Η ώρα είναι:

News


24.11.09

2.000 έργα τέχνης, 65 χρόνια Ιστορίας.



Δεν είναι υπερβολή. Ολόκληρη η ιστορία της νεότερης ελληνικής τέχνης πρόκειται να συγκεντρωθεί στους χώρους της Τεχνόπολης (από τις 21 Δεκεμβρίου) σε μία από τις μεγαλύτερες εικαστικές εκθέσεις των τελευταίων χρόνων.
Πρόκειται για την πανελλήνια έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και διακοσμητικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών στην Ελλάδα (ΕΕΤΕ) γιορτάζοντας τα 65 χρόνια λειτουργίας του. Σκεφτείτε περισσότερα από 2.000 έργα διασκορπισμένα σε έξι αίθουσες της Τεχνόπολης μέχρι και στην αυλή - εκεί θα φιλοξενούνται μεγάλα γλυπτά ύψους μέχρι και τεσσάρων μέτρων.

Συμμετέχουν χίλιοι διακόσιοι καλλιτέχνες, παλαιότεροι και νεότεροι, ακαδημαϊκοί και καθηγητές, όλοι μέλη του Επιμελητηρίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα των Νικολάου, Τέτση, Μυταρά, Μπότσογλου, Κεσσανλή, Αρμακόλα, Παπαγιάννη, Σκλάβου, Παππά, Καλαμάρα, Νικολαΐδη, Μουστάκα, Απάρτη, Καπράλου, Σώχου, Μπουζιάνη, Παρθένη, Παπαλουκά, Γουναρόπουλου, Βικάτου, Γαΐτη, Αργυρού, Κοκκινίδη, Γραμματόπουλου, Κεφαλληνού, Κατράκη, Τάσσου κ.ά. Συμπεριλαμβάνονται ακόμη και έργα των Ιακωβίδη και Ροϊλού, από την προϊστορία της ίδρυσης του επιμελητηρίου, το 1945.


ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ