Η ώρα είναι:

News


27.11.09

Συμφωνία για τις Πρέσπες αποφάσισε η "τριμερής"


Συμφωνία για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της λεκάνης των Πρεσπών θα υπογράψουν στις 2 Φεβρουαρίου 2010 η Ελλάδα, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ, όπως αποφάσισαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Γιώργος Α. Παπανδρέου, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρούεφσκι, κατά την συνάντησή τους στις Πρέσπες.

Στην κοινή δήλωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις χώρες δεσμεύονται για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς τους συνεργασίας, προκειμένου να ενταθεί η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, να προληφθεί, ελεγχθεί και μειωθεί η ρύπανση που επηρεάζει την περιοχή των Πρεσπών. Επίσης δεσμεύονται να προστατεύσουν τους εδαφικούς πόρους από τη διάβρωση και την υποβάθμιση και να πράξουν ότι το δυνατό για να διατηρηθεί και προωθηθεί η βιώσιμη διαχείριση της βιοποικιλότητας της περιοχής, πάντα στα πλαίσια και με βάση την εδαφική ακεραιότητα, το κοινό όφελος και την καλή πίστη.

Οι τρεις πρωθυπουργοί υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων και η ένθερμη στήριξή τους σε μια συμφωνία στη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη.

ΠΗΓΗ - zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ