρεξηγημένα, το καταναλώνουμε μόνο στη νηστεία, ενώ σύμφωνα με τη διατροφική του αξία θα έπρεπε να καταναλώνεται πολύ συχνότερα και σε όλη την περίοδο του χρόνου.Το ταχίνι έχει «πολλές πλην τίμιες» θερμίδες. Τα 100 γρ. αποδίδουν 500 θερμίδες, παράλληλα, όμως, μας δίνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί σημαντική πρωτεϊνική πηγή (ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας) που ωστόσο από μόνη της δεν έχει υψηλή βιολογική αξία (όπως και οι περισσότερες φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες).
ΠΗΓΗ-zoygla.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου