Η ώρα είναι:

News


29.4.11

Δύο νεκροί από δυστύχημα με αεροπλάνο στο Πόρτο Χέλι.


Νεκροί είναι και οι δύο επιβάινοντες σε διθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Χηνίτσας στο Πόρτο Χέλι, το απόγευμα της Παρασκευής.Οι σοροί των θυμάτων ανασύρθηκαν από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο Κρανιδίου. Με επιχείρηση του Λιμενικού οι σοροί θα μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για νεκροψία-νεκροτομή.Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

Το 50% των Ισραηλινών τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους.


"Η σφυγμομέτρηση έγινε από ανεξάρτητο ινστιτούτο ερευνών σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 πολιτών με περιθώριο λάθους +- 4,5 %. "Πάνω από το 50% των Ισραηλινών εκτιμούν ότι η χώρα τους θα πρέπει "να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος με την προϋπόθεση να διατηρηθούν οι οικίες των εποίκων στη Δυτική Οχθη", σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα "Yediot Aharonot".Το 48% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους ενώ το 41% εκτιμά ότι το Ισραήλ "πρέπει να αντιτασταθεί με κάθε τρόπο στην ανακήρυξη του Παλαιστινιακού Κράτους, ακόμα και εάν θα υπάρξει έντονη αντιπαράθεση γι αυτό στον ΟΗΕ".
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Πρεμιέρα με ντέρμπι στην Τούμπα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ:
1η αγωνιστική (8/5)
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική (11/5)
Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

3η αγωνιστική (15/5)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική (18/5)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου

5η αγωνιστική (22/5)
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική (25/5)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Βόλου
ΠΗΓΗ-sport.gr

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα Τέμπη .


Παραδόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ.Η κίνηση των οχημάτων μέσω των Τεμπών είχε διακοπεί από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων από ειδικά συνεργεία αλπινιστών.Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία γινόταν μέσω εναλλακτικών διαδρομών.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

Πολύνεκρο ναυάγιο στο Νείλο.


Τουλάχιστον 43 άνθρωποι πνίγηκαν σήμερα όταν ένα πλοιάριο ναυάγησε στο Νείλο, στη νότια Αίγυπτο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 43, προσθέτοντας ότι το ναυάγιο έγινε στην επαρχία Μπάνι Σουέιφ.Σύμφωνα με την τηλεόραση, ομάδες διασωστών ερευνούν στον ποταμό για να εντοπίσουν άλλα θύματα.Οι επιζώντες, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

28.4.11

Αποφασίζει η Βουλή για Προανακριτική για τα υποβρύχια.


Με πρόταξη εκ μέρους της πλειοψηφίας, της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ξεκίνησε σήμερα, η έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε Προκαταρκτική Κοινοβουλευτική Επιτροπή («Προανακριτική»), για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.Από πλευράς τους, οι εισηγητές της αντιπολίτευσης, θεωρούν περιορισμένο το εύρος των προτεινόμενων διερευνητικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να αφορά τις ευθύνες περισσοτέρων προσώπων.Ξεκινώντας την εισήγησή του εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο Μάρκος Μπόλαρης αναφέρθηκε στην συγκυρία, θεωρώντας «επιτακτικό» το αίτημα της Δικαιοσύνης, υψηλότερο στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων των πολιτών, ακόμα ενδεχομένως και από οικονομικά αιτήματα.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας σε ψάρια και λαχανικά.


Υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν σε ψάρια και σπανάκι που καλλιεργείται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Την Τρίτη ανιχνεύτηκε ραδιενεργό καίσιο σε δύο δείγματα ψαριών από την παραλία της πόλης Ιουάκι σε ποσότητα από 2.600 ως 3.200 μπεκερέλ ανά κιλό, πέντε με έξι φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.Οι τοπικές αρχές εντόπισαν επίσης 960 μπεκερέλ ανά κιλό καισίου σε σπανάκι από το χωριό Οτάμα. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως όριο ασφαλείας για τα ψάρια και τα πράσινα λαχανικά τα 500 μπεκερέλ ανά κιλό.Οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο θα αρχίσουν τον Ιούνιο να καθαρίζουν το μολυσμένο με ραδιενέργεια νερό, ώστε να επαναλειτουργήσει κανονικά το σύστημα ψύξης του εργοστασίου, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Σύγκρουση τρένων στη Βαρκελώνη.


Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά την Πέμπτη όταν συγκρούστηκαν δύο τρένα στη Βαρκελώνη, στη βορειοανατολική Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία παροχής έκτακτης ιατρικής βοήθειας (SEM) της Καταλονίας.Οι 18 τραυματίες υποφέρουν κυρίως από "πολλαπλούς μώλωπες" και 16 από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να εκτιμηθεί η έκταση των τραυμάτων τους, δήλωσε μία εκπρόσωπος της SEM. Δύο από τους τραυματίες δεν θέλησαν να διακομιστούν στο νοσοκομείο.Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης δύο παιδιά, ένα βρέφος 7 μηνών και ένα νήπιο 18 μηνών, είναι ανάμεσα στους τραυματίες.Το ατύχημα συνέβη στις 07:50 τοπική ώρα σε μία σήραγγα κοντά στο σταθμό της Βαρκελώνης Ελ Κλοτ όταν ένας συρμός του προαστιακού προσέκρουσε σε ένα άδειο νυχτερινό τραίνο, διευκρίνισε η ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe. Οι 70 επιβάτες του προαστιακού εκκενώθηκαν αμέσως, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

27.4.11

Μαζικές μεταθέσεις για γιατρούς του ΕΣΥ προτείνει η Επιτροπή Σοφών.


"Μετακινήσεις για την κάλυψη των κενών θέσεων"
Αθήνα - Μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία με πλεονάζον ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εισηγούνται οι ειδικοί για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ στο πλαίσιο της συζήτησης για τις συγχωνεύσεις.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το πλεόνασμα των νοσοκομειακών γιατρών, σύμφωνα με τον συντονιστή της επιστημονικής ομάδας για τις συγχωνεύσεις καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Λυκούργο Λιαρόπουλο, είναι της τάξης των 6.500. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών ?άφνη Καϊτελίδου, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης Επιτροπής Σοφών για την Υγεία, ότι στη χώρα μαςαντιστοιχεί σχεδόν ένας γιατρός για κάθε νοσοκομειακή κλίνη.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Ισπανικός εμφύλιος στο Champions लीगुए.


Ο ισπανικός εμφύλιος δεσπόζει στο πρόγραμμα για την ημιτελική φάση του Champions League. Απόψε (21:45) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης των εννέα τροπαίων σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Champions League θα υποδεχθεί την -«αιώνια» αντίπαλο- Μπαρτσελόνα των τριών τίτλων.Αυτή θα είναι η τρίτη μάχη των δύο «αιώνιων» αντιπάλων το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Ρεάλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την «Μπάρτσα» στις 16 Απριλίου στο «Μπερναμπέου», σε αναμέτρηση για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στις 20 του μήνα οι Μαδριλένοι επικράτησαν 1-0 στην παράταση και κατέκτησαν το κύπελλο Ισπανίας, στον τελικό που διεξήχθη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Ξυλοδαρμός εργαζομένης λόγω Δώρου Πάσχα.


Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους μία καθαρίστρια ξενοδοχείου και ο εργοδότης της, που όπως καταγγέλλει την ξυλοκόπησε όταν του ζήτησε το Δώρο του Πάσχα.Το επεισόδιο σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Κουφαλίων στη Βέροια, όταν η 45χρονη γυναίκα ζήτησε να της καταβληθεί το Δώρο. Εκείνος όμως αρνήθηκε και μόλις άκουσε τις απειλές της εργαζόμενης, όρμησε κατά πάνω της, τραυματίζοντάς την.Η 45χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μόλις συνήλθε κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εργοδότη της.Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 54χρονο είναι αυτές για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ο ίδιος συνελήφθη από αστυνομικούς της περιοχής.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Έρχονται νέα μέτρα λόγω ελλείμματος.


Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τον υπουργό Οικονομικών και τους συναρμόδιους υπουργούς.Στο στόχαστρο μπαίνουν φορολογούμενοι με υψηλά εισοδήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία, αλλά και οι λεγόμενες επικίνδυνες ομάδες φοροδιαφυγής.Από την άλλη πλευρά βέβαια, στο υπουργείο Οικονομικών τρέχουν μετά την ανακοίνωση και του ελλείμματος από τη Eurostat για να λάβουν νέα μέτρα, αλλά και να έχουν έτοιμο το σχέδιο για την επόμενη πενταετία, ύψους 76 δισ. ευρώ, το οποίο η τρόικα θα περάσει από κόσκινο τις ερχόμενες δύο εβδομάδες.Το αυξημένο, κατά εννέα δέκατα της μονάδας, έλλειμμα, στο 10,5%, αναγκάζει την κυβέρνηση να επισπεύσει μέτρα που είχαν ορίζοντα από το 2012 και μετά, καθώς η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού διογκώνεται κατά 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Κίνα: Κατασχέθηκε γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη .


Η κινεζική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερους από 26 τόνους γάλακτος σε σκόνη μολυσμένους με μελαμίνη από παρασκευαστή παγωτού σε πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Τσονγκίνγκ, προμηθεύτηκε το γάλα σε σκόνη από μία άλλη εταιρία στην νότια περιοχή Γκουανγκξί τον Μάρτιο σε χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή της αγοράς, μετέδωσε αργά χθες Τρίτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.Η σκόνη, η οποία παράγεται στην Εσωτερική Μογγολία στον Βορρά, αρχικά πουλήθηκε στην εταιρία στην Γκουανγκξί το 2009, μετέδωσε το Xinhua, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ποσότητά της ήταν αλλοιωμένη όταν κατασχέθηκε.Στην αγορά δεν διοχετεύτηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα, που να έχουν παρασκευαστεί από την σκόνη γάλακτος καθώς η εταιρία έκλεισε για συντήρηση ρουτίνας λίγο αφότου αγόρασε τη σκόνη, προσθέτει το πρακτορείο.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Προβλήματα την Πρωτομαγιά στις μετακινήσεις με πλοία .


Δυσκολία στις θαλάσσιες μετακινήσεις αναμένεται την Κυριακή 1 Μαΐου καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των σωματείων των μηχανικών του εμπορικού ναυτικού και των εργαζομένων στα ρυμουλκά αποφάσισαν να κατέβουν σε 24ωρη απεργία την Κυριακή.Την ίδια ημέρα τετράωρη στάση εργασίας (12:00 - 16:00) θα πραγματοποιήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).Ειδικότερα, οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών- ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

Στρατός και τεθωρακισμένα γύρω από τη Δαμασκό.

Τανκς και στρατιώτες αναπτύσσονται σήμερα στα περίχωρα της Δαμασκού ενώ σταθμεύουν ήδη στην πόλη Ντεράα που θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς από το Μάρτιο μέχρι σήμερα.Σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, πάνω από 450 Σύροι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τις 18 Μαρτίου που άρχισαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις για πολιτική ελευθερία.Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες και 40 προχθές, από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντεράα, επίκεντρο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.Τη μεγάλη του ανησυχία εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία, και ειδικά τη χρήση αρμάτων μάχης και πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

26.4.11

Η Βοσνία τριχοτομείται!


Το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική . Όμως στη γειτονιά μας –δηλαδή στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη- εξελίσσονται μεγάλες πολιτικές αλλαγές.Το χορό για ανεξαρτησία τον έσυραν πρώτοι οι Σέρβοι της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας , τώρα ακολούθησαν
και οι Κροάτες της Βοσνίας. Ζητούν και αυτοί με τη σειρά τους ίσα δικαιώματα. Κάλεσαν για την αναθεώρηση του Συντάγματος που αυτό σημαίνει ότι ανοίγει διάπλατα η πόρτα της τριχοτόμησης της Βοσνίας σε τρεις εθνότητες. Δηλαδή σε Σέρβους , Κροάτες και Μουσουλμάνους.
ΠΗΓΗ:www.pentapostagma.gr

Στα χέρια πειρατών παραμένει το «MV Eagle».


Στα χέρια Σομαλών πειρατών εξακολουθεί να παραμένει το ελληνόκτητο πλοίο «MV Eagle» με σημαία Κύπρου, που είχε καταληφθεί στις 17/01 νοτιοανατολικά του Ομάν, με πλήρωμα 25 Φιλιππινέζους και ενώ ήταν φορτωμένο με 52 τόνους μετάλλευμα.Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία «PEROSEA SHIPPING CO», η είδηση που μεταδόθηκε προχθές από ξένα πρακτορεία σχετικά με την απελευθέρωση του πλοίου, δεν αφορά το «MV Eagle», αλλά προφανώς κάποιο άλλο και έχει γίνει λάθος στο όνομα.Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα, ότι η πληροφορία που μεταδόθηκε από ξένα μέσα, τους έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, γιατί βρίσκονται στη φάση των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωσή του.
ΠΗΓΗ-zougla.gr

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης .


Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά, την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Η Δημοκρατική Αριστέρα καλεί την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα και να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις.«Η τιμή της αμόλυβδης πλησίασε στις περισσότερες περιοχές της χώρας το 1,8 λεπτά το λίτρο. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την απουσία ελέγχων από την πλευρά της πολιτείας και την αισχροκέρδεια από την πλευρά των βενζινοπωλών. Δεν μπορεί κάθε φορά οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να αποτελούν άλλοθι για την άνοδο της τιμής της βενζίνης.
ΠΗΓΗ-kalimera.gr

Νεκρός άνδρας από πυρκαγιά στο Μεταξουργείο.


Άνδρας αγνώστων στοιχείων, πιθανόν αλλοδαπός, βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο εγκαταλελειμμένου σπιτιού, στη συμβολή των οδών Αγ. Όρους και Παραμυθιάς στο Μεταξουργείο, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τρίτης.Η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο της οικίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δύο ώρες αργότερα, προκαλώντας υλικές ζημιές.Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο κτήριο και κατέβηκαν στο υπόγειο εντόπισαν νεκρό τον άγνωστο άνδρα. Προανάκριση για τα αίτια θανάτου του διενεργεί η αστυνομία.
ΠΗΓΗ-zougla.gr

Στο 10,5% το δημοσιονομικό έλλειμμα.


Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 (από 15,4% το 2009) και το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009), σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της Εurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το έλλειμμα καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,6%.Ειδικότερα, σε απόλυτους αριθμούς το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε τα 24,1 δισ. ευρώ το 2010 από 36,3 δισ. ευρώ το 2009, ενώ το ΑΕΠ της Ελλάδας υποχώρησε από 235 δισ. ευρώ το 2009 σε 230,1 δισ. ευρώ το 2010. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 37,3 δισ. ευρώ το 2009 σε 39,1 δισ. ευρώ το 2010, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν από 52,9 δισ. ευρώ σε 49,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Κλείνουν τα Τέμπη.


Κλείνουν τα Τέμπη για μία ακόμη φορά στις 27 και 28 Απριλίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων, μετά από σχετική εισήγηση των αλπινιστών, που πρόσφατα διενήργησαν αυτοψία στην κοιλάδα, μετά την νέα βραχόπτωση που σημειώθηκε την καθαρά Δευτέρα.Ωστόσο, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της -μετά από σχετική αυτοψία- επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής η κυκλοφορία οχημάτων στον Παραλιακό Άξονα της Λάρισας αν δεν εκτελεστούν επειγόντως εργασίες ασφαλτόστρωσης (υπάρχουν καθιζήσεις) και διαγράμμιση, ενώ και για τις λοιπές εναλλακτικές διαδρομές (που αφορούν και την κίνηση βαρέων οχημάτων) τονίζει ότι δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση τους και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Σεισμός 6,3 ρίχτερ στην Ινδονησία.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Σιλακάπ της κεντρικής Ιάβας, όπως ανακοίνωσε το πρωί η Σεισμολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας.
Η υπηρεσία ανακοίνωσε, επίσης, πως δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 24 χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή έξω από την Τζακάρτα.Κοντά στην περιοχή όπου έγινε αισθητός ο σεισμός βρίσκεται το διυλιστήριο Περταμίνα, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή ότι διακόπηκε η λειτουργία του.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για άλλες ζημιές ή θύματα.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

«Λουτρό» αίματος στο Πακιστάν.


Ενοπλοι ακινητοποίησαν και επιτέθηκαν σε λεωφορείο στην πόλη Σίμπι του νοτιοδυτικού Πακιστάν και σκότωσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.
Στόχος βομβιστών έγιναν και λεωφορεία στην πόλη Καράτσι, όπως ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και πάνω από 30 τραυματίστηκαν.
ΠΗΓΗ-kalimera.gr

25.4.11

Καντάφι: «Είμαι εδώ και είμαι ζωντανός».

"Το ΝΑΤΟ στόχευσε ένα από τα κτίρια που χρησιμοποιεί ο Μουαμάρ Καντάφι αλλά ο Λίβυος ηγέτης παραμένει άτρωτος. Και για να το αποδείξει, βγήκε βόλτα στους δρόμους της Τρίπολης."Η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο συγκρότημα του Μπαμπ αλ-Αζιζίγια κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σύμφωνα με το καθεστώς. Δεν απείλησε όμως η ζωή του ίδιου του Μουαμάρ Καντάφι. Και λίγες ώρες μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό της Τρίπολης, ο Λίβυος ηγέτης (όπως άλλωστε συνηθίζει μετά από κάθε επίθεση στην πρωτεύουσα) βγήκε να... καθησυχάσει το λαό του.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση ο άτυχος 7χρονος.


Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία το άτυχο 7χρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από φωτοβολίδα που πέταξε 25χρονος στη Δροσιά Χαλκίδας. Το νεαρό αγόρι έχασε το ένα του μάτι, ενώ οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.Το τραγικό συμβάν συνέβη λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας. Ένας 25χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα ειδικού τύπου στην οποία ανοίγει αλεξίπτωτο με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στην είσοδο του ναού της ενορίας και να σκάσει στο πρόσωπο του 7χρονου παιδιού. Το αγόρι ντυμένο «παπαδάκι» στεκόταν πλάι στον ιερέα πατέρα του που μόλις είχε πει το Χριστός Ανέστη...
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Kαραμπόλα έξι αυτοκινήτων στη γέφυρα του Αξιού .


"Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η καραμπόλα που έγινε σήμερα το απόγευμα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη."Τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν πολύ γρήγορα αλλά παρόλα αυτά για λίγη ώρα προκλήθηκε υπερφόρτωση των διοδίων των Μαλγάρων. Η καραμπόλα έγινε στο ύψος της γέφυρας του Αξιού ποταμού και δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.Την προσωρινή υπερφόρτωση ενίσχυσε και ένα δεύτερο ατύχημα στο ίδιο σημείο που προκλήθηκε από εκτροπή αυτοκινήτου.Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας των διοδίων μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι είχαν κινηθεί 5.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εισόδου και 5.700 στο ρεύμα εξόδου από Θεσσαλονίκη.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Αξιοποίηση των ανενεργών στρατοπέδων.

Το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας άναψε η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου.Με αφορμή και την πρόσφατη παραχώρηση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.«Όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου», τόνισε σχετικά ο κ. Βενιζέλος.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

90 εκ. άνθρωποι ζουν κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς!


"Πάνω από 90 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε απόσταση μικρότερη από 30 χιλιόμετρα από μία από τις 211 πυρηνικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, και οι περισσότερες από αυτές περιβάλλονται από έναν πληθυσμό πολύ πιο πυκνό από εκείνον στην Φουκουσίμα, σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύεται από το βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Nature."Σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα 1 (Ιαπωνία) ζούσαν περίπου 172.000 άνθρωποι πριν από την εκκένωση της περιοχής. Για τα δύο τρίτα των πυρηνικών μονάδων όλου του κόσμου, ο πληθυσμός γύρω από αυτές είναι πολύ υψηλότερος.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Αλήθεια ή ψέμα; Βρέθηκε εξωγήινος στη Σιβηρία!

"Τελικά είναι και οι εξωγήινοι θνητοί; Ναι, αν πιστέψει κανείς βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με το οποίο βρέθηκε στη Σιβηρία το άψυχο σώμα ενός... «επισκέπτη»."Το βίντεο που ακολουθεί έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι! 1,047,153 από τις 17 Απριλίου που ανέβηκε στο διαδίκτυο έως τις 19! Και τι δείχνει; Κάτι που θυμίζει εξωγήινο με βάση τουλάχιστον την εικόνα που μας έχουν περάσει για τους εξωγήινους.Το... πτώμα ισχυρίζονται πως βρήκαν δυο περιπατητές στο Irkutsk της Ρωσίας, περιοχή γνωστή ως... «στέκι» των τυπάκων με τους ιπτάμενους δίσκους. Τον περασμένο μήνα, εξάλλου, υπήρξαν αναφορές για συντριβή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr/

«Σηκώνει» τα μανίκια η κυβέρνηση.


Σε κρίσιμο σταυροδρόμι εξακολουθεί να είναι η ελληνική οικονομία και οι έξωθεν πιέσεις παραμένουν ισχυρές αναφορικά με την διαχείριση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση καλείται να «σηκώσει» τα μανίκια, καθώς με την επιστροφή του οικονομικού επιτελείου έρχεται την Τρίτη και η ανακοίνωση της Eurostat για το αναθεωρημένο έλλειμμα.Ο πρωθυπουργός, που σήμερα επιστρέφει από την ολιγοήμερη ανάπαυλα στην Ύδρα, από την Τρίτη ξεκινά κύκλο συναντήσεων με υπουργούς.Από την προσεχή εβδομάδα η κυβέρνηση καλείται να ανοίξει το βήμα της και να εξειδικεύσει τα οικονομικά μέτρα ακουμπώντας και επώδυνα θέματα, όπως οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων. Ακόμη πρέπει να μαζέψει παρά τις υπουργικές αντιδράσεις τους προϋπολογισμούς της κρατικής μηχανής, να υπερβεί τις «κίτρινες» κάρτες της τρόικας, να τρέξει τις αποκρατικοποιήσεις, να απαντήσει πειστικά στις πιέσεις των αγορών και να χειριστεί τα θέματα που πυροδότησαν υπουργικές κόντρες.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Αποφυγή εμφράγματος με μικρές δόσεις ασπιρίνης.


Μικρές δόσεις ασπιρίνης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν καρδιακά προβλήματα, αλλά το συγκεκριμένο φάρμακο που αραιώνει το αίμα δεν φαίνεται να μειώνει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού ή θανάτου από καρδιακή νόσο, σύμφωνα με έρευνα.Σύμφωνα με την έρευνα, πάντως, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό προτού πάρουμε ασπιρίνη, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης έλκους.«Η ασπιρίνη μείωσε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά επεισόδια και έμφραγμα του μυοκαρδίου που δεν είναι μοιραίο σε ένα μεγάλο δείγμα», γράφει ο Άλφρεντ Μπαρτολούτσι της Σχολής Δημόσιας Υγείας στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα που ηγείται της έρευνας.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Ομαλά η επιστροφή, χαλάει σταδιακά ο καιρός.


Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας του Πασχα η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα για την επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα. Σύμμαχός τους οι καιρικές συνθήκες, καθώς παρά τις σποραδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, δεν αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Με συννεφιά και βροχή η επιστροφή των εκδρομέων.

Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Μπορεί ο οβελίας να σουβλίστηκε με λιακάδα και ανοιξιάτικο καιρό, ωστόσο το καιρικό σκηνικό χαλάει βαθμιαία από τη Δευτέρα του Πάσχα.Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα, όταν και θα κάνουν την εμφάνιση τους στον ουρανό αραιές νεφώσεις, οι οποίες από την Τρίτη βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα. Ο βροχερός καιρός που θα συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους θα συνεχιστεί τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Αιματοχυσία και άρματα μάχης στη Συρία.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα στη Ντεράα της νότιας Συρίας όπου εισέβαλαν πάνω από 3.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης, σύμφωνα με αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», δήλωσε μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κατάφερε να έχει επικοινωνία με τη Ντεράα. «Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέση σε στέγες και τα άρματα μάχης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Ιαπωνία: «Κόπηκε στη μέση» η παραγωγή αυτοκινήτων.

Η παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Nissan και Honda μειώθηκε κατά το ήμισυ και πλέον τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τους προμηθευτές τους στη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.Η Toyota σημείωσε μείωση 62% το Μάρτιο σε σχέση με πέρσι, κατασκευάζοντας 129.491 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία. Η παραγωγή της Nissan σημείωσε την ίδια περίοδο πτώση κατά 52,4% στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν 47.590 αυτοκίνητα, ενώ η Ηonda κατασκεύασε 34.754 αυτοκίνητα, καταγράφοντας μείωση κατά 62,9% σε διάστημα ενός έτους.
ΠΗΓΗ-.enet.gr

23.4.11

Η Πρώτη Ανάσταση…


Σε αρκετούς ναούς της χώρας τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η Πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου.Στην Αθήνα, πλήθος πιστών παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου . Οι ενορίτες αναπαρέστησαν το σεισμό της Ανάστασης με κροτίδες και τους πολυελαίους που αιωρούνταν, ένα έθιμο που κρατούν πιστά εδώ και χρόνια.Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί η Πρώτη Ανάσταση και στην Κέρκυρα. Στο νησί των Φαιάκων αναβίωσε το έθιμο των Μπότηδων, όπου ρίχνονται από τα μπαλκόνια πήλινα κανάτια γεμάτα νερό για να ξορκίσουν το κακό.Στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το χαρμόσυνο νέο της Ανάστασης.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Δημιουργούν υποθαλάσσιο φράγμα στη Φουκουσίμα.


Σχέδια για την κατασκευή υπόγειου τείχους, περιμετρικά των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή μολυσμένου ύδατος στη φύση, παρουσίασε σήμερα η εταιρεία Tepco.Για το σκοπό αυτό και για να φθάσουν σε στεγανό έδαφος, οι εργάτες του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι 1, το οποίος βρίσκεται περίπου 250 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο, θα πρέπει να σκάψουν σε βάθος 15 μέτρων.Μετά τον ισχυρό σεισμό της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι που ακολούθησε, η Τepco έριξε χιλιάδες τόνους θαλάσσιου και στη συνέχεια γλυκού νερού στους αντιδραστήρες και τις δεξαμενές χρησιμοποιημένου καύσιμου για να σταματήσει την υπερθέρμανσή τους.
ΠΗΓΗ-ΤΑ ΝΕΑ

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στα Νησιά Σολομώντος.


Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά των Νησιών Σολομώντος, στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση ζημιών.Ο σεισμός σημειώθηκε στις 15:16 τοπική ώρα (07:16 ώρα Ελλάδος) σε εστιακό βάθος 81 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 171 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας των Νησιών Σολομώντος Χονιάρα.Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός από τους κατοίκους των Νησιών Σολομώντος, σύμφωνα με μαρτυρίες. Από το σεισμό δεν προκλήθηκαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Με πτήση της Ολυμπιακής το Άγιο Φως στο «Μακεδονία».


Με την πτήση 920 της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα φτάσει στις 20:45 το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.Εκπρόσωποι εκκλησιών από τη βόρεια Ελλάδα, θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να το παραλάβουν και να το μεταφέρουν στις κατά τόπους ενορίες.Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, από όπου θα διανεμηθεί στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης.
ΠΗΓΗ-zoygla.gr

Η Aφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα.


Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα. Κρατώντας στα χέρια του δύο δέσμες από 33 κεριά, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κύριος Θεόφιλος, μετέφερε πρώτος το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, δίνοντας το Άγιο Φως στους εκπροσώπους όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι ήταν παρόντες σε αυτή τη μοναδική στιγμή.Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη, μετέβη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως.Περίπου στις 18:30 αναμένεται η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Το Άγιο Φως θα έλθει με αεροσκάφος τύπου "Εμπραέρ" στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγούς κράτους και εν συνεχεία με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με καθστέρηση τριών ωρών αναχώρησε το αεροσκάφος της ελληνικής αποστολής.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

22.4.11

Συνεχίζεται η πασχαλινή έξοδος.


Με ανοιξιάτικο καιρό συνεχίζεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την Τροχαία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την ομαλή μετακίνησή τους.Μέχρι στιγμής, έχουν περάσει από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, 175.000 οχήματα. Η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζεται μειωμένη όπως και με τις αεροπορικές μετακινήσεις, ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζεται μόνο σε κοντινές διαδρομές των εκδρομέων με τα πλοία.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών όπου διεξάγονται έργα, για τον λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να επιδείξουν υπομονή και προσοχή.Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ επιχειρούν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Κορυφώνεται το Θείο Δράμα.


Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα. Είναι η Ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη στις τελευταίες ώρες πριν τη Σταύρωση. Στις εκκλησίες όλης της χώρας ψάλθηκε η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ακολούθησε η Aποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Χιλιάδες πιστοί με ιδιαίτερη κατάνυξη, παρακολούθησαν το Θείο Δράμα.
Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ οι πιστοί νηστεύουν ακόμα και το λάδι. Το βράδυ τελείται η περιφορά του Επιταφίου.
Πάσχα στην Πάρο
Στην ανοιξιάτικη φύση και τα γραφικά σοκάκια της Μάρπησσας, από τα πλέον ζωντανά κεφαλοχώρια της Πάρου, στήθηκαν όπως κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, τα σκηνικά με τις αναπαραστάσεις από τα Πάθη του Χριστού.Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες θα ακολουθήσουν τον Επιτάφιο, γύρω και μέσα στο χωριό. Στη διαδρομή θα κάνουν δώδεκα στάσεις, όσες και τα θέματα, που αναπαριστούν, εμπνευσμένοι από τα Θεία Πάθη, οι κάτοικοι του χωριού. Κεντρικοί πρωταγωνιστές στην αναπαράσταση θα είναι τα παιδιά και οι έφηβοι.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Κλειστά τα Τέμπη στις 27 και 28 Απριλίου.


Κλείνουν τα Τέμπη για μία ακόμη φορά στις 27 και 28 Απριλίου προκειμένου να πραγματοποιηθούν προληπτικές εργασίες απομάκρυνσης επικίνδυνων βράχων, μετά από σχετική εισήγηση των αλπινιστών, που πρόσφατα διενήργησαν αυτοψία στην κοιλάδα, μετά την νέα βραχόπτωση που σημειώθηκε την καθαρά Δευτέρα.Παράληλλα, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή της -μετά από σχετική αυτοψία- επισημαίνει ότι δεν είναι ασφαλής η κυκλοφορία οχημάτων στον Παραλιακό Άξονα της Λάρισας αν δεν εκτελεστούν επειγόντως εργασίες ασφαλτόστρωσης (υπάρχουν καθιζήσεις) και διαγράμμιση, ενώ και για τις λοιπές εναλλακτικές διαδρομές (που αφορούν και την κίνηση βαρέων οχημάτων) τονίζει ότι δεν έχουν εκτελεσθεί εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος από τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά την προηγούμενη χρήση τους και σε πολλές περιπτώσεις εγκυμονούν κινδύνους.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Ηλιόλουστο το Πάσχα των Ελλήνων.


Καλοκαιρία με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας επικρατεί σήμερα σε όλη την Ελλάδα.Μόνο οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ταράξουν τη γενικότερη νηνεμία και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και αύριο, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά και πάλι τα 7 μποφόρ.Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει καλός καιρός και ηλιοφάνεια στη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

21.4.11

Τεστ αναπνοής για τον καρκίνο.


Ένα τεστ αναπνοής που θα κάνει έγκαιρη διάγνωση μερικών μορφών του καρκίνου (στόματος, οισοφάγου, πνευμόνων κ.ά.), έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη στιγμή της υλοποίησής του, καθώς ισραηλινοί επιστήμονες δημιούργησαν μια ηλεκτρονική «μύτη», που μπορεί να ανιχνεύσει τις χημικές «υπογραφές» της νόσου στην ανάσα των ασθενών.Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ (Technion), υπό τον καθηγητή Χοσάμ Χαϊκ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου «British Journal of Cancer», σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με περίπου 80 εθελοντές, υγιείς και καρκινοπαθείς, και πέτυχαν να εντοπίσουν τα χημικά «ίχνη» του καρκίνου στην αναπνοή των καρκινοπαθών.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Κορυφώνεται η έξοδος .


Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι έχουν επιλέξει να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην περιφέρεια. Η έξοδος των εκδρομέων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυξημένη είναι ροή των αυτοκίνητων και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. Εν τω μεταξύ, σε ύψος ρεκόρ είναι η τιμή της βενζίνης, καθώς η μέση τιμή σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζει το 1,71 ευρώ το λίτρο.Αυξημένη η κίνηση σε ΚΤΕΛ και λιμάνια.Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Μ. Παρασκευή. Σύμμαχός τους θα είναι ο καιρός, ο οποίος προβλέπεται καλός έως και την Κυριακή του Πάσχα.Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή στο εθνικό οδικό δίκτυο, για να διευκολύνει τους εκδρομείς, ενώ από τις 3 το μεσημέρι ως τις 11 το βράδυ τίθεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί και αύριο από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
ΠΗΓΗ-ΝΕΤ

6 Μαύρες Τροφές Εξαιρετικές για την Υγεία.


Τα πράσινα λαχανικά από καιρό τώρα χαρακτηρίζονται ως τα τρόφιμα της καλής υγείας αλλά τα σκούρα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά είναι επίσης εργοστάσια εξαιρετικών συστατικών που βοηθούν την υγεία μας. Το χρώμα τους προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των κινδύνων από το διαβήτη, από τις καρδιακές παθήσεις και από τον καρκίνο.Στην πραγματικότητα, οι “μαύρες τροφές έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα ανοιχτόχρωμα τρόφιμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ανθοκυανίνες», λέει ο Cy Lee, PhD, καθηγητής χημείας τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Cornell στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτά τις μαύρες super-τροφές σε τοπικό σούπερ μάρκετ δοκιμάστε καταστήματα φυσικών-τροφίμων ή καταστήματα ethnic food.
ΠΗΓΗ-on-news.gr

Ανανεώνει το στόλο της η NASA


Τα νέα διαστημικά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα υπό κατάργηση γηρασμένα διαστημικά λεωφορεία αναζητεί η NASA και ήδη έχει ζητήσει προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες να προτείνουν νέους τρόπους μεταφοράς των αστροναυτών στο διάστημα.Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσέφερε μάλιστα το ποσό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις εταιρίες - Blue Origin, Boeing, Sierra Nevada Corp and SpaceX - για να τις βοηθήσει στον σχεδιασμό των νέων διαστημικών οχημάτων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC, οι τέσσερις εταιρίες θα διαθέσουν στη NASA από τα μέσα της δεκαετίας «υπηρεσίες ταξί» για τη μεταφορά των αστροναυτών .
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr/

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 0-1


Με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην παράταση η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Μεστάγια" και κατέκτησε το Copa del Rey για 18η φορά και πρώτη μετά από 18 χρόνια.
ΠΗΓΗ-

Κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα για ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Το πόρισμα Ρακιτζή για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας και η προϊσταμένη κ. Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής έρευνας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.Την έρευνα θα διενεργήσει το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας.Σύμφωνα με το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, που παραδόθηκε στην Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτηρίζονται παράνομες και, σε ορισμένες περιπτώσεις αντισυνταγματικές οι καταβολές προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ .Ακολούθως, η υπουργός ΠΕΚΑ ζήτησε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να διενεργήσει έρευνα, ώστε να διευκρινιστεί το σύννομο των ενεργειών της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

20.4.11

Απειλούν με απεργία διαρκείας στη ΔΕΗ – Κίνδυνος “μπλακ άουτ” μετά το Πάσχα.


48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σχεδιάζουν αρχές Μαΐου
- “Θα κατεβάσουμε μια βδομάδα τους διακόπτες” λένε οι συνδικαλιστές
- Απειλούν με καταλήψεις δημόσιων κτιρίων
- ... και τα “χρυσά κουτάλια” των συνδικαλιστών
Όλα δείχνουν ότι το Μάιο από τις αρχές 5-6 του μήνα μέχρι και τις 15 που το νομοσχέδιο που προβλέπει και τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ θα πάει στη βουλή οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ετοιμάζουν χορό... στο σκοτάδι.Πρόγευση έδωσαν χθες με την ανακοίνωση του σχεδίου για 248ωρες ε[αναλαμβανόμενες απεργίες για να εμποδίσουν την πώληση του 17% από το ποσοστό που κατέχει το δημόσιο, ενώ κάποιοι με νόημα θυμίζουν ότι έχουν δείξει π[ως μπορούν να καταλάβουν (με εντυπωσιακό τρόπο μάλιστα) κτίρια... κατά βούληση.
ΠΗΓΗ-newsit.gr

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα.


Ποιο είναι το “τρελό σχέδιο” του τούρκου πρωθυπουργου
- Θελει να χωρίσει την Πόλη σε ευρωπαϊκή και ανατολική
- Θα αλλάξει ακόμη και το Σύνταγμα για να κερδίσει ψηφοφόρους και Ευρώπη
Φήμες ότι ο Ερντογάν σκέφτεται να μεταφέρει τη τουρκική πρωτεύουσα από την Άγκυρα στη Κωνσταντινούπολη!Η συζήτηση που ξεκίνησε έχει να κάνει με την ανακοίνωση του τούρκου πρωθυπουργού για τη περιφερειακή διχοτόμηση της Πόλης, σε Ευρωπαϊκή και σε Ανατολική.Ο Ερντογάν δήλωσε οτι τις λεπτομέρειες του σχεδίου θα τις ανακοινώσει τις επόμενες εβδομάδες και επίσης οτι θα ανακοινώσει και ενα " τρελό σχέδιο" σχετικά με την Κωνσταντινούθπολη.
ΠΗΓΗ-newsit.gr

19.4.11

ΤτΕ: Οι μισθοί μειώνονται και η ανεργία αυξάνεται.


Δεν είναι μόνον οι άνεργοι που ζουν στην φτώχεια, αλλά και μεγάλη μερίδα των εργαζομένων που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο μπορεί κανείς να καταλήξει από την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Προβόπουλου.Από τη μία πλευρά, υπάρχει πρόβλεψη ότι η ανεργία μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 18% στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 (περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι), εάν δεν αλλάξει ο ρυθμός μεταβολής του εργατικού δυναμικού και της απασχόλησης. Με αυτά τα δεδομένα σε ολόκληρο το 2011 η ανεργία θα φτάσει στο 16,5%, ενώ εάν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, τότε θα υποχωρήσει σε επίπεδα υψηλότερα του 15%.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Βροχή από Λυρίδες την Μεγάλη Εβδομάδα.


"Με αποκορύφωμα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής όπου θα πλημμυρίσει ο ουρανός από τα "πεφταστέρια" και όσοι ξενυχτήσετε θα τα δείτε. "Μια νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Λυρίδες, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι ξενύχτηδες στο βόρειο ημισφαίριο -και στην Ελλάδα -με αποκορύφωμα από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου μέχρι τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου-, στο μέτρο που οι καιρικές συνθήκες διευκολύνουν την παρατήρηση του ουρανού. Μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι τα μέσα Απριλίου, υπάρχει κάθε χρόνο μια σχεδόν πλήρης έλλειψη διαττόντων αστέρων, μέχρι να εμφανιστούν οι Λυρίδες την άνοιξη.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Άρχισε η άντληση ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα.


Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, η εταιρεία ηλεκτρισμού του Τόκιο, Tepco, άρχισε την άντληση από τον αντιδραστήρα 2 του σταθμού 10.000 τόνων υψηλά ραδιενεργού ύδατος που εμποδίζουν το έργο των συνεργείων.Μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου και τη διακοπή της λειτουργίας των συστημάτων ψύξης των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, εκατοντάδες χιλιάδες τόννοι θαλασσινού ύδατος, και στη συνέχεια γλυκού ύδατος, χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των αντιδραστήρων, ώστε να εμποδισθεί η τήξη του πυρηνικού καυσίμου.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Ο Φιντέλ Κάστρο επιβεβαίωσε το τέλος του ηγετικού του ρόλου.


Ο Φιντέλ Κάστρο επιβεβαίωσε, με άρθρο του που δημοσιεύεται στον επίσημο Τύπο, ότι δεν θα είναι μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η σύνθεση της οποίας πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.Ο 84χρονος Κάστρο ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος από την ίδρυσή του, το 1965, ως το 2006, όταν παρέδωσε τη θέση αυτή και την προεδρία στον αδελφό του, τον Ραούλ Κάστρο, για λόγους υγείας.Την ίδια ώρα, το 6ο συνέδριο του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος που προτάθηκε από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο για να «διορθωθεί» το σοσιαλιστικό μοντέλο που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και μισό αιώνα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

Συνέχεια αναστολής παράδοσης υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία.


Συνεχίζεται η αναστολή των παραδόσεων αναλώσιμου υγειονομικού υλικού προς τα δημόσια νοσοκομεία (Ε.Σ.Υ. και στρατιωτικά), με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.).Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου «οι αόριστες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα δεν γίνονται πλέον αποδεκτές. Η εξαγγελία ότι θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων μέχρι τέλος Μαΐου δε γίνεται πιστευτή. Ενδεχομένως να είχε βαρύτητα μια τέτοια δέσμευση εάν συνοδευόταν από την άμεση κατάργηση των άρθρων 13 & 14 του ν. 3918/11 [αφορά στο παρατηρητήριο τιμών και την αναδρομική ισχύ του από 01/01/10], βάσει των οποίων δημιουργείται νομικό κώλυμα στην υποτιθέμενη πρόοδο των πληρωμών των νοσοκομείων.»
ΠΗΓΗ-pathfinder.gr

17.4.11

Ιστορική συμφωνία εν όψει μίας πανδημίας γρίπης.


Τα δείγματα ιών θα μοιράζονται σε παγκόσμια κλίμακα με αντάλλαγμα εμβόλια που θα παράγονται από αυτά, στο πλαίσιο μίας ιστορικής συμφωνίας, που αποσκοπεί στην ετοιμότητα εν όψει μίας πανδημίας γρίπης, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι διαπραγματευτές κατέληξαν στο προσχέδιο της συμφωνίας που έχει γίνει αποδεκτή από άπασες τις χώρες, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ (οι οποίες υπήρξαν οι τελευταίες που συγκατένευσαν στην συμφωνία), τόνισε ο Οργανισμός. Πλέον εναπόκειται στους αρμόδιους υπουργούς να εγκρίνουν τη συμφωνία κατά την ετήσια σύνοδο του ΠΟΥ τον Μάιο.«Οι διαπραγματεύσεις περαιώθηκαν. Το πλαίσιο έχει συμφωνηθεί», τόνισε συνεργάτης του προεδρεύοντος στις συνομιλίες, πρεσβευτή του Μεξικού, Χουάν Χοσέ Γκόμες Καμάτσο.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

Μπαράζ εμπρησμών στην Αττική.


Μια σειρά εμπρησμών αναστάτωσε το βράδυ του Σαββάτου την Αθήνα, τον Πειραιά, αλλά και τη Σαλαμίνα, όπου τρεις εξοχικές κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από φωτιές που έβαλαν πιθανότατα διαρρήκτες, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αγίου Αθανασίου και Ευρυβιάδου, όπου άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι και ύστερα του έβαλαν φωτιά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αρτέμιδος, πιθανόν οι ίδιοι δράστες διέρρηξαν εξοχική κατοικία στην οποία, επίσης, έβαλαν φωτιά, ενώ λίγο αργότερα πυρπολήθηκε ένα ακόμα σπίτι, στη λεωφόρο Αιαντίου.
ΠΗΓΗ-ΑΝΤ1

ΚΑΙΡΟΣ