Η ώρα είναι:

News


26.10.09

SΟS για τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ .

Σε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξαιτίας της νέας γρίπης, ενώ στην Ευρώπη ο ιός επεκτείνεται πλέον ταχύτερα και προκαλεί περισσότερα κρούσματα, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Παγκοσμίως, ο απολογισμός των νεκρών από τη νέα γρίπη πλησίασε τις 5.000.

O πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε την Παρασκευή απόφαση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την επιδημία της νέας γρίπης. Με αυτήν τίθενται σε εφαρμογή σχέδια που διευκολύνουν τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την υπουργό Υγείας Κάθλιν Σιμπέλιους, μεταξύ άλλων και μέσω της παράκαμψης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη δημιουργία στα νοσοκομεία τμημάτων εξωτερικών ασθενών. Ήδη ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης έχει διαδοθεί σε 46 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ. Έχουν καταγραφεί περίπου ένα εκατομμύριο κρούσματα και σχεδόν 1.000 θάνατοι. Από τον Λευκό Οίκο έσπευσαν να εξηγήσουν πως η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν οφείλεται σε κάποια νέα αρνητική εξέλιξη, αλλά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους.

Από τότε που ανακαλύφθηκε ο ιός Η1Ν1, τον Απρίλιο, μέχρι πριν από μία εβδομάδα, 4.735 θάνατοι εξαιτίας του είχαν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα περισσότερα από τα θανατηφόρα κρούσματα (3.539) καταγράφηκαν στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, αναφέρει ο ΠΟΥ στην τελευταία ανακοίνωσή του για την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ