Η ώρα είναι:

News


25.10.09

Τουλάχιστον 5.000 οι νεκροί της νέας γρίπης παγκοσμίως.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τη νέα γρίπη Η1Ν1 σε 195 χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Ο προηγούμενος απολογισμός, μια βδομάδα πριν, γνωστοποιούσε τον θάνατο “τουλάχιστον 4.735” ανθρώπων, δηλαδή είχαμε 265 θανάτους σε μία βδομάδα.

Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η βόρεια Αμερική όπου οι νεκροί φτάνουν τους 3.539, ενώ ακολουθεί η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 1.028 θανάτους, έναντι "τουλάχιστον 261 στην Ευρώπη".

Ακόμη με σημερινή της ανακοίνωση η ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων ΕΜΕΑ εξακολουθεί να συστήνει τη χορήγηση σε δύο δόσεις των τριών εμβολίων που έχει εγκρίνει η ΕΕ, μολονότι στοιχεία δείχνουν ότι για δύο από αυτά τα εμβόλια μπορεί να επαρκεί η χορήγηση του εμβολίου σε μία μόνο δόση. Τα τρία εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων τα οποία έχει εγκρίνει η ΕΕ είναι τα: Focetria της Novartis, Pandemrix της GlaxoSmithKline και Celvapan της Baxter.

Όπως σημειώνει η ΕΜΕΑ “τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για το Pandemrix και το Focetria δείχνουν ότι μία μόνο δόση μπορεί να επαρκεί για τους ενήλικες, αλλά είναι πολύ περιορισμένα για να επιτρέψουν στην επιτροπή να εισηγηθεί τη γενικότερη χρήση ενός προγράμματος εμβολιασμού με μία μόνο δόση”.

ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ