Η ώρα είναι:

News


30.10.09

Αποφασίζουν ποιοι θα ψηφίσουν.


Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Ν.Δ βρίσκονται σε εξέλιξη, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να υπάρξει ενωτικό κλίμα και να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο προτάσεις που αφορούν το ποιοι θα συμμετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα.
Το αντικείμενο της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής, ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, θα είναι η έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος. Να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ. στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος ζήτησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του νομάρχη Θεσσαλονίκης.

«Το σημαντικότερο μήνυμα των εκλογών ήταν «αλλάξτε τα όλα κι αλλάξτε κι εσείς» και η πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, που θα οδηγήσει και στην επανίδρυση της Ν.Δ., είναι το άνοιγμα και πάλι προς την κοινωνία», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Ένα κόμμα για να μπορέσει να υπάρξει πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», είπε και υπογράμμισε πως η πρόταση του υποβλήθηκε με σαφήνεια κι έτυχε της κοινωνικής υποδοχής.

«Θα πρέπει να ανοίξουν και πάλι διάπλατα οι πόρτες και ο μόνος τρόπος είναι να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι κατά τρόπο οργανωμένο και συστηματικό, πάντοτε κάτω από μια βασική αρχή. Όλες και όλοι που θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση θα αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες της παράταξης», εξήγησε.

Τόνισε ακόμα την ανάγκη να ανανεωθούν τα μητρώα των κομματικών οργανώσεων, να επιστρέψουν όσοι απομακρύνθηκαν και όσοι φίλοι απογοητεύθηκαν. Να ξεκινήσουν τώρα οι μεγάλες βαθιές τομές και αλλαγές στη Ν.Δ. Παράλληλα είπε ότι προέχει η ισχυροποίηση των δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνοχής της παράταξης. «Ανήκουμε όλοι στην ίδια παράταξη, στην ίδια οικογένεια. Την επομένη των εκλογών θα είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί στο πλευρό του νέου αρχηγού», επισήμανε.

ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ