Η ώρα είναι:

News


25.10.09

Φορτιστής κινητών με μεθανόλη.

Οι βιαστικοί και οι…αφηρημένοι, που δεν φόρτισαν το κινητό τους στο σπίτι τους, έχουν πλέον μια εναλλακτική λύση για φόρτιση…στο πόδι. Η ιαπωνική εταιρία Toshiba παρουσίασε έναν καινοτομικό φορητό φορτιστή κινητών τηλεφώνων, iPod και άλλων ψηφιακών συσκευών, ο οποίος αποτελείται από κυψέλη καυσίμου.
Με μια αρχική τροφοδοσία του φορτιστή με μεθανόλη, η κυψέλη καυσίμου παράγει ηλεκτρισμό μέσω χημικής αντίδρασης με το οξυγόνο.

Ο φορτιστής φορτίζει την οποιαδήποτε κινητή ηλεκτρονική συσκευή που έχει θύρα USB, μέσω του σχετικού καλωδίου.

Η ιαπωνική εταιρία, που διαβλέπει λαμπρό μέλλον για τις κυψέλες καυσίμου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμά ότι οι φορητοί φορτιστές θα έχουν ζήτηση στην αγορά, καθώς οι όλο και πιο απαιτητικές σε ενέργεια κινητές ψηφιακές συσκευές εξαντλούν πιο γρήγορα τις μπαταρίες τους.

Ο φορητός φορτιστής-κυψέλη καυσίμου Dynario της Τoshiba έχει μέγεθος περίπου μιας παλάμης και φορτίζει πολύ γρήγορα. Ένα απλό γέμισμά του με μεθανόλη, από ένα ειδικό cartridge, μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό για την φόρτιση δύο κινητών τηλεφώνων.

Ο φορτιστής θα διατίθεται αρχικά στην ιαπωνική αγορά στην τιμή των 220 ευρώ περίπου, ενώ ένα σετ με πέντε cartridges τροφοδοσίας με μεθανόλη κοστίζει άλλα 23 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ