Η ώρα είναι:

News


30.10.09

Αντιδρούν ΣΥΝ - ΚΚΕ στις αποφάσεις της Ε.Ε.

Την απογοήτευση του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. εξέφρασε ο Συνασπισμός, ενώ το ΚΚΕ προειδοποίησε για επιθετική πολιτική κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκτίμησε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας κινείται σε μία νεοφιλελεύθερη αντίληψη, ενώ χαρακτηρίζει "απογοητευτικά" τα αποτελέσματα, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. "Η Ε.Ε. δεν ανάλαβε τον ηγεμονικό και ηγετικό ρόλο ως όφειλε για την υιοθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, αποφεύγοντας να προσδιορίσει συγκεκριμένους τρόπους χρηματοδότησης των αντίστοιχων πολιτικών", τόνισε ο Συνασπισμός. Όσον αφορά στο Σύμφωνο Σταθερότητας, σημείωσε ότι η εμμονή των Βρυξελλών στη λογική του λειτουργεί ως τροχοπέδη για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

To ΚΚΕ, από τη μεριά του, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ένωσης, ότι αξιοποιούν την αύξηση της ανεργίας για να πλήξουν τα εργασιακά δικαιώματα. "Ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την ενιαία στρατηγική τους υποστήριξης, με κάθε μέσο και τρόπο, της υψηλής κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ρίχνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα", ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας υπηρετεί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ενώ εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του κομουνιστικού κόμματος με τις αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή και τη λαθρομετανάστευση.

ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ