Η ώρα είναι:

News


19.10.09

Ομολογία «αποτυχίας» από τη Διεθνή Αμνηστία;

«Αποτύχαμε. Ως οργανισμός, αποτύχαμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο», δηλώνει στον Paul Rodgers του Independent η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Irene Khan, αναφορικά με την εκστρατεία κατά της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ.

Τριάντα χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ, σημειώθηκαν αλλεπάλληλοι εξευτελισμοί, βασανισμοί και βιασμοί Ιρακινών φυλακισμένων. Και, μάλιστα, όταν ο πρώην διοικητής του «κολαστήριου», Janis Karpinski, έχει δηλώσει πως οι κρατούμενοι ήταν αθώοι, κατά 90%.

«Θα έπρεπε να έχουμε διοργανώσει τεράστιες διαδηλώσεις», παραδέχεται η ΓΓ της Διεθνούς Αμνηστίας, διαπιστώνοντας: «Εκδώσαμε αναφορές, διοργανώσαμε συναντήσεις με τις κυβερνήσεις, δώσαμε «παρών» στο διαδίκτυο και τις εφημερίδες, ωστόσο, είμαστε απομακρυσμένοι από τις έννοιες του κόσμου».

Μιλώντας στο δημοσιογράφο του Independent, η κ. Irene Khan ανάμεσα σε άλλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι άνθρωποι χωρίς οικονομικά δικαιώματα δεν έχουν πρόσβαση ούτε και στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Την ώρα της συνέντευξης προετοιμάζονταν να ταξιδέψει στη Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να συνδράμει στην εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας κατά της μητρικής θνησιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ