Η ώρα είναι:

News


30.10.09

Ανάληψη ευθύνης από νέα οργάνωση, ενώ εξετάζονται τα ευρήματα.

Πλήθος αποτυπωμάτων και γενετικό υλικό εντοπίστηκαν στις τρεις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της προχθεσινής επίθεσης κατά του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής. Στο μεταξύ, στο σημερινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας δημοσιεύεται μία μονοσέλιδη προκήρυξη, που η εφημερίδα χαρακτηρίζει «περίεργη» και με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ο.Π.Λ.Α. αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεση κατά του ΑΤ Αγ. Παρασκευής.
Η διαδικασία ταυτοποίησης των δακτυλικών αποτυπωμάτων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μακρόχρονη, αφού εκτός από τους ιδιοκτήτες των μηχανών, πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να αφήσουν ίχνη σε μια μηχανή, από γνωστούς των οδηγών μέχρι περαστικούς σ’ ένα δρόμο που ήταν παρκαρισμένες. Εξετάζονται επισταμένως και οι καταθέσεις των μαρτύρων, σύμφωνα με τους οποίους οι δράστες φορούσαν μαύρα ή σκούρα ρούχα και είχαν παρόμοιο σωματότυπο, ψηλοί, λεπτοί, με μακριά μαλλιά.

Όσο για τους 99 κάλυκες και το ένα φυσίγγιο από καλάσνικοφ που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, πληροφορίες του Τύπου αναφέρουν ότι δεν προσέθεσαν κανένα στοιχείο στις έρευνες.
«Μια περίεργη προκήρυξη»

Για μια «περίεργη», όπως την χαρακτηρίζει, προκήρυξη ενημερώθηκε τηλεφωνικά η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Με αυτήν, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ο.Π.Λ.Α. αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Η έκτασης μίας σελίδας προκήρυξη βρισκόταν μέσα σε φάκελο, στο γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας στην οδό Ήβης. Στο τηλεφώνημα επισημάνθηκε ως «πιστοποίηση» ότι η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κλάπηκε από την οδό «Αιθαλίδου με ‘αι’» στην περιοχή της «Γούβας».

Το κείμενο ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα σε Η/Υ, με υπογράμμιση από την τρίτη παράγραφο έως τέλους και το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο:

«Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού». (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

«Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για το μοναρχοφασισμό και τους Άγγλους... Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Άγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα». (Νίκος Ζαχαριάδης)

ΠΗΓΗ - TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ