Η ώρα είναι:

News


27.10.09

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής .

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10 σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

Τέσσερις άνδρες επιβαίνοντας σε δύο μοτοσυκλέτες σταμάτησαν έξω από το τμήμα λίγα λεπτά πριν από τις 10 και γάζωσαν με τρία αυτόματα όπλα -Καλάσνικοφ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- το ισόγειο και τον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

Επί τόπου βρέθηκαν περίπου 40 κάλυκες.
Από τα πυρά τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί: Ενας αστυφύλακας, μία γυναίκα δόκιμος αστυφύλακας και τέσσερις ειδικοί φρουροί εκπαιδευόμενοι. Επίσης ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα τζαμιού στο πόδι, ενώ υπέστη και νευρικό κλονισμό. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό και το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σοβαρότερη είναι η κατάσταση του αστυνομικού που νοσηλεύεται στο 401. Εχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και δίνεται αγώνας για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη ήταν η κατάσταση της 20χρονης δοκίμου η οποία φέρει τραύμα στο στήθος. Λίγο πριν από τις 01.00 πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό ήθελαν την γυναίκα τραυματία να "πηγαίνει καλύτερα". και να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που γινόταν αλλαγή βάρδιας και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το τμήμα.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών, κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, κάνουν λόγο για πρακτική που παραπέμπει σε ενέργειες του "Επαναστατικού Αγώνα", χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εξαπέλυσαν αμέσως ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής και τα βόρεια προάστεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Επίσης αναζητούνται στοιχεία ή το ίδιο το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Μοτοσυκλέτα που εντοπίσθηκε στην περιοχή του Παπάγου δεν συσχετίζεται τελικά με την επίθεση.


Στον τόπο της επίθεσης έφθασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μαζί με ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε άμεσα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατευθύνθηκε κατόπιν στο 401 και τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύονται οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς.

Συσχετίζουν την επικήρυξη

Η τρομοκρατική ενέργεια εκδηλώθηκε μετά τη χθεσινή επικήρυξη των τριών "ληστών με τα μάυρα", με το ποσό των 600.000 ευρώ, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ληστειών σε τράπεζες και που με βάση κάποια στοιχεία που διαθέτουν οι αρχές ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Παρατηρητές του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής να σχετίζεται με την εν λόγω προκήρυξη. Ισως - έλεγαν - οι τρομοκράτες να ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι είναι εδώ και ότι μπορούν παρά τις όποιες πληροφορίες που διαρρέονται ότι η αστυνομία βρίσκεται επί τα ίχνη τους, αυτοί μπορούν και προβαίνουν σε ενέργειες όπως η αποψινή.

Η δολοφονική επίθεση γίνεται μολις τέσσερις μήνες μετά το φόνο αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στα Πατήσια, ο οποίος φύλαγε γυναίκα που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είχαν σημειωθεί στα Εξάρχεια, εναντίον του Διαμαντή Ματζούνη και σε τμήματα όπως αυτό της Νίκαιας και της Νέας Ιωνίας.

ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ