Η ώρα είναι:

News


3.8.10

Ηλιακό “τσουνάμι” κατευθύνεται προς τη Γη!


Μια ισχυρή έκρηξη αερίων στην επιφάνεια του Ήλιου στέλνει προς τον πλανήτη μας μια τεράστια μάζα ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων αρκετή για να τρελάνει τους δορυφόρους και τις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη μας, αλλά κυρίως για να δημιουργήσει το πιο φωτεινό και εντυπωσιακό σέλας πάνω από τους δύο πόλους της Γης.Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα “νημάτιο” στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου.Τα “νημάτια” είναι γιγάντιοι σωλήνες μαγνητισμού που γεμίζουν με ηλιακά αέρια και κρέμονται στην ατμόσφαιρα
του ήλιου. Αυτό που εξερράγη είχε διάμετρο 50 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης.Αν και η έκρηξη δεν θεωρείται από τις μεγάλες για τα δεδομένα του Ήλιου μας, ωστόσο δείχνει ότι μάλλον ο γίγαντας ξυπνάει μετά από χρόνια αδράνειας σε αυτόν τον τομέα.
Το “τσουνάμι” των σωματιδίων αναμένεται να... καταφτάσει στη Γη από απόψε το βράδυ. Τυχεροί μάλλον όσοι ζούνε στις χώρες απ' όπου είναι ορατό το σέλας, αφού για τρεις (τουλάχιστον) ημέρες θα γίνει ακόμη πιο φωτεινό και εντυπωσιακό. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν, ανάλογα με την ποσότητα των σωματιδίων, το σέλας να είναι ορατό και από νοτιότερες χώρες.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ