Η ώρα είναι:

News


29.10.09

Τέλος οι σκοπιές στα Α.Τ.

Καταργούνται σταδιακά οι σκοπιές έξω από τα αστυνομικά τμήματα όπως προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός επανέλαβε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 96, ότι τα Αστυνομικά Τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε φρούρια.

«Βούληση του Υπουργείου είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να παραμείνουν ανοιχτά στους πολίτες, ώστε να προσφέρουν άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να μετατραπούν σε χώρους φόβου και ταλαιπωρίας», πρόσθεσε.



Με τη σχετική απόφαση, περίπου 2.000 αστυνομικοί αναμένεται να αποδεσμευθούν σε ημερήσια βάση από τη φρούρηση των αστυνομικών τμημάτων, με στόχο να διατεθούν στις διοικητικές υπηρεσίες, στις πεζές περιπολίες και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε κάθε γειτονιά.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν συντρέχουν συνθήκες για νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καθώς στην τρομοκρατία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η περιστολή δικαιωμάτων και ο φόβος, αλλά περισσότερη δημοκρατία, σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών, ανοιχτός νους και επαγγελματισμός».


"Οχι σε μια φοβική δημοκρατία"


«Βρισκόμαστε σε μια νέα ποιοτικά μορφή τρομοκρατίας που πιο πολύ συνάδει με το απλό έγκλημα και την τυφλή και ωμή βία», δήλωσε, αναφερόμενος στην επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.


Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε την ενέργεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι «αυτοί που το κάνουν αυτό λένε ότι είναι αντίεξουσιαστές, αλλά στην πραγματικότητα είναι φανερά εξουσιαστές γιατί δεν υπάρχει πιο εξουσιαστική συμπεριφορά από αυτή του να αφαιρείς μια ανθρώπινη ζωή με τη δύναμη του όπλου».


Ερωτηθείς αν υπάρχουν λάθος χειρισμοί από την πλευρά του κ. Χρυσοχοΐδη, απάντησε ότι «είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για λάθος χειρισμούς», επισημαίνοντας πως «υπάρχουν και θετικά και αρνητικά από τους χειρισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη».


Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «δεν θα μετατραπούν τα αστυνομικά κτήρια σε φρούρια». «Δεν πρέπει να μετατρέψουμε τη Δημοκρατία σε μια φοβική Δημοκρατία και την κοινωνία μας σε μια φοβική κοινωνία, διότι όσα μέτρα και αν πάρουμε στην κατεύθυνση της προληπτικής καταστολής μάλλον θα πλήξουμε τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα και παρά τις ομάδες αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Εξέφρασε, ωστόσο, την αντίθεσή του στη «λογική του υπουργού ότι έχουμε πόλεμο», υποστηρίζοντας ότι «η λογική έχουμε πόλεμο είναι μια λογική που δίνει αξία και που επιβεβαιώνουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία». «Καμία Δημοκρατία για μια δράκα παρανοϊκών ανθρώπων δεν πρέπει να αλλάξει την λειτουργία και την συμπεριφορά της απέναντι στον πολίτη», τόνισε.

ΠΗΓΗ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ