Η ώρα είναι:

News


1.4.11

Υπάρχει κίνδυνος από την ραδιενέργεια στην Ελλάδα;


Για μια ακόμη φορά η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, αναφέρει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη χώρα μας, δεν απαιτείται η λήψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας.Επίσης τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος για πρόσληψη ή επάλειψη με ιώδιο, ούτε υπάρχει καμία ανησυχία για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (έγκυοι, παιδιά, μητέρες που γαλουχούν).
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΕΑΕ:
-Τα ίχνη ραδιενέργειας που ανιχνεύτηκαν μέσω εξειδικευμένων εργαστηριακών μετρήσεων, μεταφράζονται σε ασήμαντο ποσοστό του ετήσιου ορίου δόσης ακτινοβολίας για τον πληθυσμό (1 mSv).
- Τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού που λαμβάνονται σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, καθορίζονται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τις σχετικές εθνικές νομοθεσίες και με βάση τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών (IAEA, WHO, ICRP κ.λ.π). Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται βάσει δοσιμετρικών κριτηρίων, κλιμακώνονται δε ή αποκλιμακώνονται μετά από συνεχείς μετρήσεις και υπολογισμό της ενεχόμενης δόσης στον πληθυσμό.
ΠΗΓΗ-madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ