Η ώρα είναι:

News


25.10.09

Φόρουμ πρακτόρων στην Αθήνα για την τρομοκρατία .


Πράκτορες της CIA αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές και περίεργα σχολιαζόμενες πληροφορίες του «Βήματος», να επισκεφθούν την προσεχή εβδομάδα τη χώρα μας, και μάλιστα σε μία κρίσιμη περίοδο, που η «νεοτρομοκρατία» ανθεί, ενώ ο φάκελος της «17 Νοέμβρη» ανοίγει ξανά…
Αν και η επίσημη δικαιολογία για την επίσκεψη των πρακτόρων της αμερικανικής υπηρεσίας είναι η συμμετοχή τους σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στη χώρα μας, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, η χρονική συγκυρία της επίσκεψης, αλλά και το νέο «κλίμα» που επικρατεί στο νεοσύστατο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον αποκεφαλισμό του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα και τις αλλαγές στην κορυφή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού που προετοιμάζονται από το ΚΥΣΕΑ, αύριο και μεθαύριο.
Είναι γνωστό ότι οι αμερικανοί, πίεζαν σταθερά για πολλά χρόνια να ανοίξει ξανά ο φάκελος της «17Ν» επειδή πίστευαν ότι υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη και άλλων ατόμων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μέχρι και την αποχώρηση του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υποστήριζε ότι η οργάνωση έχει εξαρθρωθεί, και οι δράστες είναι στη φυλακή. Ομως, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι είναι επιβεβλημένο γύρω από το θέμα αυτό να αναθεωρηθούν κάποιες απόψεις και να εφαρμοστούν κάποιες διαφορετικές πρακτικές, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία μετά το 2005 τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν εκ νέου και να συγκριθούν με τα πρόσφατα ευρήματα. Δεν θεωρείται τυχαίο, ότι λίγες μέρες πριν από την άφιξη των πρακτόρων της CIA από το υπουργείο «διαρρέει» η πληροφορία του ανοίγματος του φακέλου, που θεωρείται βέβαιο ότι σαν θέμα θα συζητηθεί ευρύτατα στο Φόρουμ ενώ παράλληλα και ανεξήγητα σχεδιάζεται άμεση κατάργηση της διάταξης που ουσιαστικά χαρακτηρίζει την κουκούλα «ιδιώνυμο αδίκημα».

ΠΗΓΗ - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ