Η ώρα είναι:

News


28.10.09

Οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου .

«Τα νιάτα της πατρίδας μας μάς γέμισαν περηφάνια και ελπίδα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έπειτα από την παρέλαση των μαθητών στο Σύνταγμα.


Με την παρέλαση των μαθητών στο Σύνταγμα, ενώπιον της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου κορυφώθηκαν στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ο νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός, η υπερνομάρχης Ντ. Μπέη, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γ. Παπανικολάου, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο αντιπτέραρχος Κων. Καλαμάτας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο ζ' αντιπρόεδρος της Βουλής Αθ. Λεβέντης, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης, και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη. Επιπλέον εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής Παν. Καμμένος, εκ μέρους του προέδρου της Βουλής ο α' αντιπρόεδρος Γρ. Νιώτης και εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

«Τα νιάτα της πατρίδας μας μάς γέμισαν περηφάνια και ελπίδα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που ήταν εδώ, αλλά και εκείνοι που δεν ήταν εδώ με τα μάτια της ψυχής τους και με το δικό τους τρόπο ο καθένας αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες της εποποιίας 1940» δήλωσε η κα Άννα Διαμαντοπούλου μετά τη λήξη της παρέλασης. Πρόσθεσε, δε, ότι «αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά μας εμπνέουν όλους για τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας». Επιπλέον η κα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι «όχημα γι΄ αυτό το μέλλον είναι μια καλύτερη παιδεία. Γι΄ αυτό το λέμε και το εννοούμε. Πρώτα ο μαθητής, πρώτα η μαθήτρια».

Ο κ. Νιώτης δήλωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξουμε ότι τιμούμε και σεβόμαστε τη μνήμη και τη θυσία των ηρώων του '40 είναι να κατοχυρώσουμε στην πράξη την εθνική μας ενότητα και ομοψυχία και να υπηρετήσουμε το σύγχρονο καθήκον, να θέσουμε την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η πατρίδα είναι μία από τις αξίες στις οποίες θα πρέπει να υπάρξει πίστη και οι οποίες δέχονται συνεχώς έναν πόλεμο λόγω και της παγκοσμιοποίησης, ανέφερε ο κ. Καμμένος. «Ιδιαίτερα», όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, «σε μια χώρα όπως η δική μας, που δέχεται συνεχείς απειλές και έχει κράτη γείτονες που προκαλούν και στον αέρα και στη θάλασσα και στις πεδιάδες». Ερωτηθείς για το θέμα της κατάργησης των παρελάσεων ο κ. Καμμένος «συνέστησε σε αυτούς που ζητούν να καταργηθεί, να φύγουν από το Κολωνάκι και τα σπίτια τους όπου κάνουν υψηλή κριτική, και να επισκεφθούν την ακριτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου» για να δουν τη λαμπρότητα με την οποία γίνονται οι παρελάσεις. Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενότητα στη ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό τα κόμματα προσθέτοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κόμματα και τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθένα και να δούμε αυτά που έχουν ιδιαίτερη σημασία, τις αρχές και τις παραδόσεις μας».

«Το όχι του Μεταξά και του ελληνικού λαού δείχνουν ότι οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα», δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρης. Πρόσθεσε δε «ότι σήμερα και μετά το χθεσινό χτύπημα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στον κοινωνικό εχθρό που βρίσκεται εντός των πυλών και να τον εξαρθρώσουμε». Αφού χαρακτήρισε «άνανδρη» την χθεσινή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής και τόνισε ότι πρέπει να εξαρθρώσουμε την τρομοκρατία σε όλες τις διαστάσεις της είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στην τρομοκρατία από κανέναν πολιτικό χώρο».
ΠΗΓΗ - kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ