Η ώρα είναι:

News


30.10.09

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα παιδιά των λαθρομεταναστών.

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την τύχη των παιδιών που εισέρχονται στην χώρα ως παράνομοι μετανάστες κατάθεσαν σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.
"Υπολογίζεται ότι το έτος 2009 εισήλθαν στη χώρα μας περίπου 2.500 ασυνόδευτα παιδιά - μετανάστες, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από χώρες που δοκιμάζονται έντονα από ένοπλες συγκρούσεις, και τα οποία είτε παρέμειναν στην Ελλάδα, είτε ταξίδεψαν σε ευρωπαϊκές χώρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες", τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρωτά δε τους αρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να υλοποιήσουν την πρόταση για δημιουργία κεντρικού κρατικού φορέα, ο οποίος θα στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, μεταφραστές και δικηγόρους και ο οποίος θα συντονίζει δράσεις και υπηρεσίες για την αποτελεσματική βοήθεια και προστασία των ανήλικων προσφύγων - μεταναστών.

Παράλληλα ζητεί να μάθει σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη θεσμοθέτηση "δικτύου ασφαλείας" ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά τα ασυνόδευτα παιδιά - μετανάστες, τα οποία κάτω από τραγικές συνθήκες βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα.

ΠΗΓΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΙΡΟΣ