Η ώρα είναι:

News


28.10.09

Κ. Παπούλιας: Μήνυμα κοινωνικής συνείδησης το έπος του '40.


«Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα σε πολλά επίπεδα για την υπεράσπιση της πατρίδας και της εδαφικής της ακεραιότητας, για ένα καλύτερο περιβάλλον, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη παιδεία, για μια καινούρια κοινωνική συνείδηση, συνείδηση αλληλεγγύης για τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο, για τη δημιουργία μιας πατρίδας που θα αγκαλιάζει όλους μας και ιδιαίτερα τους νέους που ζουν με το όνειρο μιας καλύτερης ζωής». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την εθνική επέτειο.
Τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν ακόμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι βουλευτές και υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο νομάρχης και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και πλήθος κόσμου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε: "Το μήνυμα της ημέρας είναι πως οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, υπεύθυνοι, αισιόδοξοι και υπερήφανοι. Αυτό όμως απαιτεί μια πανεθνική προσπάθεια. Αυτή την προσπάθεια διευθύνει η κυβέρνηση και σε αυτήν την προσπάθεια απευθύνουμε πρόσκληση να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χωρίς καμία πολιτική διάκριση με στόχο να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη, ανταγωνιστικότερη, καλύτερη για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας".

Για ημέρα μνήμης και παραδειγματισμού μίλησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή. Όπως τόνισε ο Γ. Τραγάκης "η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σήμερα στη Μακεδονία. Χτύπησε στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε υπερήφανοι για τα στρατευμένα νιάτα μας. Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης, περισυλλογής και παραδειγματισμού. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από τη θυσία των ηρώων του 1940. Σήμερα να πούμε όλοι το μεγάλο όχι στην τρομοκρατία, να πούμε το μεγάλο όχι στη διαφθορά και να πούμε το μεγάλο ναι στις δημοκρατικές διαδικασίες, να πούμε το μεγάλο ναι στη διαφάνεια και να πούμε το μεγάλο ναι στην ενότητα των Ελλήνων".

ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ